Jarní špenát z kopřiv

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kopřiva Listy
    • 20
      g sádlo
    • 50
      g slanina
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce strouhanka
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyté kopřivové listy spaříme v osolené vodě a drobně nasekáme. Na sádle rozpečeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět, zasypeme strouhankou a osmahneme dozlatova. Přidáme nasekané kopřivové listy, sojovou omáčku, mírně podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme rozšlehaná vejce a dusíme ještě asi 5 minut. Nakonec přidáme utřený česnek.

Komentáře k receptu

  • MartinV
    MartinV |

    9. 3. 2007 01:23

    Tak tenhle recept mi unikl... Naštěstí jaro je vstřícné a tak můžeme brzy vyzkoušet :-)

  • Věra
    Věra |

    14. 6. 2005 08:43

    Milá Arian dík, ještě dělám špenát tak, že povařím větší množství kopřiv (nejlépe jarní mladé vršky)v mírně slané vodě, asi 15 minut, scedím a rozmixuji nebo jemně posekám,natlačím do vaniček od tvarohu a zamrazím. Vydrží jak dlouho chcete. Příprava špenátu je pak jako u normálního špenátu. Výborný je s těstovinami.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    13. 6. 2005 21:23

    Je mi moc lito, ze tak skvelou vec, co nam nabizi pani Vera, nikdo nekomentoval. Kupujeme mrazeny spenat a koprivy ktere jsou o 100% zdravejsi, opovrchujeme. Zadny drahy sampon neposili nase vlasy tak jako koprivovy caj, zadny krem nevyhladi tak nase vrasky, zadne prasky nevyzenou tak prirozene nasi jarni unavu, malatnost a deprese. Delam to skoro na stejny spusob, jen misto strouhanky zahustuji moukou. Serviruji s kopeckem jogurtu.