Domácí máslo dle Ládi Hrušky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kelímek smetana ke šlehání
    • bylinky
    • česnek sušený
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Láďa Hruška předvedl v tv jak na domácí máslo. Příprava je více než snadná a výsledek stojí opravdu za to!
2
Smetanu si musíme v první řadě pořádně vyšlehat, šleháme na nejvyšší stupeň, minimálně 4 minuty. Poté si vezmeme cedník a pod něj misku. Šlehačku vyklopíme na cedník aby se nám postupně oddělila syrovátka.
3
Takto vzniklé "máslo" pak proléváme pod studenou vodou, Postupným hnětením na prkýnku pak vytvoříme hrudku.
4
Do této hrudky našeho másla můžem použít jakékoli dostupné bylinky, sušené, či čerstvé, nadrobno pokrájené.
5
Nezapomenem určitě lehce osolit a přidát granulovaný či drcený česnek.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.