Papriková srdíčka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g srdce kuřecí - očištěná
    • 2
      ks cibule
    • olej
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika
    • 350
      g slovenská paprika - očištěná
    • chilli pasta dle chuti
    • sůl a pepř
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks rajský protlak malý
    • hladká mouka dle potřeby
    • cukr krupice je-li potřeba

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, na které orestujeme očištěná srdíčka, přidáme papriku a protlak, krátce zarestujeme, promícháme, podlijeme malým množstvím vody nebo vývaru a podusíme.
2
Papriku pokrájíme na nudličky, česnek na plátky, přidáme do hrnce a společně dodusíme doměkka. Nakonec dochutíme solí, pepřem, chilli pastou a pokud byl protlak hodně kyselý i troškou cukru. Pokud necháme vodu dostatečně vydusit nemusíme ani zahušťovat.
3
Jestli máme rádi více omáčky, vodu nevydusíme a vývar zahustíme troškou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě, kterou pak ještě provaříme.

Komentáře k receptu

  • Martina
    Martina |

    16. 10. 2016 09:58

    Super omacka jen musim srdicka krajet na kolecka protoze cely je decka nesni a kdyz sou na krouzky tak jim chutnaji a bejvic s kolinkama.

  • Zdena Volková
    Zdena Volková |

    21. 7. 2015 08:21

    Výborný srdíčkový guláš. Chutnal nám moc a manželovi jsem do něj pokrájela i kusek pálivé papričky. Má rád ostrá jídla.

  • Muchová
    Muchová |

    25. 2. 2013 13:41

    Výborné!

  • Simona
    Simona |

    27. 10. 2012 15:40

    Já srdíčka ještě pokrájela na menší dílky a bylo to výborný. :-) Můžu doporučit.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: