Vychladlou uvařenou rýži smícháme s mletým masem, vejci, solí, pepřem, česnekem, kari kořením a osmaženou cibulí. Řádně promícháme a vlhkou rukou si...
více o Mraveniště
Jarní lahůdkovou cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Anglickou slaninu pokrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej a slaninu...
více o Zapečené špalíčky s gorgonzolou
Maso nakrájíme na větší kostky (cca 4x4x cm), osolíme, okmínujeme, přidáme hořčici, promícháme a necháme do druhého dne uležet v ledničce. Na oleji...
více o Vepřové maso v hořčičné omáčce
Každé kuřecí prso rozdělíme na tři díly. Do každého dílu uděláme nožem kapsu, do které vsuneme sušené ovoce. Kuře opepříme, jemně osolíme a obalíme...
více o Kuřecí s překvapením - grilované
Maso a všechny další suroviny dáme do mísy, důkladně promícháme, v případě, že je směs řídká, přidáme strouhanku.Z masa uděláme kuličky, které před...
více o Zahradní hamburgery - grilované
Společně orestujeme pokrájenou cibuli a anglickou slaninu. Připravíme si těstíčko (hustota jako na palačinky) z hrubé mouky, vajec a mléka. Do...
více o Špekové knedlíky v alobalu
Na dno pekáčku dáme pokrájenou cibuli, sušené houby a proužky anglické slaniny (nahrubo překrájím plátky), na to rozložíme porce králíka, osolíme,...
více o Králík pečený v omáčce
Brambory uvaříme doměkka ve slané vodě,scedíme a rozmačkáme je (rozmixujeme) s trochou horkého mléka a kouskem másla (nemusí být). Do takto připravené...
více o Nastavovaná kaše
Plátky naklepejte a osolte (ne moc - slanina i Niva jsou dost slané). Přichystejte si čtyři kousky alobalu na zabalení. Alobal potřete olejem, aby se...
více o Vepřové maso v alobalu
Žampiony vydlabeme (stačí jen vyndat nožičku) a naplníme na jemno nastrouhanou nivou. Zabalíme do slaniny. Dle potřeby použijeme párátka. Smažíme nebo...
více o Žampiony s nivou ve slaninovém kabátku
Rýži si uvaříme dle návodu a necháme okapat. Na oleji si orestujeme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, kterou pak smícháme s pokrájenou slaninou a...
více o Rýže se zelím a mletým masem
Mouku, vajíčka, vodu, olej, droždí a trochu soli smícháme v těsto, které necháme alespoň půl hodiny odležet v lednici. Poté těsto dáme do formy (na...
více o Slaný anglický koláč
Na lžíci oleje osmažíme jemně pokrájený špek a cibuli dozlatova. Pak přidáme pokrájené houby, které na cibuli krátce podusíme (houby můžeme předem i...
více o Houbové těstoviny s volským okem
Dno pekáčku pokapeme olivovým olejem, naskládáme tenčí plátky brambor, pokapeme olejem, osolíme. Na brambory naklademe plátky ryby, můžeme jemně...
více o Rybí file se slaninou a uzeným sýrem
Uvaříme špagety. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi na oleji vyškvaříme. Přidáme špagety a promícháme. Vypneme sporák a hned přidáme žloutky,...
více o Špagety Carbonara III.
**Nejdříve si připravíme těsto:** Smícháme hladkou mouku, sušené droždí, cukr a sůl, přilejeme olivový olej a postupně přidáváme vlažnou vodu. Mělo by...
více o Domácí pizza koláč
Filety osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme půl hodiny odležet. Cibuli necháme na másle zesklovatět, přidáme pokrájená rajčata (dvě celá...
více o Rybí závitky s rajčaty
Plátky roštěné překrojíme na půlky, osolíme, opepříme, z jedné strany posypeme mletým kmínem a z druhé strany paprikou. V hrnci na oleji zpěníme...
více o Roštěná omáčka podle babičky ze Staňkova
Dle počtu strávníků, vybereme množství králičího masa (nohy, hřbet, celý králík)
Maso opláchneme, nasolíme. Cibuli nakrájíme na kolečka, anglickou na...
více o Králičí v zelenině
Plátky krkovičky jemně naklepeme, posolíme, popepříme a potřeme hořčicí. Dáme do zapékací misky s víkem a pečeme na asi 45 minut. Po 45ti minutách na...
více o Zapečená krkovička se slaninou a sýrem
Plátky anglické slaniny klademe na pánev, kde máme již rozpálený olej, zprudka opečeme z obou stran. Cibuli si nakrájíme na tenčí půlměsíčky, papriku...
více o Vaječná omeleta se zeleninou
Na špeku a anglické slanině osmažit cibulku, přidat kuřecí maso osolit a dusit do měkka. Přidat omytý špenát překrájený na jemno a spařený. Zalít...
více o Široké nudle v omáčce z čerstvého špenátu
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky. Do hlubší pánve vysypeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu (lze použít i špek),...
více o Francouzské brambory s hlívou ústřičnou
Na oleji zpěníme nakrájenou šalotku se slaninou, přidáme nakrájené bulvy fenyklu, ze kterých jsme odkrojili zelené stonky a vnější hrubé vrstvy....
více o Fenyklová polévka
Vařené brambory, uzeninu, papriku si pokrájíme na kostičky. Česnek si pokrájíme na malé nudličky nebo ho nastrouháme. Vše ochutíme solí nebo...
více o Uzeninové brambory s česnekem-zapékané
Připravíme si klasické palačinky,doporučuji z polohrubé mouky. Potom si uděláme špenát - na másle zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájený špenát,...
více o Výborné palačinky naslano
Listové těsto vyválíme jako na přípravu štrůdlu a přeneseme na plech.Troubu předehřejeme na 190-200 °C.Sýr nastrouháme. Připravené těsto potřeme...
více o Salámová Pizza z listového těsta
Tak v půl litru vody do měka uvaříme tak 3/4 pórku, 3 brambory, půlku cibule a bujón. Po té rozmixujeme a zředíme vodou dle libosti, do požadované...
více o Krémová pórková polévka II.
Z vinné klobásy udělejte menší klobásky (cca 8 cm). Každou omotejte plátkem anglické slaniny a naskládejte do pekáčku-nasucho! Takto připravené...
více o Vinná klobása ve slanině-na pivě
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté kuřecí řízky (můžeme je ještě...
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků
Kuřecí prsa (kotlety, kýtu) prořízneme a vytvoříme v nich kapsu, osolíme a opepříme. Anglickou slaninu nasucho orestujeme v pánvi, přidáme rozšlehaná...
více o Voňavé anglické kapsy
Maso omyjeme, osušíme, ostrým zářezem ze strany v něm vytvoříme kapsu a zevniř i zvenku ho osolíme a opepříme. Toastový chléb nakrájíme na kostičky,...
více o Nadívaná krůtí prsa
Do varné mísy vložíme nadrobno nakrájenou cibulku, polejeme jemně olejem. Na tuto nalejeme celou sklenici sterilizovaného bílého zelí i s nálevem....
více o Pečené kuře - Medová kuřecí stehna
Před přípravou si uvaříme plátky uzeného jazyka. Na talíř vkusně upravíme nakrájený, vypraný hlávkový salát, doplníme plátky anglické slaniny, plátky...
více o Pestrý labužnický talířek
Na rozpálený tuk naklademe cibuli na kolečka, spařená oloupaná rajčata na kolečka a na to plátky slaniny. Necháme přiklopené podusit. Poté jako další...
více o Italská smaženice
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáček vyložíme alobalem, vložíme maso a pod každý plátek dáme trochu másla. Na každý plátek masa položíme...
více o Kuřecí plátky se slaninou a sýrem
Rozpustíme sádlo na pánvi, přidáme cibuly, smažíme dozlatova. Mezitím nakrajíme část slaniny a přidáme do panve, chvilku restujeme.
Přidáme hrášek,...
více o Hrášková polévka od Vaška
Nejprve nakrájíme syrové brambory a rozmixujeme je na kaši.
Přidáme hladkou mouku a smícháme.
Osolíme a uhněteme těsto.
připravíme si hrnec s vařicí...
více o Halušky podle Daniely
Hlívu očistíme a nakrájíme na kousky. Na pánvi rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme hlívu a orestujeme ji. Směs lehce...
více o Zapečená hlíva s nivou
Kýtu, papriky, sýry pokrájíme na kousky (kostičky), slaninu na čtverečky. Připravené suroviny střídavě napichujeme na navlhčené, zaostřené špejle a...
více o Liptovský špíz
Svíčkovou nakrájejte na 4 silnější kousky, které dobře osolte a hojně opepřete. Po stranách bifteky omotejte dvěma plátky slaniny a utáhněte provázkem...
více o Biftek s Bernskou omáčkou
Cuketu nakrájíme na tenká kolečka, posolíme a necháme chvíli odležet. Pustí vodu a změknou. Květák uvaříme v osolené vodě. Cibuli osmažíme společně s...
více o Cuketa s květákem zapečená v mikrovlnce
Tvaroh ušleháme s máslem a mlékem. Sýry nastrouháme na jemno, slaninu a feferonky nakrájíme na drobné kostičky (já místo feferonek používám pastu z...
více o Tvarohovo-sýrová pomazánka se slaninou
Na vál si položíme pečící papír, listové těsto rozválíme na pečícím papíře na co nejslabší plát obdélníkového tvaru (ale nesmí se trhat) a rozložíme...
více o Sýrová rolka z listového těsta
Všechny ingredience vymícháme v hladké nelepivé těsto, které přikryjeme a necháme v teple 20 minut kynout. Mezitím orestujeme nakrájenou slaninu na...
více o Zelové šátečky
Recept mám od své zesnulé tety. Maso je jedinečné, měkoučké a šťavnaté. Plecko si nakrájíme na větší kousky, naklepeme (NESOLÍME). Anglickou nakrájíme...
více o Tetino maso
Kousky žemlí ponoříme do části mléka, houby namočíme, pokrájíme, podusíme na sádle a necháme vystydnout. Změklé žemle smícháme s vejci, škvarky,...
více o Houbovník z Pojizeří
Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem a ten poklademe celý slaninou. Z mletého masa, žemlí rozmočených v mléce, pokrájené cibule a mortadely,...
více o Sekaná podle Itala
Jelení steak očistíme a lehce naklepeme (stačí rukou). Do mísy nalijeme 100 ml oleje, přidáme špetku soli, polovinu bylinek, bobkových listů a...
více o Steaky s povidlovou omáčkou