Maso protkneme proužky slaniny a párků. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl a pepř. Opečeme po všech stranách, zalijeme vývarem, a...
více o Debrecínská pečeně
Maso smícháme s vejcem, kořením a moukou, přidáme na kostičky nakrájený sýr a pokrájené houby, které před přípravou namočíme do horké vody....
více o Curry kuličky se sýrem
Mrkev omyjeme a oškrábeme, nastrouháme na jemnějším struhadle a promícháme s oloupanými a nastrouhanými jablky, zakapeme citronovou šťávou. Přidáme...
více o Mrkvový salát s jablky a jogurtem
Oškubané bažanty vykucháme, opálíme, vypereme, prošpikujeme slaninou, osolíme, dáme do zeleninového základu, připraveného z kořenové zeleniny...
více o BAŽANT S OLIVAMI
Očištěného vykuchaného bažanta opálíme nad plamenem, omyjeme, protkneme polovinou slaniny a osolíme.
Na sádle a másle osmáhneme zbylou slaninu s...
více o BAŽANT PO ČESKU
Oškubaného, vykuchaného a dobře očištěného bažanta opalte, opláchněte ve vlažné vodě, osušte a osolte a opepřete na povrchu i uvnitř.
Do bažanta...
více o Bažant na smotane
Bažanta očistíme a naporcujeme na 1/4. Osolíme, prošpikujeme nebo dáme celý špalík pod kůži, opečeme na slanině, přidáme koření a zalijeme vývarem....
více o Bažant s hamburským zelím
Z přísad na těsto připravíme kynuté těsto, které necháme v teple vykynout.
Brokolici chvíli povaříme a rozebereme na růžičky. Šunku nakrájíme na...
více o Pizza čtyř ročních období
Sítem protlačený tvaroh smícháme s jemně nastrouhanými brambory, přidáme vejce, sůl a nakrájenou šunku. Pečeme na oleji křupavé bramboráky. Podáváme...
více o Bramboráky s tvarohem a šunkou
Brokolici očistíme, omyjeme, rozdělíme na růžičky, košťály oloupeme a nakrájíme na plátky.
Česnek nasekáme a podusíme na tuku s nakrájenými košťály....
více o Brokolicová polévka
Mleté maso okořeníme, smícháme s předvařenou rýží a směsí naplníme papriky. Necháme odpočívat.
Omáčka: Cibule nakrájíme na kolečka, česnek nakrájíme...
více o Plněné papriky II.
Maso osolíme, obalíme hladkou moukou a posypeme mletou paprikou, po obou stranách potřeme plnotučnou hořčicí. Osmažíme na rozpáleném tuku. Ještě na...
více o Vepřové plátky
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme ve strouhance a ve vajíčku a opečeme na oleji, naskládáme do pekáče a proložíme slaninou. Vše posypeme...
více o Řízky naruby s pečeným bramborem
Z nastrouhaných brambor, mouky, vejce, česneku a koření připravíme bramborákové těsto. Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpálený olej dáme...
více o Maso v bramboráku se směsí
Kuře naporcujeme, nasolíme, opepříme a ochutíme tymiánem. Nakrájenou slaninu rozškvaříme a kuře na ní opečeme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka....
více o Krupské kuře s bramboráčky
Zeleninu krátce podusíme a smícháme s nabobtnalými ovesnými vločkami. Přidáme vajíčko, sojovou mouku, škrobovou moučku, cibuli nakrájenou nadrobno,...
více o Hornické karbanátky
Z tvarohu vytvoříme šištičky o velikost cca 1-2 cm a osmažíme v rozpáleném oleji. Dáme stranou a v témže oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku,...
více o Matar Paneer
Oloupejte cibuli a česnek a nadrobno je nakrájejte. Na pánvi rozehřejte slunečnicový olej a opékejte cibuli a česnek, dokud nezměknou.
Přidejte mleté...
více o Boloňské špagety III.
Čtverce alobalu lehce potřeme olejem. Na každý položíme lehce naklepaný, osolený, opepřený a grilovacím kořením okořeněný plátek masa. Poklademe...
více o Kuřecí plátky v alobalu
Všechny ingredience smícháme, rybu potřeme vně i zevnitř, zabalíme do alobalu a necháme minimálně 2 hodiny uležet v lednici.
Pak dáme péct do trouby...
více o Černomořský úhoř
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a potřeme bílkem smíchaným s kokosem. Poklademe plátky šunky, půlkou banánu, přehneme a okraje...
více o Kuřecí prsa plněná banánem
Na dno pekáče položíme plátky okořeněné krkovice. Ve vrstvách na sebe pokládáme oloupané a na kolečka nakrájené brambory. Každou vrstvu brambor...
více o Zapečené brambory IV.
Nakrájíme brambory na kostky. Přidáme česnek a cibuli. Necháme to chvíli a pak dáme kari, trochu soli a sladkou papriku a chvíli podusíme....
více o Brambory s česnekem a cibulí
Maso jemně umeleme, promícháme se solí, kořením, vajíčkem, strouhankou a moukou a tvoříme placičky, do kterých balíme klobásy. Vše zabalíme do plátků...
více o Slovácké klobásky
Maso protáhneme slaninou a česnekem, osolíme, opepříme.
Na oleji osmahneme cibuli, na kousky nakrájenou mrkev, česnek, pak vložíme maso a chvíli...
více o Korčulanska pastičada
Postup: Omyté kuře /stehna/ naporcujeme, osolíme, opečeme na tuku, podlijeme a v troubě necháme péct do měkka. Měkké maso vyjmeme.
Šťávu vydusíme na...
více o Drůbež - Stydlivé kuře
V míse ušleháme cukr s máslem, vmícháme vejce a rozmačkané
banány s vodou. Prošleháme a vsypeme
promíchané všechny ostatní ingredience
a nakonec...
více o Moučníky - Banánová bábovka
Osolenou vodu uvedeme k varu. Podmáslí rozkvedláme s trochou mouky a poté přilijeme do vroucí vody. Vše dobře promícháme, aby polévka lehce zhoustla....
více o Podmáslová polévka
Velmi chutná úprava kuřecích prsou dle Francouzské kuchyně. Obzvláště efektní je temto pokrm, pokud je podáván přímo v zapékacích miskách na stůl....
více o Gratinovaná kuřecí prsa
Maso, papriky, pórek a cibuli nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, přidáme worscester, sojovou omáčku, kari, olej,...
více o Čína z vepřového masa
Kotlety odřízneme od kosti, nařízneme, osolíme,opepříme, zprudka opečeme. Do zapékací mísy dáme kotlety, přelijeme výpekem,posypeme cibulí a necháme v...
více o Kotlety zapečené se sýrem
Cibulku se slaninou osmažíme do hněda, posypeme podravkou, potom přidáme mraženou zeleninu a rajčata, které necháme se sýrem podusit do měkka....
více o Mlsné fazole
Omyté maso nakrájíme na proužky a vložíme do mísy. Zalijeme cca 1 dcl oleje, vínem, silně sójovou omáčkou, tak aby maso mělo hodně tmavou barvu, hustě...
více o Výborná čína
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme sójovou omáčkou. Poté z obou stran silně potřeme hořčicí a necháme chvíli odležet. Z prudka opečeme na...
více o Kotletky na hořčici
Hřbet vykostíme, maso osolíme, přelijeme rozpuštěným máslem a opepříme.
Maso pak dáme odležet.
Na oleji orestujeme cibuli, česnek, divoké koření,...
více o Zaječí hřbet a pepřovo-brusinkovou omáčkou
Na sádle orestujeme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a divoké koření v plátěném pytlíčku.
Přidáme na malé nudličky nakrájené a...
více o Divočák na pivě a zelí
1.Připravíme si menší kastrolek, do kterého nalijeme olej,aby nám pokryl celé dno.
2.Na oleji si zlehka osmahneme nakrájenou cibulku.
3.Na cibulku...
více o Bramborový guláš III.
Kuřecí maso naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme, posypeme houbovým kořením a kořením gyros. Orestujeme na pánvi. V druhé pánvi...
více o Kuřecí prsa se zeleninou
Cuketu, papriky, rajčata a cibuli nakrájíme na malé kostky a dáme do většího hrnce. Přidáme cukr, sůl, worchestrovou a sojovou omáčku, olej, sladký a...
více o Dakenbers
Brambory a pohanku uvaříme zvlášť v osolené vodě. Brambory, uzené maso, klobásu, cibuli nakrájíme na kostičky. Vše smícháme, vložíme do sádlem...
více o Zbojnický kontrabáš
V osolené vodě uvaříme na kostičky nakrájené brambory a zvlášť pohanku. Na sádle opečeme kolečka klobásy. Cibuli nastrouháme, česnek utřeme. Poté vše...
více o Kontrabáš z pohanky
Řízky naklepeme, osolíme. Připravíme těstíčko a v něm obalujeme řízky, které pak obalujeme ve strouhance a dáme na 25-30 minut smažit na tuk. Podáváme...
více o Přerovský krůtí řízek
Hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Na másle nebo na sádle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, na to...
více o Haračumparajda
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, pokapeme sojovou omáčkou a dáme odležet. Na hluboké pánvi rozehřejeme na drobno nakrájenou slaninu,...
více o Mexický kruťák