1055
Hrušky oloupeme, ale stopky jim necháme. Vložíme je do hrnce s vínem stopkou nahoru, přidáme koření a cukr, přivedeme k varu a na velmi mírném ohni... více o Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
Množství surovin záleží na počtu strávníků a na velikosti pláků (plátu) masa. Maso si nakrájíme na větší plátky nebo na velký plát, který jemně... více o Rolády (závitky) s vinnou klobásou
Klobásu nastříháme ostrými nůžkami na malé kousky (jde to lépe než krájení nožem). Do větší mísy nebo igelitového sáčku nasypeme strouhanku a kousky... více o Jednohubky z vinné klobásy
Všechnu zeleninu očistíme a pokrájíme na větší kousky, dáme do zapékací mísy, pokapeme olejem a kečupem, promícháme a rozložíme na ni vinnou klobásu... více o Eintopf s vinnou klobásou
Z paprik odkrojíme části se stopkou a semeníky vykrojíme. Každou papriku naplníme vymačkanou vinnou klobásou ze střívka a zaklopíme částí se stopkou.... více o Vinná klobása v paprice na cibuli a rajčatech
Maso nakrájíme na malé kousky, osolíme a na trošce tuku opečeme. Po vychladnutí dáme do mísy, přidáme nakrájený pórek, papriku, nivu a smetanu. A... více o Výborný kuřecí salát II.
**Tvarohová směs:** tvarohy (nejlépe z vaničky) smícháme s cukrem a pudinkem. Pokud je tuhá a nedala by se rozetřít, naředíme ji trochu mlékem nebo... více o Drobenkový vanilkovo-tvarohový koláč
Vývar uvaříme tak, jak jsme zvyklí. Použít můžeme jakýkoliv, i zeleninový, bez masa. Zeleninu vařenou s masem buď v polévce necháme (pokrájenou) nebo... více o Vývar s rýžovými knedlíčky
Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme částečně rozmražený špenát a na plátky pokrájený česnek a dusíme, dokud se voda ze špenátu neodpaří.... více o Vinná klobása ve špenátu
Vinnou klobásu pokrájíme na kousky dlouhé cca 10 cm. Listové těsto rozválíme na plát, pokrájíme ho na obdélníčky a do každého zabalíme kousek klobásy.... více o Křupavé válečky s vinnou klobásou
Klobásu vždy asi po 6 cm pevně stáhneme režnou nití tak, aby vznikla řada malých párečků. V hrnci zahřejeme vodu na cca 80°C (nesmí se vařit, aby... více o Vařená vinná klobása s křenem
Klobásu nakrájíme na kousky cca 20 - 30 cm dlouhé a stočíme je do šneku, ne příliš pevně, aby ve středu zůstala mezera. Šneky sepneme párátkem, aby... více o Kořeněná vinná klobása
Z bílků a půlky cukru si připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem. Hmoty spojíme, vmícháme vločky, oříšky, čokoládu, mouku a kypřidlo.... více o Vločkové řezy s krémem
Květy bezu opatrně opláchněte studenou vodou tak, abyste z nich neomyli všechen pyl – to on určí kvalitu sirupu a předá mu své léčivé poselství!... více o Voňavý sirup z bezinkových květů
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme dřeň z vanilkového lusku nebo vanilkové aroma, tvaroh (pokojová teplota, ne z ledničky!), rozpuštěné máslo... více o Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a žmolenkou
Do hrnce se studenou vodou dáme vařit celou očištěnou kořenovou zeleninu, kuřecí křídla (nemusí být, ale vývar je chutnější) a stroužek česneku,... více o Vývar se šunkovými knedlíčky
