• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Sádlo

Sádlo

Podobné ingredience

  • Husí sádlo
  • Kachní sádlo
  • Sádlo Brick
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Zadělávaná kapusta (Kél)

Zadělávaná kapusta (Kél)

Na sádle zpěním nakrájenou cibuli, přidáme uzené maso, orestujeme, dále přidáme nakrájenou kapustu a na kostky nakrájené brambory, zalijeme trochu... více o Zadělávaná kapusta (Kél)

Pórková polévka s kvasnicovými knedlíčky

Pórková polévka s kvasnicovými…

Na másle orestuji na kolečka nakrájený pórek, zaliju vodou a nechám povařit. Přidám na kostičky nakrájené brambory, bujón, ev. sůl. Když je vše měkké,... více o Pórková polévka s kvasnicovými knedlíčky

Kuřecí řízky Avery Island

Kuřecí řízky Avery Island

Řízky dáme do mísy, nasolíme, okořeníme kari kořením, přidáme trochu divokého koření, tabasco a sojovou omáčku. Necháme přes noc takto naložit. Druhý... více o Kuřecí řízky Avery Island

Fazolový perkelt

Fazolový perkelt

Propláchnuté a předem namočené fazole zalijeme vodou tak, aby byly potopené. Uvaříme téměř doměkka, scedíme a vývar odložíme. Maso nakrájíme na kostky... více o Fazolový perkelt

Pagáčky

Pagáčky

Do hladké mouky najemno nastrouháme vařené brambory, osolíme, můžeme dát i trochu drceného kmínu a kvásek z kostky kvasnit a 1/4 l mléka a olej. Těsto... více o Pagáčky

Stařenčina lepenica s uzeným masem

Stařenčina lepenica s uzeným masem

Uzené maso vložíme na 2 minuty do vroucí vody, pak je opláchneme studenou vodou a nakrájíme na porce. Jednu nakrájenou cibuli osmažíme na sádle... více o Stařenčina lepenica s uzeným masem

Mexické tortillas

Mexické tortillas

Drobně pokrájenou cibuli a česnek zpěníme na lžíci sádla, přidáme maso pokrájené na proužky a orestujeme, až se zatáhne. Přidáme 2-3 drobounce... více o Mexické tortillas

40 minut
Palačinkové měšce s houbami

Palačinkové měšce s houbami

V hrnku rozmícháme mléko s vejci a lžičkou soli. Pak přimícháme mouku a na jemno nastrouhaný tvrdý sýr. Všechno důkladně promícháme. Těsto naléváme... více o Palačinkové měšce s houbami

15 minut
Bramborový bác zjednodušený

Bramborový bác zjednodušený

Zaděláme těsto spíš řidší, ochutíme jako na bramboráky, necháme vykynout na dvojnásobek. Plech s vysokým okrajem hodně vymastíme sádlem (použijeme tuk... více o Bramborový bác zjednodušený

Vepřové ala špekáčky na pivu

Vepřové ala špekáčky na pivu

Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka, naskládáme do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a feferonkami a zalijeme pivem s... více o Vepřové ala špekáčky na pivu

Pečené pěry

Pečené pěry

Vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme a zaprášíme moukou. Ve vlažném mléce s cukrem necháme vzejít kvasnice, přidáme brambory a postupně přidáváme... více o Pečené pěry

120 minut
Majerův guláš

Majerův guláš

Na tuku dusím nakrájenou cibuli, po podušení přidám rajský protlak a připravím si gulášový základ. Do základu přidám nakrájené maso, opražím ho,... více o Majerův guláš

90 minut
Krkovička na pivu

Krkovička na pivu

Plátky krkovičky osolíme, opepříme a posypeme paprikou, naskládáme do pekáčku, přidáme lžíci sádla. Cibuli a česnek pokrájíme na plátky a zasypeme tím... více o Krkovička na pivu

Hunc

Hunc

Uvaříme brambory s kmínem a solí do měkka a nakrájíme na kostičky, kroupy uvaříme v osolené vodě. Slaninu uškvaříme. Vše smícháme a dokořeníme... více o Hunc

Škvarkové placky rodinné

Škvarkové placky rodinné

Na vále uhněteme těsto, tvoříme placičky a klademe na plech. Plech nemusíme vymašťovat, těsto mastné. Pečeme do zlatova. V půli pečení placičky... více o Škvarkové placky rodinné

Bramborový třesanec

Bramborový třesanec

Brambory nastrouháme na hrubém struhadle do hlubší mísy, přidáme mouku, sůl a opatrně protřeseme tak, aby brambory byly obalené v mouce - nesmí se... více o Bramborový třesanec

Plněná panenka

Plněná panenka

Játra očistíme, a vytvoříme 3 stejné pruhy/hranoly, které v misce prosypeme a jemně prohnětěme s 3 lžicemi směsi koření Francouzské bylinky - odložíme... více o Plněná panenka

Hodslavská řezanka

Hodslavská řezanka

Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na sádle zesklovatět, přidáme maso, orestujeme. Nalejeme kečup, přidáme koření, houby, masox a Moravanku. Vše... více o Hodslavská řezanka

Polský bigos

Polský bigos

Sušené houby namočíme aspoň na 30 minut do vody. Maso nakrájíme na kousky (jako na guláš), špek na kostičlky a klobásy na kolečka. Hlávkové zelí... více o Polský bigos

Párková srdíčka

Párková srdíčka

Na 4 porce - každý párek jednotlivě podélně rozkrojíme, ale nedořízneme až do konce. Párek obrátíme do tvaru srdce a na rozřízlých koncích spojíme... více o Párková srdíčka

Tučnák na divoko

Tučnák na divoko

Na vepřovém sádle osmažíme dvě nadrobno nakrájné velké cibule, osmažíme je do hněda, podobně jako na guláš. Potom k nim přidáme na nudličky nakrájená... více o Tučnák na divoko

Škvarkové loupáčky

Škvarkové loupáčky

Z mléka, cukru, trochy mouky a kvasnic necháme vzejít kvásek. Ze všech uvedených surovin zpracujeme těsto a dáme vykynout. Pak vyválíme plát ze... více o Škvarkové loupáčky

Hořící kuře Attila

Hořící kuře Attila

Na sádle orestujeme cibuli, přidáme na kousky nakrájené vykostěné kuře, zasypeme paprikou, osolíme, podlijeme vývarem. Přidáme nakrájené papriky a... více o Hořící kuře Attila

Bramborová babka

Bramborová babka

Brambory nastrouháme jako na bramboráky (v robotu), slijeme přebytečnou vodu, dáme sůl, vejce, pepř, kmín a majoránku. Zamícháme a nalijeme na... více o Bramborová babka

90 minut
Vánoční vánočka

Vánoční vánočka

Z mléka si uděláme kvásek, každý, jak je zvyklý, buď do mouky nebo do hrníčku, tak to dělám já. Obě mouky smícháme rukou, osolíme, přidáme máslo,... více o Vánoční vánočka

Sádlovky - recept po babičce

Sádlovky - recept po babičce

Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v hotovém cukroví chuť sádla ani... více o Sádlovky - recept po babičce

Tousty z dýně

Tousty z dýně

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle dorůžova. Dýni nastrouhanou na hrubém struhadle, utřený česnek a ostatní přísady přidáme k cibuli a... více o Tousty z dýně

Bramborový salát podle dědy

Bramborový salát podle dědy

Bramory oloupene ještě teplé, nakájíme na kostky, přidáme 2 lžíce sádla nejlépe domácího, osolíme (do teplých brambor se sádlo lépe vpije). Přidáme... více o Bramborový salát podle dědy

Důlkové koláčky II.

Důlkové koláčky II.

Z hladké mouky, cukru, kakaa a sádla zpracujeme těsto. Vyválíme váleček, který krájíme na kousky ze kterých děláme kuličky do kterých malíčkem... více o Důlkové koláčky II.

Banánové rohlíčky

Banánové rohlíčky

Z uvedených surovin zpracujeme těsto. Pozor: sádlo je lépe používat koupené. Při použití domácího se mi mnohokrát rohlíčky rozjely. Necháme ho chvilku... více o Banánové rohlíčky

Selský salám

Selský salám

Hovězí maso vepřovou kýtu a plec bez kůže jemně umleté (otvory 2 mm) do umletého masa přidáme část "rychlosoli" a koření, rozmícháme ve vodě dobře... více o Selský salám

Labůžo

Labůžo

Vepřové kotlety nakrájíme na silnější plátky, každou kotletu prošpikujeme, osolíme, opepříme a naklepeme paličkou a pak obalíme v hladké mouce. V... více o Labůžo

Slavnostní hovězí na víně

Slavnostní hovězí na víně

Maso nakrájíme na středně velké kostky, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a v tlakovém hrnci prudce osmahneme na rozehřátém sádle. Maso vyjmeme... více o Slavnostní hovězí na víně

Zelná polévka s drožďovými knedlíčky

Zelná polévka s drožďovými knedlíčky

Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibulku, přidáme kostičky uzeného masa, přisypeme mletou papriku a zalijeme asi litrem vody. Vsypeme nakrájené zelí,... více o Zelná polévka s drožďovými knedlíčky

Zbojnická rožeň

Zbojnická rožeň

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, lehce opepříme a pokapeme olejem. Uložíme ho do chladna (nejlépe v misce, kterou přikryjeme potravinářskou fólií)... více o Zbojnická rožeň

Kuba na praseti

Kuba na praseti

Den předem si namočíme krupky asi do litru studené vody a sušené houby rovněž do studené vody, ale do jiného hrnku. Druhý den si uvaříme maso asi tak... více o Kuba na praseti

Preclíky z kynutého těsta

Preclíky z kynutého těsta

Přihřejeme mléko, přidáme rozdrobené kvasnice a cukr a necháme vzejít. Na vál prosijeme 1 kg polohrubé mouky, přidáme trochu soli a 1 vejce, zaděláme... více o Preclíky z kynutého těsta

Kakaové kuličky (méně sladké)

Kakaové kuličky (méně sladké)

Ze všech surovin, kromě rozinek, vypracujeme na vále těsto. Můžeme nechat v chladnu na talířku zabalené v mikrotenovém sáčku odpočinout i do druhého... více o Kakaové kuličky (méně sladké)

Miluščina paštika

Miluščina paštika

Králíka uvaříme se zeleninou, několika kuličkami pepře, nového koření a 1 bobkovým listem v menším množství osolené vody. Pak maso vykostíme a se... více o Miluščina paštika

Hubník moji maminky

Hubník moji maminky

Houby uvaříme ve slané vodě. V mléce dobře promícháme mouku, vejce, utřený česenek, maggi, sůl, pepř a 3 lžíce vody z hub. Vše nalejeme na rozpálený... více o Hubník moji maminky

Náš domácí štrúdl

Náš domácí štrúdl

Mouku, špetku soli, cukr, prášek do pečiva dáme do mísy a promícháme. Přidáme vejce, trochu mléka. Zamícháme, pak teprve přilijeme rozpuštěné sádlo a... více o Náš domácí štrúdl

Pečený králík se zeleninou

Pečený králík se zeleninou

My králíka nepečeme vcelku, ale již naporcovaného. Některé kusy prošpikujeme, jak pro koho, kdo to rád. Není nutné. Jednotlivé díly osolíme,potřeme... více o Pečený králík se zeleninou

Maso s čalamádou

Maso s čalamádou

Plátky z krkovičky osolíme, opepříme, potřene hořčicí. Na takto připravené maso položíme plátek anglické slaniny, trochu čalamády a nastrouhaný tvrdý... více o Maso s čalamádou

Prívarok ze zelených fazolek

Prívarok ze zelených fazolek

Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme mletou červenou papriku. Přidáme fazolky zbavené dlouhých vláken nakrájené na cca 2 cm kousky, osolíme.... více o Prívarok ze zelených fazolek

Zapečené brambory se šlehačkou

Zapečené brambory se šlehačkou

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme brambory, prolisovaný česnek,... více o Zapečené brambory se šlehačkou

Závitky Hanácké selky

Závitky Hanácké selky

Maso nakrájíme na větší plátky a rozklepeme paličkou. Každý plátek lehce potřeme česnekovou pastou, popepříme, obložíme anglickou slaninou, kousky... více o Závitky Hanácké selky

Fazolová polévka mňam

Fazolová polévka mňam

Fazole namočíme přes noc, poté uvaříme s mrkví a petrželí. Petržel vyhodím, mrkev nastrouhám do vývaru s fazolemi. Uděláme jíšku, do které v závěru... více o Fazolová polévka mňam

Petry kapusta

Petry kapusta

Dáme vařit uzená žebra v co nejméně vody. Na špeku a sádle osmažíme cibulku. Na výsmažené dáme nakrájenou kapustu a podlejeme vodou z vařeného uzeného... více o Petry kapusta

Játrová paštika III.

Játrová paštika III.

Na velké pánvi na sádle osmažíme na hrubo nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, vyndáme z pánve a necháme rozpustit a zpěnit nakrájenou slaninu. Na... více o Játrová paštika III.

Závin ze sádla

Závin ze sádla

Suroviny smícháme a vypracujeme v tužší těsto. Rozdělíme na 2-3 díly, vyválíme na vále a plníme strouhanými jablky, cukrem, skořicí atd. Potřeme... více o Závin ze sádla

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • ...
  • 21
  • Další stránka

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Poslední sledované recepty

17
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
15
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
12
Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Plněné papriky na…
12
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
11
Caesar salát s krutony
Caesar salát s krutony

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Nedávno navštívené recepty:

Delikatesní salát Opilé řezy Čočková pomazánka
Bratislavské rohlíčky Těstoviny s tuňákem a smetanou Brambory - cukroví
Plněný květák mletým masem Těstoviny s brokolicí a kuřecím masem Gulášová polévka z předního hovězího masa
Jednoduché artyčoky Palačinky s ovesnými vločkami a jablky Segedínský guláš - F.O.O.D.

Další doporučené ingredience:

Ředkvička Řepík lékařský Řepkový olej Řeřicha Řezy z makrel ve vlastní šťávě
Římský kmín Římský salát Řízek Řízky z karé Řízky z kýty
Sádlo Brick Sacharín Saké Salám Salám Bolonez
Salám junior Salámová želatina Salát Salát Frisée Salát lollo biondo
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Sádlo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact