Kuře ponecháme vcelku. Na plech rozložíme pečící papír a vsypeme na něj 1 kg soli. Troubu zapneme na program gril. Ve skleničce rozmícháme olej s kořením na kuře a worchestr (podle chuti). Očištěné kuře potřeme vzniklou marinádou a dáme péct na rošt tak, aby tuk odkapával na plech se solí (ten umístíme pod kuře cca 20-30 cm).
2
Pečeme do zlatova cca 1 hod. Sůl dodá kuřeti křupavou kůrku. Podáváme s rýží, bramborem nebo chlebem.
Sul pod rostem - nesmysl, akorat jste za blbce :-|
ruda
|
15. 12. 2012 19:16
Diky devcata .....takze staci dat kure jen na tu sul?bez oleje?jsem laik dekuji :-)
Jana
|
29. 10. 2010 20:50
Jaký to má smysl ta sůl pod roštem?Kuře na soli je to proto,že se dá do pekáče sůl a na ni se to kuře položí. :-D
Ivana Přikrylová
|
9. 11. 2009 20:16
Recept znám, jen s tím rozdílem že se kuře položí přímo na sůl, ze které se po upečení vyloupne. Nevidím žádný důvod proč dávat sůl 20-30 cm pod kuře, nemá to žádný smysl