Kořenovou zeleninu očistíme, (1/3 celeru, 2 mrkve, 1 petržel) cibuli nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme vejce, mleté maso, drobně...
více o Maso v mase
Syrové, oškrábané brambory vydlabeme. Spodek brambor seřízneme, aby stály v pekáči. Brambory naplníme nádivkou, vložíme do pekáče, posypeme kmínem,...
více o Vydlabané brambory
V kotlíku rozehřejeme olej, zesklovatíme na něm cibulku a nakrájený česnek. Pak přidáme na kostičky pokrájený chleba, osolíme a zahustíme...
více o Šumavská specialita
Fazole vypereme a namočíme je přes noc do kastrolu do vody, druhý den ráno vodu slejeme, dáme novou a uvaříme je do měkka, asi 30-40 minut. Cca 15...
více o Červené fazole s bazalkou a uzeninou
Fazole vypereme a namočíme je přes noc do kastrolu do vody, druhý den ráno vodu slijeme, dáme novou a uvaříme je do měkka, asi 30-40 minut. Cca 15...
více o Červené fazole s bazalkou
1. Cibuly varime po dobu peti minut a nechame okapat.
2. Polozime cibuli na dno melke zapekaci misy
3. Smichame rozmaryn, cesnek, sul a pepr a...
více o Pecena cibule s rajcaty
1. Na pánvi osmažíme cibuli a česnek cca 5 minut a odložme stranou.
2. Na zbylém oleji vaříme asi 10 minut zelí. Přidáme 1 lžíci octa a vaříme asi o...
více o Teplý salát z červeného zelí
1. Oddělíme žloutek a bílek.
2. Na dresink promačkáme do mísy přes síto žloutek, přidáme ocet, olej, hořčici, sůl a pepř a dobře promícháme.
3....
více o Salát ze špenátu a slaniny
1. Na krutonu rozmackame cesnek se soli a olejem. Do te to smesi pote pridame kosticky bagety. Takto nasakle kostky peceme v troube (180 stupnu) do...
více o Ceasar salat II.
1. Rozpustime maslo a smichame s moukou. POte prilijeme mleko a az dostatecne zhoustne pridme opet mleko. Musime porad dobre michat
2. Na panvi s...
více o seafood chowder Boisio sestrenice
1. Na oleji pripravime kureci prsa a parky -dohneda. Pridame sunku a varime asi o 5 minut dele
2. Pridame cibuly, celer,rajcata, cesnek, vyvar a...
více o Jambalaya
1. Ve smesi z oregana, soli, pepre, cili a kminu promichame prouzky hoveziho masa.
2. Maso smazime na velke panvi az je dostatecne hnede po vsech...
více o Hovezi stir-fry
1. Usmazime cibulku a pote maso dohneda.
2. Vmichame cukr, sul, pepr, kmin, chilli a cesnek. Pridame pyre,pivo a rajcata. nechame projit varem a mirne...
více o Cilli con carne
Cukety nakrájíme na centrimetrové kolečka, ostatní zeleninu nadrobno. Na oleji podusíme prolisovaný česnek, papriku a cibuli. Po chvíli přidáme cukety...
více o Kreolská cuketa
Vepřové kotlety nařízneme po obvodu a u kostí, jemně naklepeme a opečeme po obou stranách na oleji. Kečup promícháme s vínem, sójovou omáčkou,...
více o Ohnivé vepřové kotlety
Maso lehce naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na rozehřátém másle. Jogurt promícháme se smetanou a mlékem, zašleháme prolisovaný česnek a...
více o Kuřecí plátky s jogurtem
Pracovní postup:
Rizoto je poměrně frekventované jídlo v závodních a školních kuchyních, doufám však, že předpis na rizoto, který vám nabízím, je...
více o Italské rizoto
Kuřecí porce ponoříme do podmáslí, necháme uležet 2-3 hodiny a několikrát obrátíme. Smícháme mouku s ostatními přísadami a okapané kousky masa obalíme...
více o Americké kuře
Pracovní postup:
Kachnu rozporcujeme, opláchneme, osušíme, opepříme a osolíme. Očistíme si všechnu zeleninu a žampiony. Slaninu nakrájíme na kostičky,...
více o Kachna na červeném víně
Pracovní postup:
Baklažány omyjeme, osušíme a nakrájíme podélně i se slupkou na plátky. Posolíme je a necháme je asi půl hodiny stát, abychom je...
více o Baklažány s jogurtovou omáčkou
Pracovní postup:
Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky a naložíme jako maso na čínu (den předem). Do mističky dáme dvě polévkové lžíce sojové omáčky, 1...
více o Martinčiny špagety
1. Osmazime cibuly a cesnek do mekka asi 5 minut
2. Pridame rajcata, bazalku, cukr, vino a privedeme k varu a zvolna varime az smes zacne houstnout...
více o Krupava treska s tomatovou omackou
Avokáda musí být zralá tzn. na omak lehce měkká. Z avokád vyjmeme pecky a jednu schováme. Vidličkou rozmixujeme na pastu, přidáme nasekané rajče,...
více o Omáčka Cilantro
Na rozpáleném oleji osmahneme na malé kousky nakrájená játra s cibulkou, trochu osolíme, opepříme, zakapeme worcesterem, přidáme sekanou petrželku,...
více o Plněné vepřové plátky s játry
Zelí pokrájíme, dáme do mísy, brambory nastrouháme a smícháme se zelím. Rajčata oloupeme, nakrájíme na kostičky, cibuli, majoránku a česnek jemně...
více o Nákyp z kyselého zelí
Kapustu uvaříme ve slané vodě a pak jemně nakrájíme.
