Cuketový guláš se zeleninou

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cuketa
    • 5
      brambory
    • 2
      rajčata
    • 1
      paprika
    • 3
      cibule
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks masox
    • pepř mletý
    • majoránka
    • sůl
    • paprika - sladká Mletá
    • pálivá paprika Mletá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omytou, popř. oloupanou cuketu nakrájíme spolu s oloupanými brambory na kostičky (asi 2cm) Na oleji (možno přidat kousek nakrájené anglické slaniny) zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme duketu, brambory a na menší kousky nakrájená rajčata a papriku.
2
Osmahneme, posypeme mletou sladkou a trochou pálivé papriky (dle chuti), přidáme pepř a znovu osmahneme. Podlijeme vodou, přidáme masox a dusíme pod pokličkou až je zelenina těměř měkká.
3
Guláš zahustíme hladkou moukou, rozmíchanou v trošce vody (mléka nebo smetany) a za častého míchání vaříme ještě asi 5-10 minut. Hotový guláš dle chuti dosolíme, přidáme špetku majoránky. Podáváme s chlebem.
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Peťa
    Peťa |

    25. 8. 2016 15:58

    Výborné jídlo. I přítel, kterému se do toho po informaci, že je to bez masa, nechtělo, si moooc pošmákl :-)

  • Vlasta
    Vlasta |

    15. 1. 2015 11:33

    Guláš nemá chybu, prostě bomba, už jsem ho vařila od vánoc 2x a vždy jsme si moc pochutnali. fakt výbornej, jen jsem vynechala majoránku

  • Miloš Matušek
    Miloš Matušek |

    11. 7. 2012 13:30

    Tento recept se Vám povedl.Jsem kulinář amatér.Vzhledem k důchodovému věku a nutnosti z hlediska zdraví,vyhledávám podobné recepty.Mírně jsem si to doplnil o česnek a trochu kečupu.Bylo to "požráníčko" v celé naší domácnosti. <:-)

  • Ircza
    Ircza |

    22. 8. 2011 17:11

    No popravdě jsem se velice těšila....ale nic moc :-)

  • Michala Kreckova
    Michala Kreckova |

    22. 8. 2010 10:50

    Výborné! Díky za tip a hned dávám do oblíbených:)

  • katerina lipkova
    katerina lipkova |

    6. 2. 2010 12:55

    Ac vegetarian musim se priznat,ze jsem si nepochutnala....

  • Alexandra Daňková
    Alexandra Daňková |

    8. 5. 2008 17:39

    tento guláš je fakt úžasnej, právě jsem ho dojedla a nejradši bych si dala ještě, ale asi bych praskla

  • Lucin
    Lucin |

    1. 10. 2007 18:48

    Tak jsem taky neverila, ale vyzkousela jsem a byla jsem MOC prekvapena!!!!! Vyborne, OPRAVDU!!! Mela jsem hodne cukety, tak jsem delala jen z cukety bez brambor a pridala jsem cesnek. Bylo to opravdu skvele, cele rodine chutnalo, a tak zapada mezi nase oblibena jidla:) DEKUJEM!!!

  • oskar malota
    oskar malota |

    22. 8. 2007 17:32

    mnam mnam, vyborne, pridala jsem jeste chilli

  • Anonym
    Anonym |

    31. 7. 2007 22:25

    Přidala bych ČESNEK.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    2. 11. 2006 16:10

    Já do tohoto pokrmu občas přidávám i zelené fazolky,které povařím v osolené vodě a stroužek česneku.:o)

  • Martinka
    Martinka |

    2. 11. 2006 15:25

    Luxus, rychlé, zdravé, chutné prostě mňaaaam

  • Štěpánka
    Štěpánka |

    16. 9. 2006 12:53

    Tak tohle je fakt mňamka.Zrovna jsme to snědli.Doporučuji všem kdo nemusí mít vždy na talíři kus masa.

  • simona mandova
    simona mandova |

    15. 8. 2005 14:16

    Opravdu vyborne, rychle,zdrave.Dekuji

  • Milan Daniel
    Milan Daniel |

    8. 8. 2005 20:21

    Předchozí komentáře mne navnadily, zkusil jsem to. Nečekal jsem nic moc, ale výsledek mne nadchl. Fakt skvělé jídlo, ještě jdu pánvičku vytřít chlebem!

  • Milan Daniel
    Milan Daniel |

    8. 8. 2005 20:20

    Předchozí komentáře mne navnadily, zkusil jsem to. Nečekal jsem nic moc, ale výsledek mne nadchl. Fakt skvělé jídlo, ještě jdu pánvičku vytřít chlebem!

  • Anděla Němcová
    Anděla Němcová |

    1. 8. 2005 10:17

    velice dobré

  • Martina Havlickova
    Martina Havlickova |

    5. 9. 2004 00:49

    Rychle a vyborne.