Nadrobno pokrájenou cibuli necháme dusit na rozehřátém oleji s máslem. Přidáme na plátky nakrájený česnek, nejprve dusíme a po odpaření šťávy smažíme...
více o cibulačka s toustem
Brambory očistíme a nastrouháme najemno, stejně nastrouháme i cubuli.
Do mísy s bramborami a cibulí přidáme prolisovaný česnek, vajíčka a dochutíme...
více o Bramborové placky VII.
Na tuk dáme opéct kousky slaniny, cibuli a česnek. Přidáme červené fazole a fazolky v rajčatové šťávě. Přes sítko prolisujeme fazole bílé - zahustí a...
více o fazolová vydatná
Vepřové maso nakrájíme na kostky a den předem osolíme a zakapeme worcesterem.
Druhý den osmažíme dohněda cibuli, osmahneme maso, pridáme nakrájené...
více o Flamendr II.
Pohanku přelijeme vroucí vodou, po chvíli přecedíme a necháme hodně okapat. V suchém kastrolu pohanku krátce opražíme, zalijeme polovinou vody a...
více o Pohanková dobrota (2 porce)
Kuře naporcujeme na díly, osolíme, potřeme česnekem a posypeme sladkou paprikou. Do hlubokého pekáčku nalijeme trochu oleje, nasypeme do něj na...
více o Kuře Andula
Rozmrazíme špenát a přidáme do něho ostatní ingredience. Konzistence těsta je jako na bramboráky. Pečeme větší placky. Po upečení z obou stran po...
více o Špenátové plněné placky
Kuřecí maso nakrájíme na proužky a promícháme se sójovou omáčkou. Opečeme na speciální folii pro pečení bez tuku, přidáme pokrájený pórek a na...
více o Bramborák s drůbežím masem
Sardinky důkladně rozmačkáme s fazolemi, přidáme strouhaný sýr a ketchup. Promícháme s cibulí a dle chuti přidáme česnek a sůl.
Vše důkladně...
více o Skoro prázdná lednička :-)
Špagety dáme vařit do vroucí osolené vody asi na 5 minut. Na větší pánvi mírně rozpálíme olivový olej, na kterém orestujeme cibuli, česnek, spařený...
více o Špagety se špenátem
Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku a zaprášíme moukou. Pak přidáme rozmražený špenát (pokud jsme si jej dopředu nerozmrazili, zkusme...
více o Těstoviny se špenátem V.
Oloupané okurky nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme odležet.
Česnek rozetřeme se solí a smícháme s rozsekanými ořechovými jádry. Přidáme olej,...
více o Pikantní okurkový salát II.
Řepu uvaříme nejlépe v tlakovém hrnci (cca 10 - 20 minut). Po vychladnutí ji oloupeme a nastrouháme.
Smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí a polijeme...
více o Salát z červené řepy VI.
Mixujeme jogurt se zázvorem
česnekem
kořením a mandlemi. Kuřecí řízky vložíme do pekáčku a potřeme jogurtovou směsí. Ohřejeme máslo s medem
pokapeme...
více o Kuřecí řízky Maharádžuv sen
Hermelíny nastrouháme na hrubém struhadle, česnek prolisujeme, pak vše smícháme dohromady a necháme 15 minut uležet v ledničce.
Mažeme na bílé pečivo...
více o Hermelínová pomazánka IV.
Cibuli, česnek jemně nakrájet, zpěnit na oleji. Přidat nakrájené okurky, lečo, koření a nakonec osolené filé, podlít vodou, dusit....
více o Cikánské rybí filé
Maso pokrájíme na plátky silné asi 1 cm a každý plátek naklepeme tak, aby byl co nejtenčí a potom ho ostrým nožem nakrájíme na nudličky.
Plátky masa...
více o Skopové maso kung-pao
Syrové brambory nastrouáme, přidáme vejce, sůl, mléko a hladnou mouku a zamícháme.
Na pánvičce rozpustíme sádlo, naneseme vrstvu bramborové směsi asi...
více o Pelhřimovský řízek
Kroupy propláchneme a ve větším množství vody vaříme doměkka.
Cibuli nadrobno pokrájíme a osmahneme, přidáme hrubě posekaný česnek, předem namočené...
více o Vánoční jihočeský kuba
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme na rozpáleném rostlinném oleji. Mezitím nakrájíme cibulku a necháme ji na olivovém...
více o Vepřové plátky ve fazolové omáčce
Zelí s nadrobno nakrájenou cibulí dusíme mírně podlité vodou asi 20 minut. Brambory ve slupce uvaříme, ale slijeme ještě předtím, než jsou zcela...
více o Brambory zapečené se zelím a mletým masem
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek také oloupeme a prolisujeme nebo utřeme se solí. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na drobné kostičky. Bylinky...
více o Boloňská omáčka II.
Maso nakrájíme na nudličky. Koření rozmícháme s několika lžícemi oleje a v této směsi necháme maso marinovat asi 2 hodiny.
Potom osmahneme maso do...
více o Gyros + tzaziki
Cukety omyjeme a podélně rozpůlíme. Malou lžičkou vydlabeme dužinu, tak aby nám zbyl obal z asi 0,8 mm silné vrstvy.
Na větší pánvičce si připravíme 2...
více o Plněné cukety II.
Kuřecí nebo vepřové maso nakrájíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vajíčko rozšleháme se smetanou. Dle potřeby rozředíme mlékem a vzniklou...
více o Bylinkový řízek na česnekovém oleji
Necháme okapat žampiony a pak je osmaheneme na pánvi. Listové těsto vyválíme na slabší placku. Potřeme tukem a kečupem až ke krajům a přidáme...
více o Slaný štrůdl V.
filé omyjeme, osušíme, posolíme a pokapeme citronovou štávou. Smícháme česnek, olej a koření. Směsí rybu potřeme. Troubu předhřejeme a dáme grilovat...
více o grilované filé z tresky
Maso nakrájíme na cca 1,5 cm široké a 5 cm dlouhé nudličky, osolíme. Vejce rozšleháme s vínem, zašleháme mouku, sýr a nakonec oba druhy papriky a sůl....
více o Kuřecí kousky v sýrovém těstíčku
Během vaření těstovin (samozřejmě v osolené vodě s trochou oleje) nastrouháme celou paličku česneku. Po uvaření těstoviny smícháme s česnekem,...
více o Drsňákovy těstoviny
Zmarazený špenát podusíme, scedíme a necháme okapat.
V misce utřeme máslo a žloutky se solí, přidáme v mléce namočený a vymačkaný rohlík, špenát,...
více o Špenátový nákyp s uzeným masem
Očištěné brambory a mrkev nakrájíme na plátky. Do sádlem vymazaného pekáčku klademe plátky brambor tak, že po zaplnění každé vrstvy brambory posolíme,...
více o Příloha ke kuřecím řízkům
Anglickou slaninu orestujeme na pánvi. Přidáme nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájený česnek.
Až cibule zesklovatí, přidáme houby, lehce osolíme a...
více o Smaženice z hub
Z přísad na těsto připravíme kynuté těsto, které necháme v teple vykynout.
Brokolici chvíli povaříme a rozebereme na růžičky. Šunku nakrájíme na...
více o Pizza čtyř ročních období
Brokolici očistíme, omyjeme, rozdělíme na růžičky, košťály oloupeme a nakrájíme na plátky.
Česnek nasekáme a podusíme na tuku s nakrájenými košťály....
více o Brokolicová polévka
Z nastrouhaných brambor, mouky, vejce, česneku a koření připravíme bramborákové těsto. Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpálený olej dáme...
více o Maso v bramboráku se směsí
Zeleninu krátce podusíme a smícháme s nabobtnalými ovesnými vločkami. Přidáme vajíčko, sojovou mouku, škrobovou moučku, cibuli nakrájenou nadrobno,...
více o Hornické karbanátky
Oloupejte cibuli a česnek a nadrobno je nakrájejte. Na pánvi rozehřejte slunečnicový olej a opékejte cibuli a česnek, dokud nezměknou.
Přidejte mleté...
více o Boloňské špagety III.
Všechny ingredience smícháme, rybu potřeme vně i zevnitř, zabalíme do alobalu a necháme minimálně 2 hodiny uležet v lednici.
Pak dáme péct do trouby...
více o Černomořský úhoř
Nakrájíme brambory na kostky. Přidáme česnek a cibuli. Necháme to chvíli a pak dáme kari, trochu soli a sladkou papriku a chvíli podusíme....
více o Brambory s česnekem a cibulí
Maso protáhneme slaninou a česnekem, osolíme, opepříme.
Na oleji osmahneme cibuli, na kousky nakrájenou mrkev, česnek, pak vložíme maso a chvíli...
více o Korčulanska pastičada
Postup: Omyté kuře /stehna/ naporcujeme, osolíme, opečeme na tuku, podlijeme a v troubě necháme péct do měkka. Měkké maso vyjmeme.
Šťávu vydusíme na...
více o Drůbež - Stydlivé kuře
Uděláme bramborákové těsto a v lívanečníku usmažíme malé bramboráčky. Mezitím připravíme masovou směs: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme...
více o Drůbež - Tatranské kuře