Pórková polévka s kvasnicovými knedlíčky

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks pórek
    • 50
      g máslo
    • 4
      ks brambory
    • 1
      kostka masox
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 1
      lžička podravka
    • 2
      lžíce mouka
    • 1
      lžíce petrželka zelená
  • Knedlíčky
    • 3
      kostka droždí
    • 2
      lžíce sádlo
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka mletý kmín
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      hrst strouhanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle orestuji na kolečka nakrájený pórek, zaliju vodou a nechám povařit. Přidám na kostičky nakrájené brambory, bujón, ev. sůl. Když je vše měkké, zahustím máslovou jíškou, dochutím muškátovým oříškem a podle chuti Podravkou. Jako poslední zavařím knedlíčka a přidám petrželku.
2
Knedlíčky: na sádle zpěním na drobno nakrájenou cibuli, přidám kvasnice (podle množství, jaké chci udělat) 3 kostičky, míchám až se rozpustí, přidám prolisovaný česnek 2-3 stroužky a koření (pepř, kmín, muškátový oříšek, majoránka a sůl). Míchám tak dlouho, až se kvasnice oddělují od tuku a voní, pak odstavím a do zchladlého vmíchám vejce (na toto množství stačí jedno) a zahustím strouhankou. Z tohoto "těsta" pak dělám knedlíčky.

Komentáře k receptu

  • monika
    monika |

    5. 4. 2008 11:06

    Dobrý den, právě dělám knedlíčky a chtěla bych je i zamrazit.....mám je nejdřív povařit, vychladit a pak zamrazit nebo je mrazíte hned bez povaření? Jsem ve vaření začátečník, moc děkuji za radu:-)

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    3. 4. 2008 12:33

    Tak já se taky přidávám s chválou,protože,ač můj muž nechtěl o droždí nic slyšet v polévce,tak jsem mu dala jen málo a přidal si s tím,že je to výborné a to je opravdu radost,vědět,že něco chutná.Dávám za jedna a děkuji moc za recept,zjišťuji,že se učím celý život.Jana

  • karolina
    karolina |

    2. 4. 2008 16:27

    Polévku jsem uvařila i s knedlíčky vše přesně podle receptu - všem chutnala. Polévku ocenil i manžel s tím, že knedlíčky jsou zdravé, polévka je chutná - mám vařit častěji. Přidala jsem jen zelenou petrrželku a pažitku. Dávám 1

  • Jana
    Jana |

    2. 4. 2008 12:24

    Tyto knedlíčky dělávám hlavně do vývarů.Celé rodině i návštěvám vždy chutnaly .

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    31. 3. 2008 12:36

    Tak to rozhodně stojí za vyzkoušení.Na ty knedlíčky už teď mám chuť.Děkuji za recept.Jana

  • AB
    AB |

    31. 3. 2008 11:54

    Iveto, když jsem rodině prvně neřekla, že jsou knedlíčky z droždí, nepoznali to. Jsou ochucené přesně jako játrové a myslím, že ani nejsou cítit.

  • Iveta Janatová
    Iveta Janatová |

    29. 3. 2008 23:20

    Já mám moc ráda tyto knedlíčky,ale jsem jediná v rodině ,ostatní je moc nemusí prý jim to páchne,když se to dělá.Mě to nevadí.Je to moc dobré.