Omyté pstruhy osušíme a uvnitř posolíme, popepříme a okmínujeme. Otvor uzavřeme a spíchneme párátky.
Takto připravené pstruhy obalíme v hladké mouce a...
více o Pstruh na másle
Obě ryby podél rozpůlíme, pečlivě omyjeme, a pak je v širší míse zalijeme smetanou smíchanou se solí a kurkumou. Necháme je 1 hodinu v chladničce...
více o Mořská štika na smetaně
Z másla a mouky umícháme světlou jíšku a za stálého míchání po částech přilijeme vodu. Přidáme oloupané a pokrájené brambory, pokrájené houby (sušené...
více o Kyselo
Kuře naporcujeme na díly, osolíme, potřeme česnekem a posypeme sladkou paprikou. Do hlubokého pekáčku nalijeme trochu oleje, nasypeme do něj na...
více o Kuře Andula
Připravíme si kvásek, nalijeme ho do připravené mouky, másla, cukru a soli. Těsto musí být hustší. Z vykynutého tvoříme tenké preclíky, potřeme je...
více o Dobré preclíky
Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme do měkka v osolené vodě a ochucené kmínem.
Kysané zelí vymačkáme, nakrájíme na malé kousky a...
více o Lepenice II.
Utřeme máslo, cukr, sůl, citronovu kůru a vejce a přidáme prosátou mouku promíchanou s kypřícím práškem. Troubu předehřejeme na 200 °C, Těstem...
více o Velikonoční dort s marcipánovými zajíčky
Maso naklepeme osolíme a opepříme. Obalíme nejdříve ve strouhánce a pak ve vajíčku a dáme opéct na panev.
Do zapékací mísy, kterou jsme trochu...
více o Řízky na rubo
Rozmrazíme špenát a přidáme do něho ostatní ingredience. Konzistence těsta je jako na bramboráky. Pečeme větší placky. Po upečení z obou stran po...
více o Špenátové plněné placky
Předehřejeme troubu asi na 180 °C. Mouku, prášek do pečiva, sůl a skořici smícháme v misce a dáme prozatím stranou. Máslo necháme změknout, postupně...
více o Bermudský banánový koláč
V míse promícháme mouku s p.d.p., cukem, vanil.cukrem, solí a kořením, přidáme vlahé rozehřáté máslo, vejce a tvaroh a vypracujeme na hladké těsto....
více o Tvarohová štola s rozinkami II.
Kuřecí maso nakrájíme na proužky a promícháme se sójovou omáčkou. Opečeme na speciální folii pro pečení bez tuku, přidáme pokrájený pórek a na...
více o Bramborák s drůbežím masem
Sardinky důkladně rozmačkáme s fazolemi, přidáme strouhaný sýr a ketchup. Promícháme s cibulí a dle chuti přidáme česnek a sůl.
Vše důkladně...
více o Skoro prázdná lednička :-)
Špagety dáme vařit do vroucí osolené vody asi na 5 minut. Na větší pánvi mírně rozpálíme olivový olej, na kterém orestujeme cibuli, česnek, spařený...
více o Špagety se špenátem
Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku a zaprášíme moukou. Pak přidáme rozmražený špenát (pokud jsme si jej dopředu nerozmrazili, zkusme...
více o Těstoviny se špenátem V.
Kvásek zpracujeme s vlažným mlékem, moukou. Necháme trochu vykynout. Pak přidáme ostatní suroviny a zpracujeme. Mísu přikryjeme igelitem a dáme do...
více o Langoše VI.
Vypracujeme šlehačem ihned těsto, rozdělíme na 8 částí.Každou část vyválíme na kruh, radýlkem rozdělíme na 8 dílků.Plníme od širší části ku špičce...
více o Rychlé rohlíčky/bez kynutí/
Na desce zpracujeme hladké těsto z mouky, tvarohu a tuku. Potom rozválíme asi na půlcentimetrovou vrstvu. Celý povrch potřeme rozšlehaným vejcem,...
více o Jednoduché tvarohové tyčinky
V míse umícháme ze všech surovin těsto. Nakonec přidáme nahrubo nakrájené jablka. Těsto vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu a pečeme v...
více o Jablkové řezy VIII.
Očištěnou mrkev nastrouháme na širší nudličky, přidáme oloupaná také na nudličky nakrájená rajčata a jablka. Přidáme cukr citrónovou šťávu, mírně...
více o Mrkvový salát s jablky a rajčaty
Oloupané okurky nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme odležet.
Česnek rozetřeme se solí a smícháme s rozsekanými ořechovými jádry. Přidáme olej,...
více o Pikantní okurkový salát II.
Řepu uvaříme nejlépe v tlakovém hrnci (cca 10 - 20 minut). Po vychladnutí ji oloupeme a nastrouháme.
Smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí a polijeme...
více o Salát z červené řepy VI.
Těstoviny Maggi Fleky uvaříme dle návodu.
Mezitím si na cibulce osmažíme maso, okořeníme dle libosti a jakmile je maso měkké zalijeme zakysanou...
více o Těstoviny s kuřecím masem III.
Mixujeme jogurt se zázvorem
česnekem
kořením a mandlemi. Kuřecí řízky vložíme do pekáčku a potřeme jogurtovou směsí. Ohřejeme máslo s medem
pokapeme...
více o Kuřecí řízky Maharádžuv sen
Na cibulce osmažené "do zlatova" prudce orestujeme maso pokrájené na kostky, osolíme a po vypražení uvolněné vody zalijeme protlakem (je dobré ho...
více o Špagety Budvar
Hermelíny nastrouháme na hrubém struhadle, česnek prolisujeme, pak vše smícháme dohromady a necháme 15 minut uležet v ledničce.
Mažeme na bílé pečivo...
více o Hermelínová pomazánka IV.
Kapii nakrájíme na drobné kousíčky, smícháme s tvarohem, majonézou a okořeníme paprikou a solí.
Přidáme nakrájenou pažitku a můžeme natřít na housky...
více o Tvarohová pomazánka III.
Troubu předehřejeme na 240 stupňů, v míse smícháme mouku s kypřícím práškem a solí. Postupně zpracujeme změklé máslo, cukr, mléko a vejce. Rychle...
více o Vdolečky II.
Housky nakrájíme na kostičky a zalijeme horkým mlékem . Necháme stát.
Nakrájenou slaninu dáme na pánev, přidáme nakrájenou cibulku, a po zesklovatění...
více o Nadívaný krocan
Cibulku a pórek si osmahneme na olivovém oleji, plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a zprudka opečeme na pávni s rostlinným...
více o Brokolicová omáčka s vepřovými plátky
Všechny suroviny si připravíme na stůl, aby vše mělo stejnou, pokojovou teplotu. Mléko navíc přihřejeme.
Začneme kváskem – čím méně si kuchařka věří,...
více o Staročeská vánočka
Rybu dát do pekáčku, pokapat citronem, osolit, na každou porci plátek másla. Podlít vodou, péct asi 20 min.
Vyjmout z trouby, posypat sýrem, dát...
více o Ryba zapečená se sýrem
Těstoviny se uvaří.
Osmažit cibulku, na ni maso nakrájené na menší kousky, okořenit grilovacím kořením. Jakmile je maso měkké, zalít zakysanou...
více o Lucčiny těstoviny s kuřecím masem
Maso pokrájíme na plátky silné asi 1 cm a každý plátek naklepeme tak, aby byl co nejtenčí a potom ho ostrým nožem nakrájíme na nudličky.
Plátky masa...
více o Skopové maso kung-pao
Syrové brambory nastrouáme, přidáme vejce, sůl, mléko a hladnou mouku a zamícháme.
Na pánvičce rozpustíme sádlo, naneseme vrstvu bramborové směsi asi...
více o Pelhřimovský řízek
Lilek a brambory nakrájíme na plátky a předsmažíme na oleji.
Mleté maso zpěníme na nasekané cibulce, dochutíme solí, pepřem a oreganem. Přidáme...
více o Musaka III.
Kroupy propláchneme a ve větším množství vody vaříme doměkka.
Cibuli nadrobno pokrájíme a osmahneme, přidáme hrubě posekaný česnek, předem namočené...
více o Vánoční jihočeský kuba
Z hlav vyjmeme žábry a dáme vařit do osolené vody s bobkovým listem a pokrájenou cibulí. Po uvaření vývar scedíme a hlavy obereme.
Na rozehřátém másle...
více o Vanocni rybi polevka II.
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme na rozpáleném rostlinném oleji. Mezitím nakrájíme cibulku a necháme ji na olivovém...
více o Vepřové plátky ve fazolové omáčce
Hlívu nakrájíme na velmi drobné kostičky, do mísy připravíme namleté maso, k němu přidáme hlívu, nastrouhané brambory (brambory nastrouháme na středně...
více o Karbanátky z hlívy ústřičné
Filé posolíme, opaprikujeme, pokapeme citronem a rozložíme na pekáč.
Sýr, mléko, vejce a sůl smícháme a rozložíme na maso.
Zapékáme v troubě....
více o Zapékané filé III.
Pokrájíme kořenovou zeleninu, vložíme ji na rozpuštěný tuk, osmažíme a přidáme najemno nakrájenou cibuli.
Omyté a osušené maso protáhneme proužky...
více o Svíčková na smetaně III.
Vepřové maso (kýta, krkovice, ramínko) nakrájíme na menší plátky (použijeme 2 na porci). