Kachna na červeném víně

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kachní maso menší kachna na 4 porce
    • 2
      lžíce olej
    • 200
      ml červené víno
    • slanina kousek
    • 8
      ks malé cibulky
    • 2
      lžíce kečup
    • 100
      g žampiony
    • 2
      stroužek česnek
    • 100
      g sůl
    • pepř mletý
    • petrželka zelená

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pracovní postup:
2
Kachnu rozporcujeme, opláchneme, osušíme, opepříme a osolíme. Očistíme si všechnu zeleninu a žampiony. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ji na oleji, přidáme prolisovaný česnek, dvě drobně nakrájené cibulky a zelenou petrželku a vše osmahneme. Na dno pekáče rozložíme několik špejlí, na ně poklademe porce kachny, přidáme cibulkovou směs, víno, zbylé malé cibulky a asi 100 ml vlahé vody. Přikryjeme pekáč a pečeme či spíše dusíme ve středně rozpálené troubě (asi 180 stupňů C°). Ke konci dušení přidáme rajčatový protlak a žampiony nakrájené na plátky. Podáváme s rýží. Poznámky: Malé cibulky lze nahradit většími, rozkrájenými na čtvrtky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.