Dýni omyjeme, odkrojíme vršek a vnitřek vydlabeme. Pokud je dýně křivá, zkrojíme spodek do roviny, aby mohla stát, ale nesmíme ji poškodit, aby... více o Nadívaná dýně
Na oleji a rozpuštěném másle osmažíme jemně krájenou cibuli dosklovata, kterou zaprášíme mokou a uděláme světlou cibulovou jíšku, kterou zalijeme... více o Bramborovo cuketová polévka - smetanová s koprem
Špagety dejte vařit do mírně osolené vody. Když jsou uvařené tak napůl, přidejte k nim na menší růžičky rozebranou brokolici. Mezitím si nakrájejte... více o Brokolicové špagety s ořechy
Filety okořeníme, osolíme a dáme osmažit na rozpálený tuk z obou stran. Pak vyndáme na talíř a po zchladnutí pokrájíme na menší kousky. Můžeme také... více o Těstoviny s rybou - teplý salát
Cuketky, pokud jsou hodně malé, necháme celé, pokud jsou větší, nakrájíme na větší kusy. Jestliže budeme péct lilky, rozkrájíme je na čtvrtky. Cukety ... více o Uzené cukety nebo lilky - zapečené
Na kousku rozpuštěného másla osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme krátce osmažit drobně pokrájenou šunku a česnek (muškátový květ), přidáme... více o Schwarzwaldská šunka se žampiony
Těstoviny (gnocchi, špecle, brambory) uvaříme dle návodu v osolené vodě, pak scedíme a vmícháme do zelné směsi, kterou si během vaření připravíme.... více o Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím
Rozeberte brokolici na menší růžičky - ideální jsou ty ze středu. Vložte je do osolené vroucí vody a velmi krátce povařte (1-2 minuty). Vyndejte z... více o Brokolicový toast se ztraceným vejcem
Květák dobře omyjeme, uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout. Houby očistíme, nakrájíme na plátky, za stálého míchání chvíli podusíme... více o Houbové karbanátky s květákem
Do misky dáme mouku, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí s troškou cukru a zalijeme troškou vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek, pak přidáme... více o Super pirožky
Nakrojíme si rajčata na obou koncích, spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na osminky. Cibuli a česnek zpěníme na olivovém oleji, přidáme... více o Rajčatový krém z čerstvých rajčat
Začneme těstem. Smícháme dohromady všechny ingredience na těsto, poté necháme chvilku vychladit, cca1-2 hodiny. Dáme hřát mléko, hodíme do mléka bílou... více o Americký koláč s třešněmi a pudingem
Očištěné patizony pokrájíme na větší kostky, aby se nerozpekly na kaši a dáme je do pekáče společně s pokrájenou cibulí a česnekem. Přidáme trochu... více o Kořeněné kuře na česnekovém patizonu
Očištěnou dýni pokrájíme na větší kostky a dáme do pekáče s vínem společně s pokrájenou cibulí a česnekem. Ochutíme solí, tymiánem nebo rozmarýnem dle... více o Dýňové kuře (králík) na bylinkách
Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme plátky žampionů a zprudka je osmažíme. Přidáme pokrájená rajčata a okapaného tuňáka a za občasného... více o Listové šátečky (nejen) s tuňákem
Sýry si pokrájíme na malé kousky a dáme do misky, přidáme drobně pokrájenou šunku, papriku, pokrájenou bílou část z malých jarních cibulek, vejce,... více o Hermelínové chleby nebo večky
Slaninu osmahneme na jejím vlastním tuku. Houby nakrájíme na čtvrtiny a omyjeme. Vlhké je prosypeme grilovacím koření a vložíme do pekáčku na... více o Houbový pekáček
Mleté maso dáme do mísy, přidáme nastrouhaný patizon a česnek, vejce, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Přisypeme strouhanku, opět dobře... více o Karbanátky nebo sekaná s patizonem
Hrubě nastrouhanou cuketu v míse smícháme s čerstvě vymačkanou šťávou a nastrouhanou kůrou (pouze žlutá část) z celého citronu. Přidáme vejce, vlažný... více o Citronovo-cuketová bábovka
Na trošce tuku osmažíme cibuli dosklovata, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso, slaninu a hlívu na nudličky, smažíme do vysmažení... více o Guláš s hlívou ústřičnou
Taky už vás napadlo, co s mrkvovou natí? Vyhazujete ji nebo dáváte zvířatům? Proč nezkusit změnu? Recept jsem připravovala pro sebe a 5letého syna.... více o Těstoviny se smetanovou česnekovou omáčkou s mrkvovou natí
Je lepší, když máte menší červené řepy - je rychleji uvařená a vypadá to lépe. Oloupejte ji a uvařte v mírně osolené vodě. To by mělo trvat 10-15... více o Červená řepa s medem podle J. Krausové
Kulatou dortovou formu o průměru cca 22 cm vymažte máslem a vyložte pečícím papírem. Připravte si karamel. V menším hrnci nebo pánvi rozpusťte máslo,... více o Ananasový koláč naruby
Do misky dáme lučinu, přidáme čerstvě nastrouhaný zázvor s česnekem, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Podle toho, jakou chceme mít hustotu dipu,... více o Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme, necháme okapat a po vychladnutí ještě přebytečnou vodu vymačkáme. Pak kapustu pokrájíme nadrobno a... více o Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem
Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se při smažení nekroutily a do plátků uděláme ostrým nožem několik zářezů (neprořezávat úplně). Čím silnější... více o Hořčicové řízky - rychle a chutně
Očištěný patizon nastrouháme. Můžeme strouhat na jemném i hrubém struhadle, ale nejlepší je nastrouhat půl na půl. K patizonu přidáme jemně pokrájenou... více o "Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu
Základem dipu je hustá zakysaná smetana, kterou ochutíme čerstvě nastrouhaným zázvorem (1-2 lžičky na kelímek, dle pikantnosti) a solí. Vše dobře... více o Zázvorový dip
Ve vlažné vodě rozpustíme med, přidáme droždí a lžíci hladké mouky. Promícháme a necháme droždí vzejít. Všechny ostatní ingredience dáme do mísy,... více o Chléb s ovesnými vločkami
Mouku smíchejte s droždím a cukrem. Pak přidejte sůl a vodu a vypracujte hladké těsto. Nemělo by se vám lepit, podle potřeby přidejte ještě mouku. Dno... více o Chorizové chlebánky - TAPAS
Citrony by měly být v BIO kvalitě, protože jejich kůra není chemicky ošetřená a právě tu potřebujeme. Citrony omyjte a škrabkou na brambory oloupejte... více o Ginger Beer - zázvorová limonáda
Plátky masa naklepeme, nařízneme po stranách, osolíme, opepříme, zaprášíme paprikou a položíme do pomaštěného pekáče. Cibuli na trošce oleje (sádla)... více o Řízky v klobásovém zelí
Do tukem vymazaného pekáčku naskládáme na kolečka pokrájenou cuketu, papriku na nudličky, plátky cibule a plátky česneku. Na zeleninu položíme osolené... více o Filety na zelenině - zapečené
Na dno nádoby dáte půl kila dobře proprané rýže, na kolečka nakrájený citron, 5 kuliček nového koření, muškátový oříšek, hřebíček, zázvor, tymián,... více o Rýžové víno saké
Předem si uvaříme (cca 60 minut) fazole s lžící soli a octa. Fazole smícháme v misce s vejci, hořčicí, solí a pepřem a vše rozmixujeme ponorným... více o Fazolová pomazánka
Cuketu omyjte a nastrouhejte nahrubo - vymačkejte z ní co nejvíc vody. Přidejte kukuřici, nasekanou jarní cibulku a chilli papričku (popřípadě slaninu... více o Cuketové karbanátky s kukuřicí
V nižším hrnci s větším průměrem rozehřejeme vepřové sádlo, na které přidáme nahrubo nakrájenou cibuli. Ztlumíme plamen (na elektrice cca stupeň č. 2)... více o Hovězí guláš pro chlapy
Nejprve vypracujeme těsto, poté jej rozdělíme na tři části. Každou část vyválíme a naplníme připravenou náplní, srolujeme a zabalíme např. do alobalu... více o Slané penízky
Kávu, třtinový cukr, mátu a rozdrobenou sušenou chilli papričku zalijeme vodou o teplotě 90 stupňů a necháme několik minut louhovat. Pijeme výhradně... více o Káva Inferno
Asijské nudle uvařte podle návodu - u mě to vyšlo na 12 minut. Mezitím si oloupejte mrkev a škrabkou na brambory nebo sýr nastrouhejte na proužky... více o Sezamový nudlový salát
Mouku smícháme v míse s cukrem, kakaem a kypřidlem. Přidáme vejce, olej a mléko. Vymícháme hladké těsto, které nalijeme do připraveného vyššího plechu... více o Banánové Margot řezy
Brambory (stejně velké) řádně očistíme, usušíme, uděláme do nich hlubší zářezy (čím víc, tím lépe), ale dáme pozor, abychom brambory neprokrojili!... více o Bramborové vějíře (harmoniky)
Očištěný patizon pokrájíme na nudličky, maso na nudličky či kostky. Dáme do misky, osolíme, zaprášíme kořením a solamylem, přidáme vejce a promícháme.... více o Patizonové nudličky s masem
Maso nakrájíme na menší kostičky, cibuli na půlkolečka a česnek na plátky. Sporák zapneme na č. 6. Vepřové sádlo vložíme do hrnce a na něm krátce... více o Hovězí gulášek
Připravíme si směs, kterou pomažeme ryby. Do misky dáme rajčatový protlak s majonézou, přidáme jednu polívkovou lžíci kari, trochu pepře a promícháme.... více o Pečený Pangasius
Já jsem Spaghetti Carbonara poprvé ochutnala asi před sedmi lety v italských Dolomitech a hned po prvním ochutnání jsem si je zamilovala. Od té doby... více o Spaghetti Carbonara
Bůček bez kosti pokrájíme na kostky, osolíme, okmínujeme a dáme do pekáče s pokrájenou cibulí. Podlijeme troškou vody a pečeme téměř doměkka za... více o Bůček na zelenině II.
Nastrouhanou cuketu v míse smícháme s rozehřátou Herou, cukrem, vejci, kokosem, moukou a kypřidlem. Přidat libovolně a dle chuti můžeme i uvedené... více o Cuketová bábovka s ovocem
Vařenou řepu necháme zchladnout, oloupeme ji, pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. Kyselé okurky a cibuli pokrájíme nadrobno a přidáme k řepě,... více o Jednoduchý salát z červené řepy
Na trošce oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, na které osmažíme na plátky pokrájené žampiony. Přidáme pokrájená oloupaná rajčata, česnek a... více o (nejen) Tuňáková směs s mozzarellou