Karlovarské knedlíky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo utřeme se solí a žloutky, vmícháme smetanu a mouku. Do těsta přidáme na kostičky nakrájené včerejší žemle (můžeme je dožluta osmažit na másle) a ze 3 bílků tuhý sníh. 2 plátěné ubrousky namočíme ve studené vodě, potřeme máslem a na každém ubrousku z těsta vytvarujeme knedlík. Ubrousky zabalíme, na koncích zavážeme a knedlíky vaříme v páře zavěšené na vařečce nebo položené na pařáku 45 minut. Potom je vybalíme z ubrousku, nakrájíme na plátky a podáváme pokapané máslem k telecímu masu.
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Máslo Smetana Sůl Vejce Žemle

Komentáře k receptu

  • Alena Hadová
    Alena Hadová |

    8. 5. 2007 06:41

    smotana sa tam dáva kyslá

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    1. 10. 2006 21:59

    Tak bylinky přidejte :-)

  • Meya
    Meya |

    1. 10. 2006 21:57

    souhlasim, u Karlovarskych knedliku bych ocekavala vic ingredienci

  • Anina
    Anina |

    1. 7. 2006 09:28

    A já sem si myslela,že se do Karlovarských knedlíku, přidávají petržel, porek,nebo bylinky. Aspon tak sem se je naučila vařit.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: