Smíchovský Maršflek

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g těstoviny
    • 2
      lžíce rostlinný olej 1-2
    • 500
      g vepřové maso
    • 200
      g šunka
    • 1
      ks houska
    • 1
      ks cibule
    • 5
      ks vejce
    • 1
      kg brambory 1-1,3
    • 30
      g sádlo 20-30
    • 150
      ml smetana na vaření 100-150
    • 200
      ml mléko
    • 1
      lžíce červená paprika sladká
    • 0,5
      lžíce pálivá paprika
    • 2
      lžička kmín
    • pepř celý mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve uvaříme těstoviny v osolené vodě. Můžeme je propláchnout vlažnou vodou. V míse je promíchame s 1-2 lžícemi rostlinného oleje a trochou soli. Necháme vychladnout. Cibuli nasekáme na drobno a nakrájenou housku namočíme do mléka. Mleté maso, vyždímanou housku, cibuli, 2 vejce, lžičku kmínu, pepř a mleté papriky, sůl dle potřeby zamísíme na hladkou kašovitou hmotu. Hluboký plech vymastíme sádlem a vykládáme ho plátky brambor asi 1 cm tlustými tak, aby nevznikaly velké mezery. Bramborovou vrstvu osolíme a okmínujeme. Pak rukou bereme kousky masité hmoty a rozmačkávame je na brambory tak, abychom masovou kaší zakryly všechny brambory. Podlijeme 1,5 dl vody a dáme péci do předem předehřáté trouby. Pečeme asi 30-35 minut.
2
Mezitím šunku nakrájíme na nudle a rozmícháme ji s těstovinami. 3 vejce vyšleháme se smetanou, trochou soli a pepře. Pak těstoviny rovnoměrně rozmístíme na vrch plechu a lžící rovnoměrně polijeme rozšlehanými vejci. Dáme zapéci ještě na 15-20 min., dokud povrch těstovin chytí zlatavou barvu. Troubu vypneme a necháme ještě 5 min. dojít.
3
Podáváme s okurkou, nebo zeleným salátem.
4
Název jídla je dle místa, kde jsem ho vytvořil.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: