Plněné vepřové plátky s játry

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek vepřová plec
    • 2
      ks cibule
    • worcestrová omáčka
    • petrželka
    • 200
      g drůbeží játra
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika - sladká
    • červené víno
    • 30
      g rostlinný olej
    • 40
      g máslo
    • 0,3
      kostka masox
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpáleném oleji osmahneme na malé kousky nakrájená játra s cibulkou, trochu osolíme, opepříme, zakapeme worcesterem, přidáme sekanou petrželku, zalijeme trochou vína a necháme provařit.
2
Prochladlou náplní naplníme plátky masa proříznuté do tvaru taštičky (vytvoříme kapsu a vnitřek vytřeme česnekem), posypeme paprikou, osolíme, opepříme. Maso opečeme na rozpáleném másle po obou stranách, přidáme kolečka cibule, podlijeme trochou masoxu a dusíme přiklopené za občasného podlévání masoxem do měkka.
3
Taštičky vyjmeme, odstraníme párátka, kterými jsme kapsu sepnuli, vysmahlou šťávu zasypeme trochou mouky, podlijeme masoxem a provaříme.
4
Podáváme s rýží nebo brambory.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • JIta
    JIta |

    31. 1. 2012 12:16

    :-) :-) :-)