Paprika s rajčaty a smetanou

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g slovenská paprika
    • 300
      g rajčata
    • 50
      g sádlo
    • 2
      ks cibule
    • 250
      ml zakysaná smetana
    • 10
      g hladká mouka
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Papriky očistíme, důkladně odstraníme semeníky, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na větší kousky. Vložíme je do cibulového základu, osolíme a dusíme. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky a po chvíli dušení přidáme k paprikám.
2
Dusíme společně asi 15 minut, zahustíme kysanou smetanou, ve které rozmícháme mouku, za stálého míchání vlijeme k zelenině a vše ještě necháme velmi krátce přejít varem. Podáváme s vařenou rýží nebo těstovinami.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jarmila
    Jarmila |

    11. 10. 2015 10:22

    Recept nemohu doporučit, se zakysanou smetanou je jídlo strašně těžké, hekali jsme celá rodina :-!

  • Jarmila
    Jarmila |

    11. 10. 2015 10:21

    Recept nemohu doporučit, se zakysanou smetanou je jídlo strašně těžké, hekali jsme celá rodina :-!

  • Novák Jaromír
    Novák Jaromír |

    14. 11. 2012 17:36

    Přidat muškátový oříšek a kari.