Lívanečky s borůvkami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      l borůvky 1/2-1
    • cukr
    • 2
      lžička vanilkový pudink
    • mléko
    • hladká mouka
    • droždí
    • zakysaná smetana
    • olej
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vlažného mléka přidáme (droždí, špetku soli, vejce a přidáváme mouku). Těsto nesmí být řídké a ani husté, ale hustší než těsto na palačinky. Tuto směs důkladně zamícháme.
2
Připravíme si pánvičku a na trošce oleje smažíme lívanečky. Dále si připravíme litr nebo půl litru borůvek, dáme do kastrůlku s cukrem a mícháme.
3
Rozděláme 2 lžičky pudinku s mlékem a po lžičkách přidáváme do kastrůlku, směs by měla být hustší aby moc netekla z lívanečků.
4
Když je vše hotové ozdobíme lívanečky borůvkou směsí a ozdobíme kysanou smetanou. Je to moc dobré.

Komentáře k receptu

  • Pavlína Botková
    Pavlína Botková |

    9. 8. 2008 22:50

    Ten puding je výborný nápad. Vyzkoušela jsem a s manželem jsme si pochutnali. Ty lívanečky jsem dělala podle jiného receptu, protože ten Váš mi připomínal pejska a kočičku, když vařili dort.Víte i moje maminka či babička mají kuchařku, kde ingredience se přidávají ve stylu všeho přiměřeně.....nenechte se odradit kritikou, jenom to chce vybrousit psaní

  • Paja
    Paja |

    11. 8. 2006 22:10

    Mizerne napsanej recept, ale to s tim pudinkem je genialni vec...

  • Anonym
    Anonym |

    15. 7. 2006 20:39

    Me byl recept naprosto jasny a take byl velmi chutny a myslim ,ze kdyz nekdo neni ve vareni zbehly tak spis vari podle kucharek,ktere pouzivali maminky a nebo babicky.Jen synovi misto zakysane smetany jsem dala slehacku ve spreji a olizoval se i tak :o))

  • Simona Švarcová
    Simona Švarcová |

    5. 8. 2005 16:27

    Recept mi byl naprosto jasný. Je to opravduvýborné.

  • Anonymka
    Anonymka |

    30. 4. 2005 20:27

    Livance muzou byt dobre (nezkousela jsem je), ale recept by mel byt opravdu srozumitelne napsany. Pro nekoho kdo neni ve vareni zbehly je tento recept opravdu napul hadanka... A je normalni, ze kdyz neco nekdo nevi, tak se na to zepta. A ze to nekdo povazuje za rejpani je jeho osobni problem - zrejme pan, ci pani Vseznalek.

  • Anonym
    Anonym |

    22. 9. 2004 14:37

    No když je tam droždí, tak dá rozum, že se to musí nechat nějakou dobu nakynout.Pravděpodobně to nechat nakynout tak dlouho, aby toho nebylo málo, ale ani hromada.Jak tak na to koukám tak Vás ani tak nezajímá ten recept, ale spíš do někoho rejpat!

  • zuzana
    zuzana |

    22. 9. 2004 01:33

    necham testo odlezet a nakynout? A jak dlouho? Nebo to vsechno micham hned dohromady tak jak jste to napsala?

  • Jana Sanchez
    Jana Sanchez |

    8. 7. 2004 10:40

    Je to tak , když píšu do kastrůlku tak se to musí povařit, nebo spíš napůl rozvařit, ale je to fakt moc dobré.

  • Zuzana
    Zuzana |

    1. 7. 2004 15:00

    predpokladam, ze ty boruvky s cukrem a pudingem se povari, je to tak ???