Šišky ze zbytků drůbeže

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře (nebo krůtí)
    • 1
      šálek hovězí vývar
    • 30
      g máslo
    • 30
      g hladká mouka
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • muškátový oříšek
    • strouhanka
    • citronová šťáva (Citronová šťáva)
    • 100
      g tuk na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a povaříme. Do hustého bešamelu vmícháme žloutky, jemně usekané zbytky drůbeže, osolíme, okořeníme, popřípadě přidáme trochu nastrouhané kůry a šťávy. Směs zahustíme trochou strouhanky a necháme vychladnout. Ze studeného těsta tvoříme váleček a nakrájíme jej na kratší šišky. Ty obalujeme v mouce, vejci a strouhance a usmažíme na tuku. Podáváme s bramborovou kaší a salátem nebo s dušenou zeleninou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.