• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Banánovo-čokoládová roláda
    Napište svůj komentář k receptu

    Banánovo-čokoládová roláda

    autor: recepty73
    0.0
    moje hodnoceni
    4.8
    hodnotilo: 171
    doba přípravy: 50 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Banánovo-čokoládová roláda
    Banánovo-čokoládová roláda
    Banánovo-čokoládová roláda
    Banánovo-čokoládová roláda
    Banánovo-čokoládová roláda
    Banánovo-čokoládová roláda
    Banánovo-čokoládová roláda
    5fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    8 porce
    • Těsto
      • 5
        ks vejce
      • 100
        g polohrubá mouka
      • 1
        lžíce kakao , vrchovatá
      • 1
        lžíce olej
      • pečící papír
      • 1
        lžíce teplá voda
      • 100
        g cukr krupice
    • Krém
      • 2
        lžíce moučkový cukr
      • 1
        ks vanilkový cukr
      • 250
        ml smetana ke šlehání 33 %
      • 200
        g pomazánkové máslo přírodní, bez příchuti
      • 80
        g čokoláda na vaření
      • 1
        lžíce olej cca
      • 3
        ks banány dle velikosti, 2 -

    Postup přípravy receptu

    1
    Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, vmícháme mouku s kakaem a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na klasický nízký plech (cca 45x35 cm) vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 10-12 minut, vyzkoušíme špejlí. Ještě horkou stočíme i s papírem do rolády a necháme vychladnout.

    RADA: Jak skladovat vejce?

    2
    Po vychladnutí opatrně rozmotáme a sundáme papír, plát potřeme krémem (trochu si necháme na potření rolády), poklademe oloupanými banány a svineme. Potřeme zbylým krémem a pocákáme rozpuštěnou čokoládou vymíchanou s olejem nebo kouskem másla.
    3
    Dáme vychladit a proležet, pak krájíme na plátky.

    RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

    4
    Krém:
    5
    Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem, přidáme máslo s moučkovým cukrem a došleháme do hladkého krému.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Čokoládová roláda

    Čokoládová roláda

    Čokoládová roláda s banány

    Čokoládová roláda s banány

    Muffiny banánovo čokoládové

    Muffiny banánovo čokoládové

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Vojta
      Vojta | 27. 3. 2017 17:46

      Ahoj, vyzkoušel jsem a je moc dobrá, našel jsem i její bezlepkovou verzi, kdyby měl někdo zájem. http://www.lukana.cz/recepty/bezlepkove-recepty/bananova-rolada

    • Andrea Pifková
      Andrea Pifková | 18. 10. 2016 15:35

      Přesně to co jsem chtěla a očekávala se podařilo a tímto končím s hledáním perfektního těsta na roládu, protože jsem ho právě našla. Náplň je také skvělá, ale dá se použít i jiná, na co je zrovna chuť.

    • Martina
      Martina | 24. 8. 2016 08:35

      Peč na 180~190

    • Pavla
      Pavla | 17. 7. 2016 15:40

      Děkuji za skvělý recept <3 .

    • Renata Pátková
      Renata Pátková | 10. 3. 2016 19:25

      Moje první roláda dopadla luxusně. Moc děkuji za receptík <:-)

    • Martina
      Martina | 10. 3. 2016 14:07

      Prosim na kolik stupnu se pece ? Dekuji

    • Maritna
      Maritna | 10. 3. 2016 14:05

      Prosim na kolik se rolada pece dekujiiii :-)

    • Zuzana
      Zuzana | 30. 12. 2015 19:24

      Jsem ráda, že jsem si dodala odvahu a roládu vyzkoušela. Opravdu to nebylo tak těžké a výsledek je parádní. Vřele doporučuji, protože to stojí za to.

    • Lenka
      Lenka | 24. 9. 2015 12:29

      Na krémy používám taky vetšinou chocenské a nikdy jsem krém slaný něměla. příště dejte třeba tvaroh když vám pomazánkové vadí.

    • Michaela Vokatá
      Michaela Vokatá | 16. 9. 2015 09:16

      Vypadá jako z cukrárny a je výborná. Děkuju je SUPER

    • Jana
      Jana | 1. 9. 2015 20:12

      Je výborná :-*

    • Bára
      Bára | 29. 8. 2015 16:56

      Dobry den , mohu se zeptat, jake se davá pomazánkové máslo?? Já dala choceňské bez přichuti, bohužel bylo trochu slané a tu slanou chuť nepřebila ani šlehačka ani cukr. Roláda tak skončila v koši, i když se povedla, ale tu slanou chuť nikdo nechtěl...

    • iw | 25. 8. 2015 19:12

      Luxusní záležitost a ani nedá tolik práce na kolik to vypadá ;-)

    • iw | 25. 8. 2015 19:12

      Luxusní záležitost a ani nedá tolik práce na kolik to vypadá ;-)

    • A.Konečná
      A.Konečná | 2. 8. 2015 16:56

      Dala jsem dva paloučky od pilosu. Taky vynikající. :D

    • A.Konečná
      A.Konečná | 2. 8. 2015 16:48

      No učitě, tak se dělá i krém do tiramisu. Já jsem dala paloučky které jsem měla koupené do pomazánky a snima byl krém taky vynikající. Roláda je príma. :D

    • pekařka :D
      pekařka :D | 18. 7. 2015 11:19

      prosím, mohla bych na ten krém použít místo pomazánkového másla mascarpone? moc děkuji za odpověď :-) :-) :-)

    • Lucka Straková
      Lucka Straková | 13. 6. 2015 07:51

      Od včerejška jsme se na ní těšili a je :-* senzační

    • Mariana
      Mariana | 28. 5. 2015 13:35

      Vyzkoušela jsem a opravdu to nebylo moc těžké. Hlavně proto, že nejsem kdovíjaká kuchařka tak roláda dopadla nad očekávání.

    • recepty73
      recepty73 | 22. 5. 2015 07:33

      ...plech cca 45 X 35 cm ...držím palce ;-)

    • smiley536 | 21. 5. 2015 20:11

      Tak když má tolik kladných hodnocení, tak ji nejspíš zítra taky zkusím. Akorát bych potřebovala poradit :-S Na jak velký plech těsto dáváte? abych neměla moc silnou nebo naopak slabou vrstvu? :) Děkuji!

    • recepty73
      recepty73 | 21. 5. 2015 11:38

      ...hlavně když chutná ;-)

    • pavla
      pavla | 20. 5. 2015 16:42

      naprosto luxusní,moje první roláda a je jak od cukráře,všem doporučuji :-) :-*

    • zdeňka s.
      zdeňka s. | 19. 5. 2015 19:48

      Luxusní ,nejdřív na pohled a pak na chut´.A zvládne i ten kdo si s roládama moc nerozumí.Ono taky 45x 1 něco vypovídá a já lituju,že nemůžu dát jedničku s hvězdičkou.Díky,Jiříku za úžasné recepty :-* :-* :-*

    • Mirka Leníková
      Mirka Leníková | 26. 4. 2015 13:57

      Roláda je senzační a vypadá jak z cukrárny, mockrát děkuji za senzační recept.

    • Libuše Romančíková | 5. 4. 2015 10:57

      To je snad jedno...šťourale.

    • Libuše Romančíková | 5. 4. 2015 10:43

      Proboha to je přece jasné.Klasické máslo se nikdy nespojí s ušlehanou šlehačkou.Proto tam má být pomazánkové protože má jemnou krémovou konzistenci.To se vždy spojí se šlehčkou.Stejně jako při várobě tiramisu. viz:tyto stránky.

    • Maruš
      Maruš | 3. 4. 2015 22:11

      Dnes jsem upekla roládu a těsto se neláme,je skvělý.Akorát když jsem smíchala pomazánkové máslo s cukrem a šlehačkou,tak mi to nějak zřídlo,ale poradila jsem si a dala půl sáčku želatinového ztužovače rozmíchaného ve vodě a krém byl výborně tuhý.Roláda velmi chutná. :-)

    • Zuzka
      Zuzka | 11. 3. 2015 15:10

      Je skvělá :-* a jestli to ještě pomůže tak jsem měla 12 plátků, ale když budeš krájet slabší kousky tak možná budeš mít i 14 nebo 16.

    • Andy
      Andy | 6. 3. 2015 12:40

      Prosím poradíte mi někdo na kolik porcí to vychází? :-) Je to nutné! :-)

    • Neonka
      Neonka | 15. 2. 2015 13:51

      Prečo?Preto!To dá rozum!

    • Pýchová
      Pýchová | 13. 2. 2015 16:43

      Hmmmmmmmm :-*

    • katarina
      katarina | 13. 2. 2015 12:22

      ahoj ja som dala maslo ale spravila sa mi tam voda.preco????, :-(

    • katarina
      katarina | 13. 2. 2015 12:21

      prosim poradte nemala som pomazankove maslo iba obycajne a po pridani ku smotane sa mi tam spravila voda..preco????dakujem :-(

    • Šustrová
      Šustrová | 9. 2. 2015 17:34

      Vyzkouším, vypadá výborně.

    • Anďa
      Anďa | 3. 12. 2014 17:17

      Recept by měl být s varováním PRUDCE JEDLÁ :-D.

    • janina
      janina | 25. 5. 2014 20:26

      Take zkusim vyzkouset snad se mi take povede jako Vam.

    • Michaela Oršulíková | 29. 3. 2014 00:29

      Výborná

    • Lenka
      Lenka | 7. 3. 2014 14:12

      Ackoliv normalne nic nekomentuji, tak zde musim. Rolada byla naprosto dokonala. Pekla jsem v predehrate troube na 180 stupnu 10 minut.Kdyby to tedy nekoho zajimalo. Byla to druha rolada v zivote. Tu prvni jsem pekla pred asi 6 lety a protoze dopadla spatne, zarekla jsem se, ze roladu delat nebudu. Nemela jsem cokoladu na pocakani, tak jsem pouzila granko a stacilo to. Urcite ji budeme delat casteji. I 2,5 lety syn si byl pridat.

    • janulas | 11. 1. 2014 19:50

      Roláda je super :-) ,na polevu jsem použila čokoladu 70% místo oleje jsem přidala máslo,a příště zkusím místo pomazánkového másla zakysanou smetanu :-| :-))

    • newkav
      newkav | 21. 12. 2013 12:07

      zapomněla jsem na banán, ale jak se zdá, nikdo si s tím hlavu nelámal ;-) musela jsem roládu bránit, aby se dostalo na všechny členy rodiny <3

    • barbarons
      barbarons | 23. 11. 2013 15:24

      Roláda byla vynikající :-) jen místo pocákání apodobných věcí, jsem posypala Grankem :-) Děkuji za recept!

    • Natálie
      Natálie | 22. 11. 2013 19:08

      Roláda byla ůchvatná, zařadím mezi své nejoblíbenější recepty <:-)

    • Andrea Rychlá
      Andrea Rychlá | 20. 10. 2013 08:30

      Roláda de luxe, měla jsem s ní obrovský úspěch, děkuji. O:-)

    • Helča
      Helča | 19. 9. 2013 19:47

      naprosto vyniající.... během pár hodin byla pryč :)

    • Lea
      Lea | 12. 7. 2013 19:47

      Taky se mi povedla, dík za recept :D

    • Thinuviel | 11. 7. 2013 20:33

      Naprostá dokonalost! Příprava velmi jednoduchá a chuť vynikající.

    • Říhová
      Říhová | 24. 6. 2013 14:44

      Nemám slov jak je výborná. Děkuji

    • Lukáš
      Lukáš | 26. 5. 2013 21:58

      Jak dlouho je expirace?

    • Lucie
      Lucie | 2. 5. 2013 21:29

      roláda je vynikající!!! :-P pekla jsem ji jakožto svoji první roládu a povedla se na jedničku :-) nemá to chybičku :-)) upeču znova, všem chutnalo <:-) jednoduchý recept a výsledek suprový

    • Zuzka Jirotová
      Zuzka Jirotová | 1. 5. 2013 13:48

      <:-) Bravo! Roláda je docela jednoduchá a výborná. Jediný problém bylo srovnat do roviny dva zahnuté banány, takže příště musim koupit rovnější. :-D

    • Anonym
      Anonym | 26. 4. 2013 18:11

      Zajímal by mě jestli to prvně bylo v časopise gurmetu nebo tady? ;-)

    • newkav
      newkav | 21. 4. 2013 10:51

      Úžasná roláda, mockrát děkuju za recept!! Musela jsem se sice obejít bez čokolády a banánu, protože doma zrovna nebyly, ale přesto roládka zmizela pár vteřin potom, co jsem ji dodělala 8-) 8-) byl problém zajistit, aby se dostalo na každého.. O nějakém odležení nemohla být vůbec řeč ;-) příště musím udělat minimálně dvě

    • Lucie
      Lucie | 3. 3. 2013 18:06

      Výborná roládka všem moc chutnala ;-)

    • Sarka
      Sarka | 14. 1. 2013 19:05

      diky za receptik, je fakt bombova <:-)

    • Truhlářová
      Truhlářová | 24. 9. 2012 16:19

      Lída : myslim si, že pomazánkové máslo můžete vyměnit i za tvaroh nebo lučinu. Já teda dala máslo a byla výborná. :-)

    • Petra
      Petra | 19. 9. 2012 15:05

      Kdyz pisou vychladit, tak to asi znamena, ze musi byt chladna. a to vam poradim..staci kdyz na ni sahnete ;)

    • Veronika
      Veronika | 30. 8. 2012 17:11

      Můžu se zeptat, jak dlouho se tato roláda musí nechat odležet, vystydnout ??

    • Lída
      Lída | 29. 8. 2012 10:11

      prosím o radu - je možné do krému dát místo pomazánkového másla třeba Lučinu či tvaroh? Děkuji.

    • k.ch. | 8. 8. 2012 19:24

      Po krtkově dortu asi první věc, co jsem kdy sama pekla. I přes mou improvizovanou kuchyň chutná výborně, jen pro příště musím zapracovat ještě na vzhledu =oD

    • žížalka
      žížalka | 7. 8. 2012 17:41

      :-)) :-)) je fantastickááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!

    • CERKA7
      CERKA7 | 8. 7. 2012 11:23

      výborný recept chutná jak krtkův dort a jak snadná první moje roláda a dopadla výborně děkuji za recept

    • adela
      adela | 17. 5. 2012 13:37

      moc je dobraa a bi som si dala :-*

    • miruška
      miruška | 6. 5. 2012 12:47

      ráno jsem upekla a teď po obědě už jsme chutnali, je to super, rozhodně všem doporučuji vyzkoušet, akorát příště banán nastrouhám přímo do krému, jinak roládu jsem pekla poprvé a krásně se mi povedla, opravdu dobré těsto,které jde krásně odlepit od pečícího papíru a vůbec se neláme, moc díky za tento recept, určitě brzy zopakujeme ;-)

    • Šárka
      Šárka | 4. 5. 2012 17:34

      Určitě tato roláda byla dobrá volba. Příteli moc chutnala a doma rodičům taky. Teď jsem ji dopekla bratrovi k narozeninám, přidala jsem do ní mandarinky k tomu banánu:) vrch jsem potřela zbylým krémem, ozdobila čokoládou a zbylými mandarinkami :)) určitě zachutná :)

    • Petra Tichackova
      Petra Tichackova | 30. 4. 2012 18:56

      Ahoj kucharky. Urcite roladu zkuste a neprohloupite, je moc dobra a prace na ni zabere jen trochu casu. Ja jsem rada ze jsem vybrala prave tenhle recept.

    • evinecka
      evinecka | 21. 4. 2012 13:56

      Opravdu vynikající roláda. Udělala jsem jí přítelovi k narozeniná, tak uvidíme, jak zachutná jemu :-* <:-)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
    Moučníky Zákusky Dorty Řezy Dezerty Pečení Chlazení Šlehání Děti Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Oslava Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Banány Čokoláda na vaření Cukr krupice Kakao Moučkový cukr Olej Pečící papír Polohrubá mouka Pomazánkové máslo Smetana ke šlehání Teplá voda Vanilkový cukr Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Selské brambory

    Selské brambory

    Víno z bezinek

    Víno z bezinek

    Zapečená bramborová kaše s vejci

    Zapečená bramborová kaše s vejci

    Špagety se sojovým masem

    Špagety se sojovým masem

    Pizza rohlíky II.

    Pizza rohlíky II.

    Boloňské brambory

    Boloňské brambory

    Nektarinkový koláč

    Nektarinkový koláč

    Výborná pizza

    Výborná pizza

    Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou

    Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou

    Doporučujeme

    60 minut
    Květáková pizza

    Květáková pizza

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    41
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    38
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    36
    Palačinky
    Palačinky
    26
    Mléčná ovesná kaše
    Mléčná ovesná kaše
    26
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš

    Zajímavé články

    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…

    Sledujte nás

    AHA.cz Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    AHA.cz Farna kápla božskou: Kvůli této chybě přibírala!

    Farna kápla božskou: Kvůli této chybě přibírala!

    AHA.cz Deník Aha! 1.3.2021

    Deník Aha! 1.3.2021

    Dáma.cz Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisové se zkazily zuby a další věci z natáčení

    Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisové se zkazily zuby a další věci z natáčení

    Dáma.cz Kolik kroků denně máme ujít? Doporučených 10 tisíc je zbytečně moc

    Kolik kroků denně máme ujít? Doporučených 10 tisíc je zbytečně moc

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Maminka.cz Tátové podle zvěrokruhu. Raci jsou úžasně vnímaví, Býci děti uplácejí. Lvi se jimi chlubí

    Tátové podle zvěrokruhu. Raci jsou úžasně vnímaví, Býci děti uplácejí. Lvi se jimi chlubí

    Reflex.cz Před sto lety vyšel román o Švejkovi, postrachu ctihodných čtenářek, Enšpíglově vnukovi a Boratově praotci

    Před sto lety vyšel román o Švejkovi, postrachu ctihodných čtenářek, Enšpíglově vnukovi a Boratově praotci

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Další doporučené recepty:

    Banánovo kokosové chia
    Banánovo kokosové chia
    Banánovo-borůvková smoothie bowl
    Banánovo-borůvková smoothie bowl
    Banánovo-broskvové tiramisu
    Banánovo-broskvové tiramisu
    Banánovo-čokoládový hřbet
    Banánovo-čokoládový hřbet
    Banánovo-čokoládový vláčný koláč
    Banánovo-čokoládový vláčný koláč
    Banánovo-jahodový dort
    Banánovo-jahodový dort
    • Recepty.cz
    • Banánovo-čokoládová roláda
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí