Karlovarský knedlík

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 28
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Katka A.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • sůl
    • 2
      ks vejce
    • muškátový květ
    • 2
      dl mléko
    • 100
      g hrubá mouka
    • pepř mletý
    • petrželka
    • 250
      g žemle

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Starší housky nakrájíme na kostičky lehce opražíme v troubě. Smícháme je se žloutky, nasekanou petrželkou, moukou a mlékem, osolíme, přidáme špetku muškátového květu a bílého pepře a necháme asi 10 minut odležet. Poté zlehka vmícháme sníh z bílků a těsto na karlovarský knedlík je hotové.
2
Vytvarujeme ho do úhledné šišky. Aby se knedlík nerozpadal a měl hezký tvar, zabalíme ho do olejem vymazaného alobalu nebo potravinové fólie, ve které ho budeme asi 20 - 25 minut vařit.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Šárka
    Šárka |

    15. 11. 2016 13:58

    Mňam!! ;-) Výtečný!

  • Hanina55
    Hanina55 |

    11. 11. 2016 13:23

    Naprosto famózní knedlík, chuťově i konzistencí vynikající, rychlý na přípravu, všem doporučuji... :-*

  • Hanina55
    Hanina55 |

    11. 11. 2016 13:21

    Je svatého Martina a já původně myslela, že ke kachně udělám bramborový knedlík. Pak jsem našla tento recept a rozhodla se jej vyzkoušet. Výsledek: naprostá famózní knedlík, chuťově i konzistencí vynikající, rychlý na přípravu. Ode dneška ho určitě budu dělat častěji, nejenom ke kachně. :-)

  • Mera
    Mera |

    13. 9. 2016 13:22

    Super, povedlo se a bylo to mňam :-* :-)

  • Verča
    Verča |

    13. 1. 2016 22:33

    Výborný! Doporučuji :)

  • fajnšmekr
    fajnšmekr |

    6. 1. 2016 09:03

    Já mám zase nejraději řízek s rejží a zelím:)

  • Petra
    Petra |

    30. 8. 2015 10:24

    Vynikající... rodině moooc chutnají...

  • kalupina
    kalupina |

    14. 6. 2015 09:26

    Taky jsem si ho oblíbila a tolik let nevařila, až teď. ;-)

  • Jana
    Jana |

    5. 5. 2015 13:54

    Taky dávám ke koprovce jedině brambory, k rajské zase těstoviny. A ke klasické svíčkové nám chutná karlovarký knedlík. I ke křenové. Jen k segedínu si ho nedokážu představit, ale k němu zase hodí třeba chleba :)

  • Šárka
    Šárka |

    22. 3. 2015 13:02

    Z chleba - to není karlovarský knedlík, ale zbastlenina typu "co dům dal". Inspirace z Mimibazaru ? =-O

  • Radim
    Radim |

    14. 2. 2015 00:14

    K rajské jedině rýži a ke koprovce brambory ;-)

  • ututu
    ututu |

    23. 10. 2014 12:04

    hfrfh

  • mhgf
    mhgf |

    23. 10. 2014 12:01

    :-P

  • jarka
    jarka |

    4. 10. 2014 17:43

    Skvělý a jednoduchý recept na výborný knedlík.:-)

  • Simča S.
    Simča S. |

    21. 7. 2014 22:18

    Naprosto úžasný knedlík, mnžel nechce, abych vařila jiné knedlíky, než tento....

  • Puntík
    Puntík |

    2. 7. 2014 12:35

    luxus dělala jsem z chleba a fakt super!!! hlavně tou folií krásně drží tvar, prostě super a už nikdy jinak! :-)

  • Žaneta Mehešová
    Žaneta Mehešová |

    18. 5. 2014 16:42

    výborné knedlíky - dělala jsem je na páře

  • Pavel10
    Pavel10 |

    11. 4. 2014 13:34

    A to je budeš místo houskových dávat třeba k rajské nebo koprovce?A KE SVÍČKOVÉ ALE SVÍČKOVÉ KLASICKÉ NE TĚM KAŠÍM ZE ZELENINY CO JSOU DNESKA MODERNÍ SE TO TAKÉ NEHODÍ.

  • Pavel10
    Pavel10 |

    11. 4. 2014 13:30

    A proč do Karlovarského knedlíku pepř.

  • Eva
    Eva |

    16. 2. 2014 11:20

    Vaříme v páře nebo ve vodě ?

  • Veronika
    Veronika |

    14. 12. 2013 15:03

    Výborné! :-)

  • Rena
    Rena |

    31. 3. 2013 22:59

    Práve delam a nevím jestli tu folii propíchat :-! ?

  • Baru
    Baru |

    21. 1. 2013 14:07

    Už se vaří v hrnci. Vypadá krásně:-)

  • Katka A.
    Katka A. |

    24. 11. 2012 14:58

    Z této dávky vznikne 1 knedlík. Asi tak 4 normální porce? :-)

  • Gábina
    Gábina |

    3. 11. 2012 16:57

    kolik je z této dávky porcí? :-)

  • Lenka
    Lenka |

    30. 9. 2012 12:32

    Dnes jsem vařila a musím říct, že jsou výborný! :-)

  • petr92
    petr92 |

    11. 9. 2012 10:37

    supr recept :-) osobně balím do utěrky ale byl jsem překvapený z té fólie

  • Monika
    Monika |

    27. 7. 2012 13:45

    Použila jsi ten alobal ? Nebo jen tak .. do vody...??? Chci je dnes zkusit .... 27.7.2012 Děluji :-D :-[ 8-)

  • marge
    marge |

    17. 7. 2012 17:29

    dnes jsem dělala a super, krásně vláčne j :-)

  • JaNech
    JaNech |

    1. 2. 2012 16:13

    Výborné! Houskové mažu z kuchařky :-)