Mraveniště

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg mleté maso
    • 2
      ks vejce
    • vařená rýže (2 varné sáčky)
    • 2
      ks cibule - osmažená
    • 1
      lžička kari
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
  • Zelná směs:
    • 1
      ks cibule - vetší
    • olej
    • 150
      g anglická slanina nebo Vahalka,...
    • 500
      g kysané zelí
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vychladlou uvařenou rýži smícháme s mletým masem, vejci, solí, pepřem, česnekem, kari kořením a osmaženou cibulí. Řádně promícháme a vlhkou rukou si vytvoříme šištičky (válečky).
2
Na trošce oleje si orestujeme cibuli, ke které vmícháme zelí (i se šťávou), pokrájenou slaninu (můžeme orestovat s cibulí), cukr a osolíme.
3
Na dno vymazaného pekáče nebo zapékací mísy dáme část zelné směsi, na kterou naskládáme masovo-rýžové šišky, které zasypeme zbytkem zelí, přikryjeme a dáme do předehřáté trouby péct na 35 minut. Pak odkryjeme a necháme ještě 10-15 mintu dopéct.
4
Pokud potřebujete přílohu, tak se hodí například vařený brambor.
5
* Dobré i vychladlé.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Dušková
    Dušková |

    7. 1. 2016 14:48

    Recept u dávám velikou jedničku a pochvalu.Bylo to opravdu velice chutné.

  • Anna Myjašniková
    Anna Myjašniková |

    8. 2. 2015 19:26

    Doporučuji obyčejnou natural rýži,tu která lepí,aby šišky držely.Poprvně jsem dala nějakou speciální a nechtěly mi moc držet.Výborný byly,ale vypadalo to jako ryzoto se zelím a teď už držely dobře.Přílohu jsem nedělala žádnou.

  • Matyáš
    Matyáš |

    12. 8. 2013 18:49

    Vaření jsem nechal na přítelkyni a měla to mraveniště fakticky výborný. Teda nejdřív se jí moc nechtělo, ale pak mlaskala taky. :-D

  • Stárková
    Stárková |

    23. 4. 2012 19:48

    Vůbec jsem nečekala takovou dobrotu. Příloha pro nás nepřipadá v úvahu a takhle je to perfektní.

  • Čámková Lada
    Čámková Lada |

    31. 10. 2011 12:43

    Nedávala jsem kvůli manželovi kari, to on nemusí a dala jsem jen česnek. Oběd byl výborný a také ho ráda zopakuji.

  • Drahokoupilová S.
    Drahokoupilová S. |

    3. 8. 2011 21:22

    velmi zajímavý a velmi chutný recept, určitě jsem nedělala naposledy, jelikož nám velice chutnalo

  • J.Váchová
    J.Váchová |

    31. 5. 2011 16:29

    Udělala jsem to tak jak jste radila Zubistce a obě Mraveniště jsou výborný.Manžel miluje knedlovepřo a víc mu chutnalo tohle.Já mám raději sladčí jídla a tak bych řekla,že lepší bylo to druhé mraveniště.Nakonec jsme se dohodli na tom,že skvělý jsou obě mraveniště a basta :-P :-) .Jitka

  • recepty73
    recepty73 |

    6. 4. 2011 19:23

    :-D ...tak si to rozdělte do dvou menších zapékacích misek ;-) , dle potřeby přidejte nebo uberte na ingrediencích a budete mít možnost srovnání Mraveniště a Mraveniště II. :-D . Jsou si podobné, ale výsledek je jiný ...

  • Zumbistka
    Zumbistka |

    5. 4. 2011 22:15

    tak co mám dělat dříve, jedničku nebo dvojku :-)

Poslední navštívené:

Abecední seznam: