Králík pečený v omáčce

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: LenkaJ

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na dno pekáčku dáme pokrájenou cibuli, sušené houby a proužky anglické slaniny (nahrubo překrájím plátky), na to rozložíme porce králíka, osolíme, okořeníme (paprika, mletý kmín, tymián), podlejeme cca 0,5 litrem vody - tak, aby bylo maso z poloviny ponořené, zakápneme olivovým olejem a dáme přikryté péct asi 1 hodinu. Potom šťávu zahustíme moukou a maso pokapeme kečupe a pečeme přikryté ještě asi 1/2 hodiny.
2
Jako přílohu podáváme rýži, kterou můžeme upéct v troubě společně s králíkem. (hrnek rýže, 2 a 1/3 hrnku vody, 1 a 1/2 lžičky soli, mletý kmín, 3 hřebíčky, cibule, olej - na oleji posmažíme cibulku, přidáme opláchnutou a okapanou rýži, mletý kmín - asi půl lžičky, posmažíme, zalejeme vodou, osolíme, nahoru dáme hřebíčky a dáme péct asi 1 hodinu - když přivedem k varu ještě na sporáku, peče se kratší dobu, peče se bez poklice, nám chutná rozhodně víc než pečená s poklicí).

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: