Dušená červená řepa se smetanou

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg červená řepa
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 2
      dl vývar
    • 1
      dl zakysaná smetana
    • sádlo
    • pepř mletý
    • sůl
    • 2
      lžíce strouhaný křen 1-2

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Červenou řepu uvaříme a oloupeme, nastrouháme nahrubo.
2
Na lžíci sádla osmahneme cibuli, zaprášíme moukou, promícháme, zalijeme vývarem, povaříme, přidáme nastrouhanou řepu, sůl a pepř.
3
Krátce povaříme, zalijeme smetanou a nakonec promícháme s křenem (dle chuti). Podáváme k vařenému masu s bramborem nebo i s rýží.

Komentáře k receptu

  • Janina
    Janina |

    24. 9. 2007 17:28

    Vynikající úprava červené řepy. Moc chválím. Jako přílohu jsem zvolila bulgur smíchaný s pohankou. Protože mi ještě od všeho troška zbyla (což jsem moc ráda, protože je to vskutku veliká dobrota), zkusím pidiobměnu s kuřecím masem.