Recepty z krabího masa, langusty či humra – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Krabí maso je lahůdkové, bílé a velmi jemné maso. Kromě toho, že je delikátní, je také dietní. Při přípravě teplých pokrmů by se nemělo již uvařené maso zahřívat dlouho, aby neztuhlo. Krab se před vařením očistí, a pak živý vloží do vroucí vody, kde se kolem 20 minut vaří.

U nás se často zaměňuje krabí maso s chutí krabích tyčinek, které se používají do salátů a pomazánek, ale které ve skutečnosti krabím masem nemají nic společného. Vyrábí se z rybího masa a to ve velmi malém množství. Krabí se jmenují pouze kvůli barvě a tvaru.

Humr je nejušlechtilejší mořský rak s nejdelikátnějším masem. Známá je jeho kontroverzní příprava. Usmrcuje se vhozením do vroucí vody a přidržením pokličky, abychom ho v hrnci udrželi. Julie Childová mimo to doporučuje zabití nožem, mezi očky. Podobně se usmrtí i langusta, která je humrovi podobná, ale nemá klepeta.

Další podobné recepty