křidélka dáme na sucho do pekáčku a opatláme zázvorem. V hrnku (používám čtvrtlitrový) promícháme med, sójovou omáčku a česnek a naneseme na křidélka....
více o Báječná kuřecí křidélka
Hřbet vykostíme, maso osolíme, přelijeme rozpuštěným máslem a opepříme.
Maso pak dáme odležet.
Na oleji orestujeme cibuli, česnek, divoké koření,...
více o Zaječí hřbet a pepřovo-brusinkovou omáčkou
Na sádle orestujeme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a divoké koření v plátěném pytlíčku.
Přidáme na malé nudličky nakrájené a...
více o Divočák na pivě a zelí
Kuřecí maso naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme, posypeme houbovým kořením a kořením gyros. Orestujeme na pánvi. V druhé pánvi...
více o Kuřecí prsa se zeleninou
Brambory a pohanku uvaříme zvlášť v osolené vodě. Brambory, uzené maso, klobásu, cibuli nakrájíme na kostičky. Vše smícháme, vložíme do sádlem...
více o Zbojnický kontrabáš
V osolené vodě uvaříme na kostičky nakrájené brambory a zvlášť pohanku. Na sádle opečeme kolečka klobásy. Cibuli nastrouháme, česnek utřeme. Poté vše...
více o Kontrabáš z pohanky
Vkládáme zeleninu postupně podle jejich tvrdosti. V hrnci by mělo být tak 3/4 vývaru, aby se vešly všechny zbývající věci. Do studené vody vložíme na...
více o Pravý ukrajinský boršč
Chilli papričky, česnek, cukr (možno vynechat) a podle chuti sůl dáme do šlehače nebo mixéru a za stálého přilévání vody zpracujte na kaši. Skladujeme...
více o Chutney z červených chilli papriček
Na hustou kaši rozvaříme rajčata s cibulí a česnekem. Necháme rozpustit cukr, přidáme ocet, sůl a koření. Do chutney nasypeme rozinky, které necháme...
více o Indické chutney
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Zapékací misku vytřeme olejem. Klademe střídavě plátky brambor a kolečka cibule, osolíme opepříme, a přidáme...
více o Brambory zapečnené se smetanou
Kuřecí maso prořízneme a rozložíme na plátky a jemně naklepeme. Osolíme a opepříme. Sýr utřeme s protlačeným česnekem a bazalkou. Touto směsí potřeme...
více o Kuřecí rolky s česnekem a sýrem
Na oleji orestujeme cibulku odstavíme a přimícháme česnek a oregano. Necháme vychladnout a zapracujeme do mletého masa společně z rozšlehaným vejcem...
více o Italské masové kuličky se špagetami
Maso nakrájíme na kostičky a zalijeme olejem, nakořeníme, promícháme a necháme asi 20 minut odstát.
Mezitím uvaříme špagety, které po vychladnutí...
více o Pravá čína
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání osmažíme dozlatova....
více o Bretaňské fazole
Špagety uvaříme v osolené vodě. Na tuku zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme pokrájený česnek a chvíli restujeme. Poté přidáme...
více o Bazalkové špagety
Umícháme směs z cibule, kečupu a nastrouhaného sýra. Umícháme vajíčka, která přidáme do směsi, opepříme, osolíme a pořádně promícháme. Opečeme toasty...
více o Hamina
Do papiňáku dáme vařit brambory ve slupce do změknutí. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme maso a restujeme. Poté přidáme na kousky nakrájený česnek,...
více o Miláčkovy brambůrky
Kuřecí křídla dáme do pekáče a lehce posypeme mletým zázvorem. Smícháme med a sójovou omáčku v poměru 2:1. Do této směsi prolisujeme česnek (nešetříme...
více o Kuřecí křídla
Na velmi drobno nasekáme cibuli, smícháme ji s rozetřeným česnekem, citronovou šťávou a chilli kořením. Porce filé osolíme, potřeme vytvořenou směsí a...
více o Marinované filé
Kuře oolíme, posypeme trochou provensálského koření. Do pekáčku vložíme kuře přidáme kousek másla, mírně podlijeme a dáme péct. Cibuli nakrájíme na...
více o Kuře v zelenině
Maso naklepeme. Z ostatních přísad vyšleháme těstíčko, maso do něj naložíme alespoň na 24 hodin. Smažíme asi 3 min. po každé straně.
Příloha -...
více o Pikantní řízky
Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky a smícháme s máslem. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru z omytého citronu, pár snítek natrhaného...
více o Kuře a la Jamie Oliver
Čočku a loupaný hrách namočíme společně přes noc do studené vody. Vodu slijeme, luštěniny propláchneme, dáme do 1,2 l vody a vaříme doměkka. Poté...
více o Hrstková polévka
Nakrájené maso smícháme s maizenou a necháme odležet. Cibuli, pórek, kapii očistíme a nakrájíme na nudličky. Osmažíme cibuli, přidáme maso, mletou...
více o Kuřecí maso se zeleninou
Na nudličky nakrájené kuřecí řízky osolíme, okořeníme, rozmícháme ve vodě škrob a kousky masa zalijeme a promícháme. Necháme marinovat minimálně 30...
více o Makarony s kuřecím masem a nivou
Do vroucí osolené vody dáme uvařit těstoviny. Mezitím si nakrájíme nadrobno červené zelí a cibulku. Cibulku osmahneme na oleji a přidáme k ní zelí a...
více o Zelno-těstovinová zapečenina
Kuřecí maso nakrájíme na větší nudličky, smícháme s kečupem, hustě prosypeme obojím kořením a dáme na chvíli odležet.
Salát natrháme na drobnější...
více o Kuřecí salát IX.
Předehřejeme si troubu na 205 C (400 F). Opláchneme žampiony, odkrojíme nohy a na drobno nasekáme. Na másle zpěníme šalotku a česnek. Když jsou...
více o Plněné žampiony III.
Cibuli s česnekem nakrájíme na kostičky a osmáhneme na oleji. Zeleninu nakrájíme na kousky. Nasypeme je k cibulce a osmáhneme. Přidáme maso a za...
více o Lasagne s masem a zeleninou
Na rozehřátém oleji opečeme prolisovaný česnek, přidáme nakrájená rajčata, přikryjeme a pomalu dusíme. Přilijeme víno, přidáme očištěné nakrájené...
více o Omáčka z oliv
Smícháme všechny přísady a potřeme maso. Přikryjeme a necháme v chladu odpočinout po dobu několika hodin nebo přes noc. Pečeme na středním ohni. Během...
více o Grilovací marináda II.
V osolené vodě uvaříme těstoviny. Mezitím umytou brokolici i s listy nakrájíme a dáme do velkého kastrolu povařit, přidáme půl sklenky vody a osolíme....
více o Krátké těstoviny - orecchiette - s brokolicí
Cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme na slabá kolečka nakrájenou mrkev. Chvíli dusíme a přidáme mleté maso. Mícháme a krátce opražíme.
Až se maso...
více o TĚSTOVINY s MLETÝM MASEM -alla Bolognese
Nakrájenou slaninu a česnek opražíme na troše oliv. oleje. Ve velké míse rozmícháme vajíčka (2 vajíčka celé a 4 žloutky), osolíme a smícháme s velkým...
více o Spagheti alla Carbonara - s vejci
Předem namočené fazole uvaříme v téže vodě bez soli do měkka tak, aby byly měkké, ale nerozvařené.
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky,...
více o Mexické fazole IV.
Plátky stehen odblaníme a lehce naklepeme. Cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji osmahneme, maso vložíme na cibuli a asi 5 minut dusíme. Přidáme,...
více o Pikantní plátky z kuřecích stehen
Koření a česnek utřený se solí, všeho dle chuti, rozmícháme v jogurtu a v něm obalíme kuře a dáme do pekáčku, ve kterém je necháme 24hod v lednici....
více o Kuře v jogurtu II.
Libovější bůček důkladně prošpikujeme stroužky česneku – na kilo boku jich může být i dvacet. Stroužky dáváme napříč ke směru, kterým budeme bok...
více o Voňavý česnekový bůček
Kuřecí maso naklepeme, osolíme, opepříme a orestujeme na oleji. Přidáme nasekaný česnek, bazalku, kečup, smetanu a červené víno. Vše společně...
více o Kuřecí na bazalce
Česnek nasekáme, pepřová zrnka rozdrtíme, meduňku nakrájíme na proužky. Majonézu smícháme s jogurtem. Připravené přísady a nastrouhanou citronovou...
více o Jemná citronová omáčka
Na rozehřátém oleji zesklovatíme kostičky cibule a papriky. Bůček nakrájíme na kostičky, osolíme, okmínujeme a posypeme grilovacím kořením. Přidáme na...
více o Andělské zvony
Těstoviny na lasaně uvaříme.
Do vymazaného plechu děláme vrstvy. Nudle, tvaroh, nudle, tvaroh, strouhaný sýr, přikryjeme alobalem a pečeme asi 1...
více o Lasaně
Maso smícháme se sójovou omáčkou, brandy, škrobovou moučkou, solí a pepřem. Nahřejeme wok, vlijeme olej a přidáme česnek. Smažíme asi 1 minutu, aby...
více o Kuřecí maso s ořechy a řapíkatým celerem
Na oleji osmažíme cibuli a česnek, přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a restujeme, až je maso měkké. Na téměř hotová kuřecí prsíčka vysypeme směs...
více o Mexické špagety s uzeným sýrem