Listové těsto II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g tuk
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce ocet
    • 6
      lžíce voda
    • sůl špetka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
250 g tuku,250g hl.mouky,1 žloutek, l žíce octa , 6 lžic vody, špetka soli. Levnější: 250g tuku, 350g hl.m., 1 žloutek,+ lž.octa,8-10 lžic vody,špet.soli Postup: čtvrtinu mouky zpracujeme s tukem v bochánek,necháme ho v chladu ztuhnout. Z ostatní mouky a přísad zpracujeme vláčné těsto,necháme chvíli odpočinout. Těsto rozválíme na čtverec,doprostřed dáme tukový bochánek a cípy těsta složímejako obálku. těsto lehce rozválíme a 3x do sebe složíme po délce i po šířce.Ještě dvakrát to opakujeme, ale mezitím je necháme asi 20 min.v lednici. Pak se z těsta vyválí plát a udělá třeba závin. Peče se zprudka potřený rozšlehaným vejcem. Dílu zdrar:-)))
2
Odpovědět

Komentáře k receptu

  • xxx
    xxx |

    1. 9. 2014 21:25

    Vyborne :-) Doporucuji :-)