V misce umícháme máslo, vejce, na másle usmaženou cibulku, sůl, pepř, muškátový květ a uzené maso...
více o Kapustové karbanátky III.
Uvaříme čočku.
Osmažíme na plátky nakrájený lilek a necháme odkapat od oleje.
Ve vodě z čočky uvaříme mrkev, celer, cibuli, česnek. Přidáme uvařenou...
více o Čočková moussaka
Orestujeme maso do hněda.
Česnek, cibuli, mrkev, skořici, pomerančovou kůru a bobkový list smažíme až je cibule mekká, ale ne hnědá.
Přidáme maso,...
více o Dušené hovězí na červeném víně
Fazole den předem namočíme a uvaříme, houby namočíme a uvaříme. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, zpěníme, přidáme trošku vody, na...
více o zálesácký guláš
Česnek rozetřeme, smícháme s nasekanými bylinkami a pepřem, posypeme jím maso, přitlačíme a pokapeme olejem. Vložíme do pekáče tučným okrajem dolů,...
více o rostbíf s bilinkama
Na masovém strojku semeleme maso, vložíme na horký olej a za stálého promíchávání opékáme. Dříve, než je maso měkké, přidáme nakrájené žampiony,...
více o myslivecká topinka
Kuře rozdělíme na porce, osolíme, vložíme do porcelánové mísy a posypeme tymiánem. V kastrolku smícháme suroviny na marinádu a svaříme. Do vychladlé...
více o Kuře na tymiánu III.
Mírně ztuhlá játra nakrájíme na menší kostky nebo širší nudličky. Jemně nakrájenou slaninu rozpustíme, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme...
více o kuřecí játra s mandlemi
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a nastrouháme na jemném sturhadle.
Přidáme cibuli, česnek a ostatní ochucovadla, promícháme.
Podáváme...
více o Falešný tatarák z brambor
Na másle osmažíme drobně nakrájenou cibulku, přidáme houby a dusíme do měkka.
Směs necháme vychladnout, přidáme žloutky, sůl, prolisovaný česnek a v...
více o Houbová nádivka II.
Rajčata oloupeme, rozmačkáme a smícháme s nastrouhanou okurkou a utřeným česnekem. Cibuli nakrájenou na kostičky necháme chvíli macerovat v octě a...
více o Gazpacho andaluz
Osolené plátky kuřecího masa na noc naložíme do mísy do této směsi: mléka s rozmačkanými stroužky česneku. Druhý den maso obalíme v hladké mouce,...
více o Kuřecí buchtička
Mušle ne zcela uvaříme v osolené vodě. Na olivovém oleji orestujeme nakrájené žampiony, přidáme špenát, zamícháme, přendáme do mísy a vmícháme sýr....
více o Plněné mušle s rajčatovou omáčkou
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, osmáhneme, k tomu přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky, dáme na rozpáleny tuk, přidáme nakrájený špek, koření a...
více o Kuřecí nudličky s játry
Brambory dobře operte a slupky propíchejte vidličkou. Vetřete do slupek trochu soli a dejte je na pekáč. Pečte v předehřáté troubě při 190°C 1 hodinu,...
více o Pečené brambory s pestem
Ve velké pánvi na smažení rozehřejte olej.
Přidejte cibuli, česnek a papriku a na mírném plameni vše za častého míchání smažte 2-3 minuty, dokud...
více o Španělská rajčatová polévka
Maso osmahneme,přidáme mletou papriku, česnek utřený se solí a maso. Společně chvíli opékáme, potom mírně podlijeme teplou vodou vždy, když se tuk...
více o Dolnozemský maďarský guláš
Smíchejte v misce jogurt, rajčatový protlak, olivový olej a listy bazalky. Přendejte marinádu do dostatečně velké mísy, aby se do ní vešly všechny...
více o Středozemní kuře
Žampiony očistíme a oddělíme od hlaviček nožičky, které rozkrájíme nadrobno. Následovně na pánvi rozpustíme máslo a nožičky na něm tepelně upravujeme...
více o Plněné žampiony IV.
Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo. Přidejte pokrájené jehněčí maso a za častého míchání smažte 4-5 minut, dokud po všech stranách nezhnědne. V...
více o jehněčí po římsku
Dejte do velké pánve na smažení slaninu společně s cibulí, česnekem a celerem. Smažte za častého míchání 4-5 minut, až cibule změkne a slanina začne...
více o čočková polévka s těstovinami
nebo válečkem na nudle. V každém řízku nařízněte kapsu. Mandle dejte do pekáčku nebo na plech a na středně rozpáleném grilu je 2-3 minuty pražte, aby...
více o vepřové řízky na citronu a česneku
Z rajčat odstraníme zbytky stopky. Rozkrájíme plátky a naskládáme na talíř nebo misku. Cibuli, česnek, kapary, olivy, petržel, sůl a pepř promícháme...
více o Korsický rajčatový salát
Postup: osolené plátky kuřecího masa si na noc naložíme do mísy do této směsi:
1 krabice mléka + 5-6 strouľku česneku, které do mléka rozmačkáme....
více o ŠMAK - Kuřecí buchtička