Květák v jogurtové marinádě po indicku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      ks cibule
  • Marináda
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek 3-4
    • zázvor - mletý
    • kari
    • 2
      dl bílý jogurt
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve připravíme marinádu. Cibuli drobně pokrájíme, přidáme rozetřený česnek, koření, vmícháme jogurt a osolíme. Očištěný květák rozebereme na růžičky, vložíme nejméně na 3 hodiny do marinády a uložíme do chladna.
2
Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli, vložíme do ní květák i s marinádou, podle chuti osolíme, podlijeme asi 1 dl vody a podusíme doměkka. Podáváme s dušenou rýží, vařenými brambory nebo s pečivem.

Komentáře k receptu

  • Vlasta Rajnišová
    Vlasta Rajnišová |

    2. 7. 2010 09:43

    Nevím, kde se stala chyba, ale, květák, přestože krásně voněl i vypadal, byl uplně bez chuti... Nakonec jsme to snědli, ale víckrát ho už dělat nebudu...

  • Jeremy
    Jeremy |

    20. 7. 2006 10:23

    Takto pripraveny kvetak je moc dobry a neni k tomu treba ani zadnou prilohu. Vyzkousela jsem misto jogurtu dat smetanu a bylo to stejne dobre, i kdyz tucnejsi:-)