Očištěného kapra stáhneme z kůže, nakrájíme na větší kousky, pokapame citronovou šťávou, osolíme a opepříme, necháme 1/2 hodiny odležet. Na pánvi...
více o Kapří guláš s hráškem
Z droždí cukru a vlažného mléka necháme vzejít kvásek, který vlijeme do mouky smíchané se solí, rozšlehaných žloutků a pokrájeného změklého tuku....
více o Kynuté plněné rohlíčky
Z vlažné vody, cukru a droždí necháme vzejít kvásek, který vlijeme do nepatrně osolené mouky a zaděláme těsto. Necháme pod utěrkou asi půl hodiny...
více o Langoše II.
Z droždí, cukru a trochy mléka zaděláme kvásek a necháme vzejít. Pak vmícháme osolenou mouku s práškem do pečiva, přidáme rozmíchaný jogurt se zbytkem...
více o Langoše po maďarsku
Brokolici uvaříme v osolené vodě do měkka a necháme zchládnout. Párky nakrájíme na kolečka, cibuli na hrubší kostičky. Sýr rozdělíme na poloviny,...
více o Zapečená brokolice II.
Nastrouhanou zeleninu a na hrubo nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova na tuku. Přidáme hladkou mouku, osmažíme a přimícháme protlak nebo rajčata....
více o Omáčka z rajčat a zeleniny
Mrkev, petržel a celer nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli nakrájíme na kostičky. Zeleninu podusíme na másle, přidáme cibuli, osmahneme dorůžova,...
více o Falešná svíčková omáčka
Bílky s cukrem ušleháme do pěny. Do té přidáme hladkou mouku a mleté ořechy. Hmotu rozdělíme na dva plechy a ve středně vyhřáté troubě upečeme(při 180...
více o Štafetky
Opláchnutou vepřovou plec protkneme slaninou a půlkou párku a opečeme po všech stranách na teflonové pánvi. Maso osolíme, poprášíme paprikou, vložíme...
více o Debrecínská vepřová plec
Palačinky potřeme kečupem, poklademe plátky salámu, plátkovým sýrem, okořeníme a stočíme do ruličky. Obalíme v trojobalu a smažíme jako řízek....
více o Plněné palačinky
Sušené houby namočíme do vody, nejlépe přes noc. Druhý den uvaříme, vývar přecedíme a použijeme pro přípravu omáčky. Na másle zpěníme na jemno...
více o Houbová omáčka s kysanou smetanou
Tuk nahrubo nastrouháme na struhadle a přidáme ostatní suroviny. Vypracujeme těsto a vyválíme plát asi 1 cm silný. Formičkou vykrájíme laskonky....
více o Kokosové laskonky
Do hrnce vlijeme vodu, přidáme nakrájenou cibuli, lžičku kmínu a houby a vaříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Propláchneme je a vhodíme do...
více o Staročeská koprová polévka
Na vál prosejeme mouku, doprostřed pak přidáme cukr, rozšlehaná vejce a mléko, do kterého nadrobíme droždí a vytvoří se nám kvásek. Nakonec do těsta...
více o Tvarohové rohlíčky II.
Uvaří se slepice i s drůbkami, osmaží se cibulka, přidají se 2 lžíce hl. mouky a udělá se světlá jíška, která se zředí vývarem ze slepice. Přidá se...
více o Kaldoun II.
Kvasnice míchejte v hrníčku s cukrem dokud se nerozpustí.
Mouku dejte do zadělávací mísy, přidejte olej, 1/4 l vody a rozpustěné kvasnice. Těsto...
více o Chléb a housky na příští ráno
Růžičkovou kapustu dobře očištěte a omyjte. Do 3 l vody přidejte sůl a když se začne vařit, vložte růžičkovou kapustu. Vařte ji 8 min. Vodu slijte,...
více o Zapečená růžičková kapusta s uzeninou
Dobře omytý pórek nakrájíme na kolečka, bílou část osmahneme na tuku a zelenou dáme vařit do osolené vody. Vývar zahustíme jíškou, přidáme žloutek,...
více o Pórková krémová polévka
Maso nakrájíme na kostky asi 1,5x1,5 cm, orestujeme na tuku, okořeníme a osolíme dle chuti. Předem namočené fazole přidáme i s vodou, ve které byly...
více o Fazole podle Chozého
Z bramborového těsta vyválíme válečky, které nakrájíme na tenká kolečka. Do kolečka vložíme nakrájenou uzeninu a nahoru připevníme další kolečko z...
více o Kroketky ke špenátu
Nastrouhané brambory, mouku a tuk uhněteme rukama v těsto. Necháme vychladit v ledničce. Vyválíme plát o síle asi 3 mm, potřeme jej rozšlehaným vejcem...
více o Slané tyčinky z bramborového těsta
Do misky dáme tvaroh, přidáme nastrouhaný sýr, na kousky nakrájenou anglickou slaninu, podle chuti nastrouhaný nebo rozetřený česnek. Přidáme 2 celá...
více o Karbanátky trochu jinak
Kuřecí maso omyjeme, lehce osušíme, osolíme a necháme odležet. Pak je poprášíme hladkou moukou a opečeme na rozehřátém oleji. Opečené maso vyndáme a...
