Korma

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g kuřecí maso bez kosti
    • 1
      ks cibule větší
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce kari
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 320
      ml vývar
    • bílý jogurt
    • zakysaná smetana nebo šlehačka
    • koriandr (nejlépe čerstvý)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájíme na drobno cibuli, dáme na sucho osmahnout na Wok, tak 5 minut smažíme za stálého míchání. Nakrájíme na kostičky kuřecí maso, přidáme k cibuli s rozdrceným česnekem. Osmahneme dokud neni trochu do zlatova, to je za takové 2 minuty. Posypeme moukou, kari a skořicí, smažíme 1 minutu. Zalijeme vývarem a necháme vařit při občasném míchání na střední teplotě takových 20 minut. Po 20 minutách přidáme koriandr a šlehačku nebo jogurt či kysanou smetanu, odstavíme a hned podáváme.
2
Tip: při přidání kuřete mužeme přidat lžíci oleje.

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    15. 12. 2007 09:25

    Vazeni,tenhle recept ma s Kormou spolecneho tak mozna to, ze vypada "indicky". Prava Korma je typicka prave kokosovou vuni a chuti. Dulezite pro tuto chut je pripravit si kokosove mleko doma z cerstveho kokosu. Kokos z cerstveho orechu rozsekame a slehame nejlepe ponornym slehacem. Vzdy kdyz zhoustne prilijeme sklenici vody. Tohle opakujeme alespon trikrat. Pote rukou vymackame kokos uplne dosucha a ziskanym kokosovym mlekem podleva maso pred dokoncenim. V zadnem pripade se nezahustuje moukou, Indove zahustuji rajcaty, ale nazory se lisi. Nesmime jeste zapomenou na rimsky kmin a cerstvy zazvor.

  • Alena
    Alena |

    2. 6. 2005 18:04

    Někde do toho dávají i kokos, nejlépe ve formě "krémového kokosu" (creamed coconut),ale nevím, jestli se to dá v ČR koupit. Kokos tomu dodá tu vůni a indický nádech, já osobně to ještě sladím, pokud možno medem.