Brambory zapečené s nivou

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 27
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory pokrájíme na slabé plátky, česnek na plátečky, nivu postrouháme na jemném struhadle. Zakysanou smetanu smícháme s mlékem a opepříme. Zapékací mísu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.
2
Pak dáme vždy vrstvu brambor, které osolíme, několik plátků česneku a posypeme nivou. Opakujeme a vše zalijeme smetanou s mlékem a zapečeme v troubě do růžova. Můžeme podávat samostatně nebo jako přílohu k masům.
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Mléko Pepř mletý Sůl Sýr Niva Tuk Zakysaná smetana
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ségra bráchy
    ségra bráchy |

    7. 2. 2015 10:20

    Podle komentářů jsem pod brambory dala maso a dobrý :-)

  • Monča
    Monča |

    13. 4. 2014 19:02

    Nevím, zda je to špatně nebo ne, ale smetana mi připadá zdrclá a moc mi to nejde přes pusu:-((

  • Anonym
    Anonym |

    25. 3. 2008 13:10

    ted to delam pro architekty hahaha ale jinak neco ve stylu floyda radsi.

  • Ida Juřicová
    Ida Juřicová |

    25. 11. 2006 12:51

    Moc dobre:-) akorat jsem nemela tolik brambor,tak jsem pridala na tenka kolecka nakrajenou mrkev.Melo to trosku jinou chut,protoze mrkev je sladka,ale chutnalo nam. Je to na jednicku!

  • Kristýna Blažková
    Kristýna Blažková |

    5. 9. 2006 09:07

    Bylo to vynikající, příště ale místo česneku zkusím cibuli... :-)

  • Martina N
    Martina N |

    5. 8. 2006 16:26

    Aj u nás je niva drahšia ako mäso, ale sem stačí naozaj 150g a to určite lacnejšie ako 1 kg mäsa:)Je to chutné, ale nabudúce nedám žiadny cesnak, ten mi tam nechutil.

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    30. 7. 2006 09:17

    Vypada to spravne "smradlave" a chutne. Skoda jen, ze je u nas niva tak draha, ze se mi vyplati spis koupit ty kotlety nez ten syr.

  • bohdanka
    bohdanka |

    22. 6. 2006 12:20

    POCHUTNALA SI CELÁ RODINKA,DÁVÁM ZA 1*

  • Hana Olomouc
    Hana Olomouc |

    10. 2. 2006 20:35

    Výborná mňamka, super, jen jsem nevěděla,jak dát velkou smetanu,tak jsem dala 400ml a fakt super a maso k tomu vůbec není potřeba. Všem doporučuju /jo a brambory jsem taky před tím trochu povařila ve slupce/

  • Jarmila B.
    Jarmila B. |

    10. 2. 2006 17:15

    Já brambory trošku povařím ve slupce, pak překrojím, řeznou stranu namočím do rozetřeného česneku a zabalím do alobalu, mírně pomazaného olejem. Upeču a tu zakysanou smetánku s rozstrouhaným sýrem položím navrch. ¨Moc to všem chutná

  • Petra Šmejkalová
    Petra Šmejkalová |

    10. 2. 2006 11:07

    Tyto brambory jsem také dělala,ale se šlehačkou.Ale myslím,že ta zakysaná smetana tomu dodá lepší chuť.Takže jí tam příště dám.Jinak výborný recept a souhlasím s paní Pavlínou velice sytý.

  • Olga Urbanova
    Olga Urbanova |

    9. 2. 2006 12:33

    Brambory jsou super.Ale do spodu jsem dala kotlety ,osolila,opepřila a potřela hořcicí.Zalila sladkou smetanou.Pekla jsem na 180 st. 20 min. a pak stahla na 150 st.dalších 20 min.Paráda.

  • Jarmila Huhulová
    Jarmila Huhulová |

    7. 2. 2006 19:25

    Super recept

  • Iva
    Iva |

    6. 2. 2006 21:02

    Tak jsme dneska vyzkoušeli a musím říct, že tedy SUPER, moc chutnalo. :o) K tomu jsem udělala kotlety na přírodní způsob a nemělo to chybu.Mám zaznamenáno, jako trvalý recept naší rodiny.

  • Linda Dostalova
    Linda Dostalova |

    5. 2. 2006 23:29

    Tohle přesně dělám, ale dávám tam ještě pokrájené, syrové kuř.řízky a místo zakysané smetany sladkou.Je to vynikající.

  • Eva Červená
    Eva Červená |

    4. 2. 2006 17:06

    Rada pro Zuzku: já brambory nejprve uvařím,v pekáčku rozmačkám a zaliji smetanou,do které jsem přidala strouhanou nivu a cihlu spolu s česnekem a pepřem.Solit se to nemusí. Pak stačí půl hodinka při 170.

  • Vlastimila Vacková
    Vlastimila Vacková |

    4. 2. 2006 12:14

    Výborné, děkuji za recept a všem doporučuji

  • Lada
    Lada |

    4. 2. 2006 10:05

    moc dobré...ale maso tam schází...

  • laděna leonovicova
    laděna leonovicova |

    3. 2. 2006 13:29

    velice dobra příloha,delala jsem je dnes k obědu. K tomu plnene kotlety a fakt žužo. dik za recept.

  • Zuzka
    Zuzka |

    3. 2. 2006 11:57

    Muze mi nekdo poradit, pri kolika stupnich se to pece? mela jsem tenoucke platky a pekla na 170, pak na 150 st. Niva ve smetane se zacala varit a rozvarilo se to, bylo to bez chuti. Diky.

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    3. 2. 2006 11:45

    Výtečný a sytý recept.Dali jsme si je s uzeným kuřetem.Salátek k tomu.Funím ještě teď.

  • Romana
    Romana |

    3. 2. 2006 11:36

    Včera jsem je dělala.Zprvu všichni doma ohrnovali nos při přípravě, ale nakonec mlaskali všichni.Moc dobré.

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    2. 2. 2006 09:37

    Je to super, zkuste si k tomu udělat mrkvový salát s citronem, trochou cukru. Výborná kombinace

  • Jaroslav Balek
    Jaroslav Balek |

    1. 2. 2006 19:07

    já bych ještě přidal plátky vepřové kotlety, zkusím to

  • Anonym
    Anonym |

    1. 2. 2006 17:57

    říkáme tomu doma smradlavé brambory a mic si na nich pochutnáváme

  • kakarla mráčková
    kakarla mráčková |

    1. 2. 2006 17:24

    vážně skvělé,manžel to odmítl jíst,ale ostatní si pochutnali

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    1. 2. 2006 09:12

    Jsou výborné a pokud je důkladně omyjeme,můžeme nechat i ve slupce.

  • Kalibrnda
    Kalibrnda |

    30. 1. 2006 20:48

    Moc dobré!!! Dělala jsem je dnes k večeři a všichni mlaskali.

  • Světlana
    Světlana |

    25. 1. 2006 13:51

    Moc dobré...:o), miluji brambory zapečené na jakýkoliv způsob a tyhle jsou opravdu chutné..."o)

  • Anonym
    Anonym |

    16. 12. 2005 13:00

    Tyhle brambory jsem pekla predevcirem. Byly uzasne!Rychla priprava, jenom to zapekani trosku dyl trvalo (moje plátky mely neco pres pul cm a pekla jsem to hodinu pri 200 st., potom jeste asi 15 min. při 17), ale vysledek stal opravdu za to! Dik za recept. Z.

  • Věra
    Věra |

    9. 12. 2005 09:44

    Recept se připravuje ze syrových brambor nakrájených na tenké plátky cca asi 4 mm.( pro anonyma ze dne 1.2.05) Zapéká se asi 30-40 minut a vše krásně změkne. "Pěkně Vám to provoní kuchyň" :))

  • Denisa Lusová
    Denisa Lusová |

    6. 12. 2005 11:57

    Vynikající!!!!!

  • Jana
    Jana |

    11. 9. 2005 19:12

    Opravdu výtečne!mňam

  • Roman Jelínek
    Roman Jelínek |

    11. 6. 2005 08:39

    Opravdu je to výborné.Moc jsem si pochutnal.

  • SARGIS ZHAMAGORTSYAN MUDr.
    SARGIS ZHAMAGORTSYAN MUDr. |

    12. 4. 2005 17:36

    Výborné!!!!!!!!

  • Anonym
    Anonym |

    1. 2. 2005 16:34

    To mají být brambory vařené nebo syrové?

  • Anonym
    Anonym |

    4. 1. 2005 14:53

    A při jaké teplotě se to peče? Stačí 180?Děkuji!

  • Lubor
    Lubor |

    11. 7. 2004 17:52

    Výborné!