Vepřová pečeně na česneku s opékanými bramborami

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: 2 000 kJ
autor: petula18

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g vepřová pečeně
    • 100
      g anglická slanina
    • 5
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce grilovací koření
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžíce koření na vepřovou pečeni

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme si vepřovou pečeni v celku.
2
Rozložíme ji na alobal,potřeme rozdrceným česnekem,posypeme kořením a přiložíme na ni anglickou slaninu,aby pokrývala celý povrch pečeně.
3
Zabalíme pečlivě do alobalu,aby nevykoukával ani kousek.
4
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů asi 1,5 hodiny. (dle trouby).
5
Po uplynuté době vyndáme z trouby.Pokud je pečeně měkká,vyndáme,pokud ještě tužší,necháme to ještě propéci.
6
Podáváme s opečenými bramborami nebo chlebem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu