Mraveniště II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso - míchané
    • vařená rýže - 2 varné sáčky
    • 2
      ks cibule - osmažená
    • 2
      ks vejce
    • 1,5
      lžička kari
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      stroužek česnek - utřený
  • Zelná směs:
    • 300
      g kysané zelí - scezené
    • 1
      ks cibule -vetší
    • olej
    • sůl
    • 1
      lžíce cukr krupice
  • Zálivka:
    • 70
      g rajský protlak
    • 2
      lžička cukr krupice
    • 1
      lžička kari
    • 1
      špetka sůl
    • 1,5
      dl voda
    • 1
      dl smetana sladká nebo zakysaná, nemusí být

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vychladlou uvařenou rýži smícháme s mletým masem, osmaženou cibulí, vejci, kari kořením, pepřem, česnekem a solí dle chuti, zamícháme a vlhkou rukou tvoříme šišky nebo koule (tenisáky).
2
Na trošce oleje si orestujeme cibuli, kterou zamícháme do zelí, osladíme a osolíme.
3
Ve vodě (1,5 - 2 dl) si rozmícháme protlak s kari kořením, cukrem a solí (smetanou).
4
Do vymaštěného pekáčku dáme na dno zelí, na které poskládáme masovo-rýžové koule nebo šišky, které zalijeme rajčatovou omáčkou. Zakryjeme a necháme péct v předehřáté troubě cca 45 minut.
5
Pokud potřebujeme přílohu, můžeme podávat s vařeným bramborem nebo pečivem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Denisa
    Denisa |

    18. 10. 2015 12:30

    Výborný oběd, děkuji.

  • Eva Máchová
    Eva Máchová |

    22. 5. 2013 13:35

    Výborný oběd, manžel chodí ještě teď ujídat co zbylo v pekáči. Děkuji :-)

  • Anina
    Anina |

    16. 8. 2011 21:27

    Myslela jsem, že to bude náročnější a pletla jsem se. Spokojení jsme byli všici a přílohu jsem nedávala nijakou.

  • J.Váchová
    J.Váchová |

    31. 5. 2011 16:32

    Udělala jsem obě mraveniště a jsou obě výborný.Tohle je sladčí a to druhé podobný knedlovepřu ;-) :-) .

Poslední navštívené:

Abecední seznam: