Houby v pivním těstíčku

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g houby Hlaviček středně velkých (mohou být i bedly)
  • Těstíčko
    • 200
      ml pivo
    • 250
      g polohrubá mouka 200-250
    • hladká mouka
    • 3
      ks vejce 2-3
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hlavičky krátce spaříme ve vařící vodě a necháme okapat, opepříme a osolíme, obalíme nejdříve v hladké mouce a pak namočíme do těstíčka připraveného z polohrubé mouky, vajec a piva. Usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší nebo jen tak.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zuzana
    Zuzana |

    20. 8. 2005 15:57

    Už rostouuuuuu. :))

  • Anonym
    Anonym |

    26. 6. 2005 19:41

    uŽ ABY ROSTLY.......

  • pavel konecny
    pavel konecny |

    8. 7. 2004 15:43

    bydlim ve Francii a taky v tom pivnim testicku delam spoustu veci jako v Cechach ale i jine, treba jako kvety z cukiny (?)Ale co vam doporucuji je to , ze zaklad delam jen z mouky a piva. Po hodine ulezeni do toho vsak opatrne vmicham snih z bilku.Pokud se tyka pripominky "anonyma", pivo se tam nedava kvuli alkoholu (ktery se stejne za tu hodinu ulezeni vypari) ale kvuli kvasnicim. Samozrejmne jde to delat bez piva primo z kvasnic a z vodou. Ale to se obcas nepodari, v pivu je presne dobry pomer vody a kvasnic.

  • taky anonym
    taky anonym |

    8. 7. 2004 08:18

    Houby upravené tímto způsobem jsou lepší než obalené v trojobalu - s "alokohlem" si nemusíte dělat starosti ...

  • Anonym
    Anonym |

    7. 7. 2004 18:13

    sice to asi bude dobry, ale kombinace hub s alokohlem(i v minimalnim mnozstvi), zase az tak moc dobra neni!

  • Božena Pešková
    Božena Pešková |

    25. 6. 2004 13:25

    to nemá chybu