více o Dušené kuře po římsku
Maso opereme, odblaníme a odstraníme z něj lůj. Pak je potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme. Opečeme ve velkém kastrolu na rozehřátém sádle,...
více o Skopová bačovská pečeně
Mouku nasypeme do mísy, přidáme do ní ušlehané vejce s cukrem. Med ohřejeme v mikrovlnné troubě, přidáme do něj sodu s kapkou octa, přidáme do mísy....
více o Medovník Petra Novotného
Z droždí, cukru, trošky mouky a vody uděláme kvásek a necháme vzejít. Pak z udaných ingrediencí uděláme těsto, které necháme 1-1,5 hodiny kynout na...
více o Domácí chléb II.
Rybí filé dáme do pekáče. Polijeme máslem osolíme a posypeme petrželkou. Dáme péct do trouby.
Uděláme jíšku na cibulce. Zalejeme vodou, chvíli vaříme....
více o Rybí filé s rajčatovou omáčkou
Na oleji na mírném ohni zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme čistá nakrájená játra, pepř a kmín a opékáme. jakmile jsou játra opečená, vyndáme...
více o Kuřecí dušená játra
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a necháme zrůžovět. Zředíme studenou vodou nebo vývarem, rozšleháme a 20 minut...
více o Sýrová polévka VII.
**První těsto**: Na vále smícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem, přidáme máslo, cukr, vejce a zpracujeme v těsto.V yválíme placku, přeneseme ji...
více o Ořechové řezy Berlín
Kuře očistíme, omyjeme, rozdělíme na 10 malých porcí a osolíme. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na polovině másla, přidáme kuřecí porce a osmahmeme...
více o Kuře s ořechovou omáčkou po Vimpersku
Mouku s pivem, žloutkem a trochou soli smícháme a trochu vyšleháme. Z bílku ušleháme sníh a opatrně vmícháme do těstíčka....
více o Těstíčko na zeleninu, ryby
Ušleháme žloutky + oba cukry, vmícháme olej a vodu. Pak vmícháme mouku + pdp a nakonec pomalu vmícháváme tuhý sníh z bílků. Do poloviny těsta dáme...
více o Řezy s kysanou smetanou
Nejdříve připravujeme omáčku. Základ tvoří bešamel - rozpustíme máslo (margarín) za stálého míchání metlou přisypáváme hladkou mouku a potom pomalu za...
více o Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou
brambry uvaříme zvlášť
Dáme vařit zelí s kořením až je měkké přidáme klobásky nakrájené, 1 kostku masoxu, uděláme na tuku cibulku do sklovata a...
více o Zelňačka červená
Postup přípravy: Kompot necháme okapat. Cukr, hladkou a hrubou mouku, celá vejce, prášek do pečiva, hrnek mléka a 3/4 hrnku oleje spolu vymícháme a...
více o Meruňkové řezy VIII.
Vodu osolíme, přidáme kmín a vložíme oloupané, na kostky nakrájené brambory, předem namočené sušené houby a vaříme. Z másla mouky připravíme světlou...
více o Bramborová polévka ze syrovátky s vejci
Na rozehřátém másle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, za stálého míchání přisypeme trochu mouky, osmahneme a jíšku zředíme vývarem. Přidáme na...
více o Polévka Čedar
Postup přípravy: Maso nakrájíme na kostky a mírně osolíme. Na polovině oleje osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme oba druhy papriky...
více o Sékelský guláš
Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Přidáme dvě celá vejce a dobře je vmícháme. Přidáme tekutý med, koření do perníku. Prosátou mouku smícháme s kypřícím...
více o Vánoční perníky
Preosiatu múku s práškom do pečiva a cukrom, pridáme zmäknutý tuk a smotanu a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme najmenej na 3 hodiny do chladničky....
více o VANILKOVÉ HVIEZDIČKY
Nejprve uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Mezitím připravíme bešamel - z másla a mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme za stálého míchání...
více o Zapečené těstoviny s tuňákem
Králičí hřbet vykostíme, maso odblaníme a příčně nakrájíme medailonky. Jemně naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Pak zvolna opékáme...
více o Medailonky se žampiony
Zeleninu a cibuli orestujeme na tuku do zlatova, přidáme divoké koření, citron nakrájený na plátky (bez kůry), zastříkneme octem a podlijeme vodou. Do...
více o Polská omáčka
Z uvedných přísad vypracujeme na vále těsto a rozválího na dvě placky mezi ně nakrájíme jablka a posypeme vanilkovým cukrem. Upečeme ve vyhřáté troubě...
více o Tvorohové řezy s jablky
Sojový granulát dáme vařit do přiměřeného množství vody spolu s kostkou bujónu. Mezi tím si oloupeme cibuli, nakrájíme na kostičky a na másle necháme...
více o Krémová polévka se sójovým masem
naklepané řízky posypeme solí, pepřem a kari kořením, opečeme na másle 4-6 minut po každé straně
do výpeku přidáme lžíci másla a žampiony, které...
více o Tajemství Petra Voka