Žloutky si vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu, olej, mouku s kypřidlem a kakao. Vše řádně promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků.... více o Kokosový dort - výborný a snadný
Do vařícího mléka za stálého míchání zavaříme krupici, přidáme máslo, osolíme, případně okořeníme pepřem, vypneme sporák vmícháme žloutky a přidáme... více o Vajíčková krupice s pažitkou
**Flameri:** Do studeného mléka vmícháme krupici, vanilkový lusk a necháme asi 30 minut bobtnat. Namočíme želatinu do studené vody a ušleháme pevný... více o Krupicové Vališovo kávové flameri s kaštany
Mléko promícháme s vejcem a cukrem. Vánočku nakrájíme na slabé plátky, namočíme v připravené mléčné směsi a položíme do máslem vytřené formičky.... více o Žemlovka s tvarohem, čokoládovo kávová omáčka, marinovaná višeň
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme olej, jogurt, vanilkové aroma, mouku s kypřidlem. Dobře promícháme a do těsta vmícháme tuhý sníh z... více o "Třešně v těstě" - vláčný koláč
1) Brambory ve slupce omyjeme, nakrájíme na kostky a uvaříme ve slané vodě s kmínem. 2) Slaninu nakrájenou na malé kostičky na prudkém ohni osmahneme... více o Smetanové fazolky a kukuřice s masem podávané na bramboru vařeném ve slupce
Jogurt, cukry, vejce, rozpuštěný tuk, polohrubou mouku a prášek do pečiva smícháme, vymícháme hladké těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný... více o Jogurtovo-vínový koláč
Ovesné vločky umeleme nebo rozsekáme v robotu či ručním strojku. Tuk, cukr a žloutky utřeme do pěny, přidáme kakao, ovesné vločky a nakonec lehce... více o Kakaové sušenky z ovesných vloček
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladkou hmotu, necháme v chladu půl hodiny proležet, pak vyválíme kulatý plát, kterým vyložíme koláčovou formu, i... více o Slaný vínový koláč
Pudinkové prášky pořádně rozmícháme s cukrem ve vodě. Směs za stálého míchání povaříme. Když začne krém houstnout, přilejeme slazená kondenzovaná... více o Vanilkový vánoční koňak
Kapustové listy nakrájíme na proužky, taktéž slaninu nakrájíme na tenké proužky. V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a orestujeme slaninu dokud nepustí... více o Cizrna s kapustou na víně
Tento recept dělám každé Vánoce v dvojnásobném množství oproti receptu a pokaždé do tří králů je vymeteno. Všechny ingredience smícháme a vytvoříme... více o Kokosové vánoční cukroví
Z uvedených surovin vypracujte těsto a nechte vykynout. Rozdělte na deset až šestnáct kousků. Rozválejte je, doprostřed vložte lžičkou náplň a cípy... více o Volarské tvarohové koláčky
Klobásu pokrájíme zhruba na deseticentimetrové kousky. Každý zabalíme do plátku slaniny a naskládáme je nasucho do pekáčku nebo zapékací mísy. Dáme... více o Vinná klobása se zeleninou
Do velkého hrnce napustíme vodu a vložíme 2 omyté kuřecí čtvrtky, které necháme pod pokličkou 25 minut vařit. Mezitím si nakrájíme do misky cibuli na... více o Kuřecí vývar II.
Na pánvičku si dáme rozpálit olej a mezitím si v talíři rozklepneme vajíčka, osolíme je a promícháme. Nakrájíme houskový knedlík na slabší tálky, pak... více o Houskový knedlík ve vajíčku s kuřecí mortadellou
Kuřecí prsa obalte v mouce, krátce osmahněte v hrnci na oleji, pak přisypte nakrájené žampiony, houby a tymián. Zaprášte moukou a zalijte tak třetinou... více o Kuřecí na víně s houbami
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme. Dále prosolíme, opepříme, posypeme kmínem a červenou paprikou. Oloupanou žlutou cibuli nakrájíme na větší kousky a... více o Kuřecí stehna na víně
Ingredience na posyp promíchejte a misku odložte. Kuřecí řízky uprostřed silné části nařízněte (opatrně, ať je neproříznete) a otevřete jako knihu,... více o Taiwanské voňavé kuře
Listové těsto rozválíme na tenký plát, který překrojíme na polovinu. Jednu polovinu vcelku přendáme na druhou stranu plechu a upečeme při teplotě 200... více o Poctivé vanilkové krémeše
Na másle si osmažíme drobně pokrájenou cibuli dorůžova, ke které přidáme osmažit malé nočky z vinné klobásy, které odkrajujeme z prkénka přímo do... více o Gulášová polévka s vinnou klobásou
Brambory oloupejte a uvařte doměkka. Vinnou klobásu stočte do šneků po 100 gramech, propíchněte skrze špejlí tak, aby zůstala pohromadě. Obalte v... více o Vinná klobása v těstíčku
Ze všech surovin vypracujeme těsto. Nakrájíme na 5 částí a každou vypracujeme v rukách. Nakrájíme na 1 cm kousky, které protlačíme vidličkou.... více o Výborné domácí Koka sušenky
Na rozpuštěném másle necháme osmažit hrubě nastrouhanou mrkev, kterou po osmažení posypeme hrubou moukou a ještě krátce za stálého míchání osmažíme.... více o Květáková polévka s česnekovými výhonky
Rebarboru smíchejte s cukrem, pomerančovou kůrou a šťávou. Na mírném ohni vařte 5–10 minut doměkka. Na omáčku ušlehejte žloutky. V kastrůlku smíchejte... více o Rebarborový kompot s vanilkovou omáčkou
Ve sklenici rozdrťte lístky máty a nalijte všechny ingredience na kostky ledu. Náš tip: Pro dodání ovocné chuti rozmačkejte do sklenice 2 borůvky.... více o Koktejl mint vibe
Smíchejte mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva. Rozšlehejte vejce s mlékem a přilijte rozpuštěné máslo. Poté spojte se sypkými surovinami a vymíchejte... více o Vafle s karamelem a kokosovou šlehačkou
Brambory pečlivě omyjte a se slupkou nakrájejte na tenká kolečka. Naskládejte na plech, pokapejte asi 2 lžícemi oleje, osolte a pečte při 200 °C... více o Lišky na bílém víně s kotletou
V hrnci přiveďte k varu smetanu s oběma druhy cukru a necjte je v ní rozpustit. Odstavte. Po vychladnutí vmíchejte rozšlehané žloutky s kondenzovaným... více o Kouzelný vaječný koňak
Remosku můžeme vyložit pečícím papírem, na který nalijeme cca 4 lžíce oleje nebo budeme kuličky z kynutého těsta vkládat rovnou do remosky s olejem. ... více o Dukátové buchtičky z remosky s vanilkovým krémem
Kuřecí skelety, krky a křídla omyjte, osušte, dejte do pekáče a asi 10 minut pečte v troubě při 220°C. Kořenovou zeleninu s pórkem nakrájejte nahrubo,... více o Drůbeží vývar s knedlíčky
Všechny suroviny nasypte do mísy a spojte pomocí mixéru. Těsto dejte na hodinu vychladit do ledničky. Rozdělte hmotu na dvě poloviny a z každé... více o Křupavé mini vánočky
Vločky namočíme do mléka na cca 20 minut. Na másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme rozdrobené droždí, které necháme rozpustit a... více o Vločková smaženice nejen s droždím (kvasnicemi)
Vločky namočíme do mléka na cca 20 minut. Na másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme rozdrobené droždí, které necháme rozpustit a... více o Drožďová (kvasnicová) pomazánka s ovesnými vločkami
Vločky namočíme do mléka a necháme je 20 - 30 minut nasát mléko. Mezitím si nastrouháme do mísy syrový květák, sýr a starší, ne zcela tvrdý rohlík.... více o Květákovo - vločkové placičky
Nic nebylo nalezeno
Nic nebylo nalezeno