Švarkové placky s brambory

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g škvarky
    • 750
      g hladká mouka (Část můžeme nahradit celozrnnou)
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      kostka droždí Nebo sáček
    • sádlo
    • 4
      ks vařené brambory Větší
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Den předem uvaříme brambory. Škvarky podle potřeby překrájíme na menší kostičky a v sádle nahřejeme. Zpracováváme-li těsto hnětacími háky, začneme od tekutých ingrediencí - mléko, vejce, sůl, nastrouhané brambory v míse smícháme, postupně přidáváme mouku, sypké droždí nebo kvásek. Uhněteme tužší těsto, zakryjeme utěrkou a necháme vykynout.
2
Až těsto znásobí svůj objem, hodně podsypeme vál a omočněnou lžící vykrajujeme kousky, zakulatíme je a na pečicím papíře zploštíme do placek. Necháme ještě chvíli kynout, pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova. Placky vydřží dlouho vláčné (pokud vydrží), dají se i zamrazit. Dělám je vždy, když škvařím sádlo z ještě teplých škvarků, někdy přidám do těsta na sádle osmaženou cibulku.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Pája S
    Pája S |

    11. 10. 2010 00:06

    Vynikající..Jsou jemné a křehké.Jasná jednička.:-)

  • Radka Kmentová
    Radka Kmentová |

    13. 6. 2008 11:47

    Myslíte, že se můžou použít i pomleté škvarky?