Bramboračka s podmáslím a ztracenými vejci

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 5
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g brambory
    • 60
      g máslo
    • sůl
    • 40
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • kmín
    • 1
      l podmáslí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do půl litru osolené vody s kmínem dejte vařit oškrábané a na kostky nakrájené brambory.
2
K poloměkkým bramborám přidejte jíšku umíchanou z poloviny másla a mouky a rozšlehané podmáslí.
3
Až budou brambory měkké, opatrně vyklepněte do polévky vejce tak, aby bílek ztuhl, ale žloutek zůstal tekutější. Nakonec přidejte zbylé máslo.

RADA: Vyzkoušejte dýňovou polévku podle osvědčených tipů

Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Kmín Máslo Podmáslí Sůl Vejce
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • nikola
    nikola |

    6. 7. 2014 12:59

    je pěkně hnusná :-$

 
 

Další doporučené recepty: