Asijská hovězí líčka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 200 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: JirikD

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks hovězí líčka
    • 1
      l vývar telecí
    • 2
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks řapíkatý celer
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks pórek
    • 1
      ks chilli papričky
    • 100
      g zázvor
    • 2
      ks citronová tráva
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 1
      lžíce pepř celý
    • 3
      ks badyán
    • 2
      ks skořice celá
    • 2
      ks bobkový list
    • 100
      ml med
    • 200
      ml saké
    • 150
      ml rýžový ocet
    • 100
      ml sojová omáčka
    • olej arašídový
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané stroužky česneku a zázvor nakrájíme najemno, očištěnou zeleninu nakrájíme na větší kousky. Citronovou trávu stlačíme plochou stranou nože a nakrájíme ji na menší kousky. Vanilkový lusk ostrým nožem podélně rozřízneme.
2
Líčka zprudka opečeme na arašídovém oleji, osolíme a odložíme stranou. Ve stejném hrnci krátce orestujeme nakrájenou zeleninu a zalijeme ji vývarem, sójovou omáčkou a saké. Přidáme všechny zbývající ingredience, nádobu přiklopíme a vaříme na mírném ohni přibližně 3 hodiny.
3
Poté maso vyjmeme a odložíme na teplé místo. Omáčku zredukujeme do krémovité konzistence. Maso opatrně nakrájíme, přelijeme omáčkou a servírujeme.
Zařazení: Maso Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.