Zbojnické placky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks brambory (Velké)
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks feferonka
    • 1
      ks bílé zelí (Syrové)
    • 1
      ks vejce (1-2 kusy)
    • 2
      šálek polohrubá mouka
    • 1
      lžička sůl
    • 0,5
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička drcený kmín
    • sádlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory nastrouháme na bramborovém struhadle, feferonku nadrobno nakrájíme, cibuli jemně posekáme a česnek prolisujeme.
2
Vše dáme do mísy a okořeníme. Zelí pokrájíme bez košťálů a žeber na úzké proužky, spaříme v horké vodě, vymačkáme a přidáme do mísy. Vše zahustíme moukou, vmícháme vejce a smažíme větší silnější placky po obou stranách dozlatova.
Zařazení: Maso Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Ondrej Závora-Benický
    Ondrej Závora-Benický |

    13. 1. 2012 20:11

    Pre anonymo a samozrejme aj pre ostatných. V Spanielsku sa varí výlucne na olivovom oleji, takze to nie je pravda, co ste napísali.

  • Anonym
    Anonym |

    4. 9. 2007 23:50

    A odkypak není olivový olej na smažení vhodný? Pravda je, že panenský je dražší a nejlepší léčebné účinky na cévy má při použití ve studené kuchyni, ale to za prvé neznamená, že by se v teplé kuchyni nemohl použít, a za druhé si na smažení můžete koupit levnější olivový olej lisovaný za tepla.

  • anonymo
    anonymo |

    3. 9. 2007 18:53

    Jen tak pro informaci - olivový olej na smažení není vhodný! Používá se do studených mís, předkrmů a salátů.

  • Pepa
    Pepa |

    27. 1. 2006 13:50

    Až na to sádlo skvĕlé. Mnohem chutnĕjší a zdravší na olivovém oleji!