Recept na karlovarský knedlík – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Karlovarský knedlík je záležitost staročeské kuchyně a používá se do něj, stejně jako do houskových knedlíků, pečivo. Příprava se může lišit, ale velmi často se pečivo na kostičky restuje. Není to však podmínkou receptu.

Do knedlíků patří bílkový sníh, který knedlíky dělá nadýchané. Karlovarský knedlík tedy nekyne, ani se nekypří prášky do pečiva. Další ingredience se liší dle receptu a zvyklostí, ale neměla by chybět bylinka, obvykle nasekaná petrželka.

Knedlík nemá povinný tvar, ale tradičně se vařil v podobě válečku zabalený v utěrce. Někdy se ale můžete setkat s karlovarskými knedlíky v podobě koulí. Knedlíky je ale velmi hezké krájet, protože vyniká právě kresbou na zakrojení.

Další podobné recepty