Smícháme tuk, mléko, mouku a sůl, necháme 12 hodin v lednici. Vyválíme těsto, naplníme jablky, skořicí atd., rozehřejeme troubu na 170 stupňů, ze...
více o Maminčin štrůdl II.
Vkládáme zeleninu postupně podle jejich tvrdosti. V hrnci by mělo být tak 3/4 vývaru, aby se vešly všechny zbývající věci. Do studené vody vložíme na...
více o Pravý ukrajinský boršč
Kuře osolíme a posypeme grilovacím kořením. Rozporcujeme. Cibule nakrájíme na větší kousky a dáme do pekáče. Posypeme chilli kořením (kdo nemá rád tak...
více o Pikantní kuře
Plátky masa naklepeme, osolíme opeříme, a posypeme barbecue. Na ně položíme chřest, povařený v osolené vodě, a kousek nivy. Celé zabalíme. Chřest...
více o Vepřové maso s chřestem
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a okořením barbecue. Osmahneme na rozehřátém oleji, slijeme olej. Přidáme na kousky nakrájené...
více o Kuřecí Cachos
Čerstvou zeleninu pomlít na masovém mlýnku a míchat se solí. Rozložiz na cca 4-5 plechů a dát sušit, třeba i na radiátor. Ráno a večer zamíchat....
více o Domácí Vegeta II.
Na másle osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli a na silnější plátky nakrájený fenykl. Podlijeme, osolíme, opepříme a dusíme asi 20 minut. Podáváme k...
více o Fenyklové chutney
Chilli papričky, česnek, cukr (možno vynechat) a podle chuti sůl dáme do šlehače nebo mixéru a za stálého přilévání vody zpracujte na kaši. Skladujeme...
více o Chutney z červených chilli papriček
Na hustou kaši rozvaříme rajčata s cibulí a česnekem. Necháme rozpustit cukr, přidáme ocet, sůl a koření. Do chutney nasypeme rozinky, které necháme...
více o Indické chutney
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Zapékací misku vytřeme olejem. Klademe střídavě plátky brambor a kolečka cibule, osolíme opepříme, a přidáme...
více o Brambory zapečnené se smetanou
Kuřecí maso prořízneme a rozložíme na plátky a jemně naklepeme. Osolíme a opepříme. Sýr utřeme s protlačeným česnekem a bazalkou. Touto směsí potřeme...
více o Kuřecí rolky s česnekem a sýrem
Cibulku osmahneme dozlatova, přidáme hovězí maso, gulášové koření a dusíme cca 10 min, pak přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, sojovou a...
více o Masíčko po námořnicku
Ušleháme výše uvedené přísady. Kuřecí stehýnka vykostíme, stáhneme kůži, nakrájíme na malé plátky a promícháme s připravenou směsí a necháme nejméně 3...
více o Kuřecí rarášky
Z přísad vypracujeme těsto, do kterého podle chuti přidáme rozinky. Lžící vykrajujeme bochánky, které smažíme na rozpáleném tuku, a teplé obalujeme v...
více o Tvarohové koblihy II.
Nejdříve dáme vařit těstoviny, poté na pánvi rozehřejeme olej, kuřecí prsíčka nakrájíme na menší kousky, posypeme kořením, obalíme ve škrob. moučce a...
více o Těstoviny s curry omáčkou
Špagety uvaříme. Bratislavu osmažíme na panvi, přidáme špagety a 6 vajec. Osmažíme to tak ,aby vajíčka byla hotová. Posolíme.
Vhodné na večeři...
více o Špagety po uhlířsku
Brambory uvaříme ve slané vodě bez slupky a po vychladnutí pomačkáme.
Nádobu vymažeme máslem, na to dáme maso (posypané solí, kari, paprikou), pečeme...
více o Opilecká pečeně
Na oleji orestujeme cibulku odstavíme a přimícháme česnek a oregano. Necháme vychladnout a zapracujeme do mletého masa společně z rozšlehaným vejcem...
více o Italské masové kuličky se špagetami
Zpracujeme těsto, pokud je řidší, přidáme strouhanku. Necháme 20 minut odležet a pak děláme kulaté knedlíky, neplníme.
Vaříme 3-5 minut podle...
více o Tvarohové knedlíky s borůvkami
Houby na másle a na cibulce opražíme a dusíme, než se odpaří voda, kterou houby obsahují. Před odstavením z plotny osolíme a lehce opepříme. Těstoviny...
více o Těstoviny s houbami II.
Maso nakrájíme na kostičky a zalijeme olejem, nakořeníme, promícháme a necháme asi 20 minut odstát.
Mezitím uvaříme špagety, které po vychladnutí...
více o Pravá čína
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání osmažíme dozlatova....
více o Bretaňské fazole
Paprikám opatrně odkkrojíme "klobouček" a odstraníme jadérka. Salám a sýr nahrubo nastrouháme, ochutíme solí a pepřem, spojíme vejcem.
Směsí naplníme...
více o Papriky plněné salámem a sýrem
Vykynutým kváskem zaděláme běžným způsobem volnější kynuté těsto. Po vykynutí rozprostřeme na plech, posypeme hustě borůvkami a překryjeme posypkou....
více o Borůvkový koláč s ořechovou posypkou
Květák (mladé zelí, kapustu) rozebereme na přiměřené kousky a ovaříme ve slané vodě, ne příliš do měkka.
Na oleji osmahneme cibulku, zasypeme krupicí,...
více o Květákový nákyp II.
Špagety uvaříme v osolené vodě. Na tuku zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme pokrájený česnek a chvíli restujeme. Poté přidáme...
více o Bazalkové špagety
Uvaříme penne těstoviny, necháme okapat. Do misy dáme asi trojúhelníčky sýra s nivou, dáme do mikrovlnky změknout, pak pořádně rozmícháme. Přidáme...
více o Smetanovo-sýrové penne se žampiony
Umícháme směs z cibule, kečupu a nastrouhaného sýra. Umícháme vajíčka, která přidáme do směsi, opepříme, osolíme a pořádně promícháme. Opečeme toasty...
více o Hamina
Z cukru, mléka a droždí necháme vykynout kvásek, potom vše smícháme. Těsto necháme kynout, ale 2x znovu vypracujeme (asi 1 1/4 hodiny). Vykynuté těsto...
více o Ovocný koláč
Brambory nakrájíme na kostičky a s masoxem, kmínem a nakrájenou uzeninou uvaříme v 1 litru vody, téměř do měkka. Papriky a rajče očistíme a nakrájíme...
více o Kulaša s uzeninou a paprikou
Do papiňáku dáme vařit brambory ve slupce do změknutí. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme maso a restujeme. Poté přidáme na kousky nakrájený česnek,...
více o Miláčkovy brambůrky
Bramboru oškrábeme a dáme vařit do osolené a okmínované vody.
Buřtík nakrájíme na kostičky a osmahneme na pánvi. Přidáme nakrájenou vařenou bramboru a...
více o Sedlácká bašta
Na velmi drobno nasekáme cibuli, smícháme ji s rozetřeným česnekem, citronovou šťávou a chilli kořením. Porce filé osolíme, potřeme vytvořenou směsí a...
více o Marinované filé
Cukety opláchneme, osušíme a na 7 minut ponoříme do vařící vody. Všechny podélně rozřízneme na tři díly, špičky však necháme spojené. Rajčata, slaninu...
více o Cuketa plněná rajčaty´, slaninou a cibulí
Kuře oolíme, posypeme trochou provensálského koření. Do pekáčku vložíme kuře přidáme kousek másla, mírně podlijeme a dáme péct. Cibuli nakrájíme na...
více o Kuře v zelenině
Nakrájíme si kuřecí řízky na kostičky, osolíme je a posypeme kari kořením. Rozpálíme tuk a kuřecí kousky osmahneme. Podle potřeby a barvy ještě...
více o Kuřecí řízky na kari s těstovinami
Maso naklepeme. Z ostatních přísad vyšleháme těstíčko, maso do něj naložíme alespoň na 24 hodin. Smažíme asi 3 min. po každé straně.
Příloha -...
více o Pikantní řízky
Kuře nasekáme na kousky. Klasický způsob je na 9 kusů, první je zadek s biskupem a kusem páteře vykrojený ze slepice ve tvaru V, zbytek kuřete,...
více o KFC podle mistra Rebensteigera
Kuřecí řízky velice zlehka naklepeme a nařízneme do nich kapsu, do které dáme kousek nivy a na plátky nakrájené olivy. Spíchneme párátkem a povrch...
více o Plněná kuřecí kapsa se sýrovou omáčkou
Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky a smícháme s máslem. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru z omytého citronu, pár snítek natrhaného...
více o Kuře a la Jamie Oliver
V misce rozmačkáme tuňáka na menší kousky, přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu, zakápneme trochou oleje, přidáme sůl a tzaziky. Nakonec směs smícháme...
více o Těstovinový salát po řecku
Mouku prosijeme do mísy, přidáme cukr a osolíme. Uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme trochu cukru, zalijeme několika lžícemi...
více o Dukátové buchtičky III.
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a čerstvou papriku nakrájíme na...
více o Chalupářský špíz
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a promastíme olejem. Na oleji lehce osmahneme nakrájenou cibulku, zalijeme smetanou, ochutíme a povaříme s...
více o Špenátové těstoviny s omáčkou
Filé omyjeme a povaříme ve slané vodě spolu se zeleninou a bobkovým listem. Odstavíme z ohně a necháme 5 minut přikryté dojít. Před podáváním pokapeme...
více o Rybí filé s dušenou zeleninou