Vepřové maso v hořčičné omáčce

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Zdena z JM

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřové maso plecko nebo kýta
    • 2
      ks cibule
    • 150
      g anglická slanina popř.uzený bůček
    • 4
      lžíce hořčice plnotučná
    • 5
      dl mléko množství podle toho,kolik chceme mít omáčky
    • 0,5
      lžička drcený kmín
    • sůl
    • 2
      lžíce olej
    • jíška domácí nebo světlá instantní

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na větší kostky (cca 4x4x cm), osolíme, okmínujeme, přidáme hořčici, promícháme a necháme do druhého dne uležet v ledničce. Na oleji opražíme na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu.Přidáme maso a osmahneme. Podlejeme vodou a dusíme do měkka. Když je maso měkké, přidáme mléko a přivedeme k varu. Zahustíme jíškou, popř. dochutíme solí a hořcicí. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami. Takto upravené je výborné i králičí maso.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • stafl
    stafl |

    30. 3. 2011 09:53

    Znám a dělám - zkuste použít hořčici se zeleným pepřem nebo s medem a koprem - to nedělám reklamu - , obojí jsem vyzkoušela a nemá to chybu. Každopádně i s obyčejnou hořčicí je to výborné. Králičí také, ale použila jsem i drůbeží ;-)

Abecední seznam: