Kližka jinak

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: j.ales

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hovězí kližka
    • mrkev
    • celer
    • petržel
    • cibule
    • 1
      kostka masox (1-2)
    • sůl
    • pepř mletý
    • mletá paprika dle chuti
    • hladká mouka
    • sádlo
    • sušené houby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme přes vlákna na silnější plátky, pokrájíme veškerou zeleninu na kolečka (nebo plátky) a vše kromě mouky, sádla a hub dáme do papiňáku pod vodu na 20 minut.
2
Potom přidáme sádlo a houby a po 20-ti minutách vaření vyndáme maso, přikořeníme, zaprášíme moukou, asi 2 lžice, zalijeme vlažnou vodou, ale ne moc, aby vznikl takový jako sos (ne omáčka). Poté maso vrátíme zpět.
3
Nejlepší jsou hranolky jako příloha.

Komentáře k receptu

  • Jirka
    Jirka |

    12. 11. 2012 14:37

    To jte mě dostali - MASOX A PAPIŇÁK. Zkusme vařit normálně :'(

  • Vítězslav Čacký
    Vítězslav Čacký |

    17. 2. 2011 12:10

    Masox, to neumíte bez takových hnusů vařit? :'(

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    22. 4. 2008 13:25

    No,nějak jsem nepochopila,proč se tam má přidávat to sádlo,když ho tedy nepotřebujeme do základu,ale proč ne?Jana

  • Věra z DC
    Věra z DC |

    22. 4. 2008 11:55

    No tak jsem se začetla do receptu a zajásala.... zase papiňák no to bude zase fofr dobrota díky :-)