Šťavnatý salát s grilovaným ovocem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 10 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks broskve zralé, ale pevné
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      plátek anglická slanina
    • 2
      svazek baby špenát
    • 60
      g sýr s modrou plísní
  • Na zálivku:
    • 2
      lžíce hořčice kremžská
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 1
      lžička česnek najemno nasekaný
    • 200
      ml olivový olej
    • 4
      lžíce balzamikový ocet
    • limetková šťáva z 1 limetky
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Půlky broskví potřete olejem, osolte a opepřete a řeznou plochou dolů položte na gril. Opékejte dozlatova 4–5 minut.
2
Mezitím vyškvařte slaninu dokřupava a až trochu vychladne, rozdělte na kousky. Dejte do mísy spolu s opláchnutými a osušenými listy špenátu, opečenými broskvemi a rozdrobeným sýrem.
3
Na zálivku prošlehejte hořčici, cukr a česnek, pak pomalu zašlehávejte olej a nakonec ocet a limetkovou šťávu. Dochuťte a zálivkou zakápněte salát.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.