Apple crumble

moje hodnocení:

3,2

hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Oloupeme jablka a nakrájíme na kostičky.
2
2. Dáme jablka do hrnce s trochou vody a hnědým cukrem, vaříme 10 minut.
3
3. (Lze dělat při vaření jablek.) Do misky dáme všechnu mouku (celozrnnou i klasickou), máslo, bílý cukr a dobře rozmícháme.
4
4. Uvařená jablka nalijeme i s vodou (!) do něčeho, v čem budeme péct (uzavřený pekáč, pečící miska...) a nasypeme na to připravenou směs (z bodu 3.).
5
5. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů (celsia) po dobu 30 minut.
6
6. Lze servírovat se šlehačkou, zmrzlinou, kakaem, kávou...
7
TIP: Od kamaráda jsem se dozvěděla, že to chutná výborně, když se před pečením dá navrch karamel (aby se při pečení roztekl), ale to nemám vyzkoušené.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Cammeron
    Cammeron |

    11. 1. 2015 12:59

    Úžas :-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    6. 4. 2014 13:44

    Přesně jak psala TheKacabi - absolutně nevyvážený poměr těsta a jablek. Crumble může být skvělý dezert, ale určitě ne podle tohoto receptu. Dávala jsem jablek dvakrát tolik, ale stejně to bylo jako poušť.

  • TheKacabi
    TheKacabi |

    23. 2. 2014 15:36

    např. toto je pěkný recept: http://www.recepty.cz/recept/jablkovy-crumble-5010 ... tady je alternativa se drobenkou ze sušenek http://www.recepty.cz/recept/crumble-s-jablky-149542 nebo drobenka z mouky a ovesných vloček http://www.recepty.cz/recept/crumble-s-ostruzinami-153031

  • TheKacabi
    TheKacabi |

    23. 2. 2014 15:18

    "Crumble" znamená anglicky drolit se - takže to opravdu nemá držet pohromadě.... nedivím se - té mouky je příliš a jablek příliš málo. Navíc Jablka se nemají předvařit a už vůbec se nemají dávat do pekáčku s vodou!!! Troufám si to tvrdit, protože mě to učili Angličané a navíc žádný z receptů z britských kuchařek (kterých mám doma požehnaně) se ani trochu neblíží tomu, co je výše popsáno. Najděte si jiný recept.

  • Hanka PAT
    Hanka PAT |

    23. 2. 2014 14:34

    Dobry den, Malo jablek (ja dala jednou tolik a stejne mi prebyvala mouka). Vysledek moc nedrzi pohromade, ale chutna.

  • almiros
    almiros |

    22. 6. 2013 21:24

    Je to výborné. Doporučuji podávat s vanilkovou zmrzlinou.

  • billige mbt sko
    billige mbt sko |

    13. 6. 2013 12:36

    Da jeg oprindeligt skrev om MBT sko, har meget ?ndret sig om brand, og opfinderen og grundl?gger har forladt virksomheden. Blandt rigtige kunder, er anmeldelser af MBT sko ganske blandet. Hvis du overvejer et par MBT sko, jeg kraftigt opfordre dig til ogs? l?se kommentarerne som svar p? de f?lgende artikler, og tale med din l?ge, f?r at b?re nogen form for sko, der er s? radikalt anderledes fra, hvad du er vant til, eller til at behandle enhver form for smerte eller problem. <a href="http://2013billigembtsko.info" title="billige mbt sko">billige mbt sko</a>

Další doporučené recepty: