Na rybičkovou chuťovku střídavě napichujte na párátko feferonku, stočenou sardelku, cibulku, kousek nakládané rybičky a nakonec vypeckovanou zelenou... více o Olivové chuťovky
Na másle a oleji osmažíme cibuli a pórek do sklovita. Prosmažíme s moukou a zalijeme vodou podle hustoty. Přidáme kukuřici,bujon a ostatní koření. Do... více o Zeleninová polévka s krabími tyčinkami
1. Maso opláchneme, osušíme utěrkou a prošpikujeme proužky slaniny, osolíme, opepříme 2. V pekáči rozpustíme máslo nebo nalijeme tuk na kterém o... více o Králík na smetaně II.
Vejce uvaříme natvrdo a dáme vychladnout. Pak je buď nakrájíme na malé kousky, anebo můžeme použít protlačovací sítko na brambory. Přidáme lučinu a... více o Vajíčková pomazánka z lučiny
Očištěné a odblaněné maso rozkrojte na osm asi 5cm kousků. Olej rozehřejte v pánvi a maso na něm ze všech stran opečte. Vyjměte z pánve a nechte... více o Zaječí hřbet v listovém těstě
Brusinky přelijte v misce vodou a nechte nasáknout. Maso v míse promíchejte s alkoholem, cukrem a solí. Kuličky koření rozdrťte, z citronu ostrouhejte... více o Paštika z divočáka
Změklé máslo vyšleháme s oběma cukry do pěny. Do vzniklého krému zašleháme žloutky. Z bílků připravíme sníh. Do pěny vmícháme polovinu sněhu, mouky a... více o Dunajské vlny s třešněmi
Recept na těsto: Troubu předehřejeme na 200°C. Ve středně velké míse smícháme mouku, sůl a cukr. Másl nakrájíme na kousky a vpracujeme do směsi.... více o Ovocný dort s želé
1. Zapněte elektrickou troubu na 200°C. Rajčata omyjte, nařízněte na kříž a vložte na plech. Strožky česneku rozdrťte čepelí nože a vložte na plech k... více o Čerstvá rajčatová omáčka
Suroviny jsou na 16l sud. Máme-li zelí nakrouhané, přidáme sůl, kmín a cibuli a ve vaničce je dobře promícháme, aby došlo k rovnoměrnému rozložení.... více o Kysané zelí
Na rozehřátém oleji v hrnci orestujeme cibulku. Přidáme fazolky a mícháme asi 10 minut. Okořeníme pouze vegetou, promícháme a zalijeme jedním a půl... více o Fazolkové lusky na smetaně od mé maminky
Tuk nahřejeme, přidáme kokos, rozmleté(rozdrcené) piškoty a zavařeninu. Vypracujeme hmotu a tvoříme kuličky , které obalíme v kokosu. Rozložíme na... více o Nepečené kokosové kuličky
Pomazánkové máslo s cukrem utřeme, přidáme polohrubou mouku a prášek do pečiva. Zapracované těsto dáme na menší, moukou vysypaný plech, ozdobíme... více o Fofr koláč z pomazánkového másla
Nejdříve si uvaříme rýži. Klidně ji nechat trochu rozvařit, než aby byla nedovařená. Rýži necháme zchladnout. Až je rýže vlažná vmícháme do ní opatrně... více o Sushi
Kuřecí čtvrtky nebo stehna omyjeme, poklademe do pekáče, posypeme kořením Kuře 7 bylin od Vitany, přidáme máslo a podlijeme vodou. Pečeme přikryté v... více o Bylinkovo-česnekové kuře
Smícháme sypké přísady,přidáme nastrouhanou čokoládu Margot a ostatní ingredience.Zpracujeme vláčné těsto a nalijeme ho na vymazaný a moukou vysypaný... více o Řezy Margot
Přebereme 2 hrsti čočky a propláchneme studenou vodou. Dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou,přidáme 2 lžičky sladké papriky a nadrobno nakrájenou... více o Čočková polévka se smetanou
Brambory nakrájíme na silnější plátky, klobásu oloupeme a také rozkrájíme na tenčí kolečka. Ocet, cukr a vodu svaříme na sladkokyselý nálev, bylinky... více o Salát z brambor s klobásou a bylinkami
1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Z bílků a špetky soli připravíme pevný sníh. Do žloutkové pěny vmícháme tvaroh. Pak přidáme krupici s nadrobno... více o Tvarohový závin s koprem
Heru s cukrem ušlehat ručním mixérem, potom přidat celá vejce, špetku soli, strouhanou pomerančovou kůru, mouky, prášky do pečiva, šťávu z pomerančů,... více o Pomerančové řezy s čokoládou
Uvařené brambory, česnek, sýr a uzeniné(uzeninu) nastrouháme(prolisujeme, pomeleme, rozmixujeme) a dáme do mísy. Přidáme vejce, papriku, škrobovou... více o Bramborové klobásy
Čočku namočíme do studené vody na 2 hodiny nabobtnat, pak společně s oloupanou mrkví uvaříme v osolené vodě s tymiánem a rozmarýnem doměkka (mrkev... více o Čočka netradičně
Vypracujeme těsto, které dáme na půl hodiny do chladna odpočinout. Pak na pomoučněném stole vyválíme z větší části těsta plát, který opatrně přeneseme... více o Dort s jablky a pudinkem
Celer opláchněte, pomocí malého nože stáhněte tuhá vlákna a řapík nadrobno nakrájejte. Cuketu a okurku opláchněte, podélně rozkrojte a pak nakrájejte... více o Kokosové kari s krůtími prsíčky
Osušená kolečka lilků zakápněte trochou olivového oleje a po obou stranách opečte na grilovací nebo běžné pánvi. Nechte zchladnout. Kapustové listy... více o Plněné baklažánové taštičky
Vše vkládáme postupně do pekárny dle napsaných surovin. Pečeme 2 hodiny. Chleba nám pěkně nakyne, takže je i dost vysoký oproti jiným bezlepkovým... více o Bezlepkový chleba i pro alergiky na obiloviny
Maso nakrájejte na plátky a pak na proužky. Olivy rozpulte. Šalotky a zázvor oloupejte, nakrájejte na drobné kostičky a osmažte ve velké pánvi na... více o Telecí na zázvoru a olivách
Cibuli, česnek a pórek dobře očistěte a nadrobno nakrájejte. Maso očistěte od blan a šlach, nakrájejte ho na kousky, osolte, opepřete a poprašte... více o Hovězí na víně se zeleninou
Do mísy dáme mouku. Uprostřed uděláme důlek, nalejeme do něj vodu a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek. Až nám kvásek vzejde, rukou spojíme... více o Těsto na pizzu z celozrnné mouky
Olivy rozkrojte, cibulky nakrájejte po délce, rajčata oloupejte a pokrájejte. Ve velké pánvi rozehřejte olej, opečte na něm cibulky, přidejte rajčata,... více o Rýžové nudle s olivami
Připravené maso rozemelte nebo uškrábejte a upravte přibližně do tvaru bochánku (v restauracích je často formují pomocí tvořítka) a rozdělte na talíře... více o Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
Perník: Do změklého tuku přidáme vejce a cukr, dobře promícháme. Přidáme med a směs opět promícháme. Mouku, koření, kakao a sodu prosyjeme přes síto,... více o Perníkové městečko
Rozválíme listové těsto, pomažeme kečupem posypeme oregánem a kořením na pizzu přidáme plátky angl. slaniny oba druhy sýra a zeleninu (nakrájenou).... více o Pizza roláda podle mě
Panna Cotta : Do hrnce nalijeme smetanu ke šlehání přidáme obsah vanilkového lusku, cukr a přivedeme k varu. Až se nám tyto ingredience propojí a... více o Panna Cotta s pomeranči
Z fenyklu odkrojíme zelené stonky a hrubou vnější vrstvu, nakrájíme na plátky. Cuketu omyjeme, odkrojíme konce a nakrájíme na kolečka. Vložíme do... více o Fenykl s cuketou nejen pro děti
Kapustové listy nakrájíme na proužky, taktéž slaninu nakrájíme na tenké proužky. V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a orestujeme slaninu dokud nepustí... více o Cizrna s kapustou na víně
Teplou vodou nalijeme do pekáčku po zbylé pečeni (vepřové nebo kuřecí). Po rozpuštění šťávy a tuku přecedíme do hrnce ve kterém budeme polévku vařit.... více o Výpečková polévka
Nejprve si vypracujeme těsto z mouky, moučkového cukru, prášku do pečiva, vanilkového cukru, Hery, 2 vajec. Asi 3/4 těsta odkrojíme a rozložíme ho do... více o Koláč pro medvěda
Becherovku spolu s vodou zahřejte, přidejte cukr a doplňte osminou citronu.... více o B-Punč
Tekuté ingredience zahřejte, přidejte med a doplňte skořicí, hřebíčkem a plátkem citronu.... více o Lavina z Becherovky
Říká se, že v listopadu má svatý Martin přijet na bílém koni. Ne vždy to vyjde, lepší je dát si na jeho svátek pečenou husu. Skrze její bílé peří... více o Svatomartinská husa
Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme vroucí vodu, olej a kakao. Šleháme do husté pěny. Mouku a prášek do pečiva spolu promícháme, z bílků a studené... více o Kakaový dort s jahodovým cottage-sýrem
Troubu předehřejte na 100 °C. V misce prošlehejte vejce, v jiné promíchejte mouku s paprikou. Vejce, mouku i plátky masa osolte a opepřete. Maso... více o Jižanské řízky
Čekanku nakrájíme na tenké proužky, šalotky na kolečka, řapík celeru nadrobno. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a lžičku másla, přidáme šalotku a... více o Těstoviny s čekankou
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáváme postupně mouku s kypřícím práškem, olej a vlažnou vodu. Vymažeme si formu na dort a vysypeme hrubou moukou... více o Punčový dort podle mé babičky
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Mleté maso smícháme se sardelovou pastou a balíme jako klasické ptáčky, na oleji osmažíme cibuli do hněda a... více o Ptáčky ze sardelky
Maso opláchněte a osušte. Lístky rozmarýnu nadrobno nasekejte a promíchejte s trochou muškátového květu, 2 lžícemi oleje, solí a pepřem. Maso potřete... více o Jehněčí na víně
Oloupanou a pokrájenou cibuli osmažte dozlatova na oleji. Přesuňte do mísy, vmíchejte vypeckované rozpůlené olivy, strouhaný sýr, lehce ušlehaná vejce... více o Quiche s cibulí a olivami
Nejprve rozkrojíme brambory a dáme vařit do osolené vody. Když jsou brambory měkké, tak je nastrouháme a přidáme sůl, mouku, vejce a hněteme v těsto.... více o Šišky s mákem
Do vody dáme vařit těstoviny. Mezitím na pánvičku dáme vodu s masoxem a necháme rozpustit. Poté přidáme maso a čekáme dokud nezměkne. Po dovaření... více o Chutný kuřecí salát