Výborná čokoládová poleva

moje hodnocení:

4,2

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smetanu dáme do hrnce a přivedeme ji k varu.
2
Nalámanou čokoládu nasypeme do mísy a zalijeme ji vařící smetanou. Za stálého míchání necháme čokoládu rozpustit.
3
Po té získáme hladkou polevu.
4
Připravenou polevou můžeme polévat, dorty, zákusky, pečivo, co Vás napadne.
5
Hlavním plus této polevy je, že se při krájení pod nožem NELÁME!!
6
A když Vám trocha zbude, tak ji nevyhazujte. Nechte vychladnout a můžete ji dětem klidně namazat na chleba jako 100% nutelu:-)
Použité ingredience v tomto receptu: Hořká čokoláda Smetana ke šlehání
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    13. 9. 2016 18:59

    Kvalifikuji na 5 , čili hrůza. Nepoužitelná , neschne, lepí. Teď jsem ji seškrabávala z podkovy.

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    13. 9. 2016 18:54

    Zdeňka 12.9.2016 Pravě jsem tu hrůzu seškrabávala zodkovy, naprosto netuhne. A dělam dle svého receptu. Tak na to natírání dětem to bude nejlepší.Ale na dorty nedoporucuji!!!

  • Bára
    Bára |

    26. 8. 2016 09:44

    100% nutella není z čokolády a smetany ;-)

  • Andy
    Andy |

    8. 10. 2015 20:16

    Pecka, použila jsem na Míšu řez, je super !!! na cukroví bych to neviděla ale na jakýkoliv moučník 100% ano, díky za recept 8-)

  • Marcela
    Marcela |

    2. 12. 2014 08:45

    Zaschne tato poleva tak, aby se případně nelepila ?

  • sheila17
    sheila17 |

    2. 12. 2014 01:15

    Nejlepší čokoládová poleva. Přesně, neláme se, je zaručená. Stojí za to, nezapomenout mít čokoládu a smetanu v lednici. :-* Použila jsem na kefírovou buchtu <3

  • sheila17
    sheila17 |

    2. 12. 2014 01:15

    Nejlepší čokoládová poleva. Přesně, neláme se, je zaručená. Stojí za to, nezapomenout mít čokoládu a smetanu v lednici. :-* Použila jsem na kefírovou buchtu <3

  • sheila17
    sheila17 |

    2. 12. 2014 01:14

    Nejlepší čokoládová poleva. Přesně, neláme se, je zaručená. Stojí za to, nezapomenout mít čokoládu a smetanu v lednici. :-* Použila jsem na kefírovou buchtu <3

  • MADE
    MADE |

    27. 5. 2013 13:36

    Opravdu velmi dobrá. Nemám ráda polevy které se lámou.Použila jsem ji na višňové řezy a všem moc chutnaly :-D

  • Karolína
    Karolína |

    28. 10. 2012 18:59

    Přesně tenhle typ jsem hledala, jednoduché a rychlé, a neláme se. :) Bezva.