Jablečné lívance

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 7
      g droždí
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 0,3
      l mléko
    • 200
      g hladká mouka
    • 150
      g jablka
    • 20
      g vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z droždí připravíme kvásek, přidáme sůl, cukr, vejce, mléko a mouku a vypracujeme řídké těsto, které necháme vykynout. Pak přidáme tence nakrájená jablka a pečeme na vymaštěné pánvičce lívance, které cukrujeme vanilkovým cukrem.

Komentáře k receptu

  • Kroun
    Kroun |

    9. 11. 2015 09:21

    Vyzkoušeno a docela dobrý. Jen mouky jsem dal o něco míň - tak 160g. Lívanečky jsou pak nadýchanější. Jablek jsem naopak přidal na 200g.

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    12. 10. 2011 16:13

    Opraveno, díky

  • recepty73
    recepty73 |

    11. 10. 2011 18:58

    ...těsto: jablka :-\ ;-)

  • iveta Hluchá
    iveta Hluchá |

    21. 2. 2007 16:19

    Dobrý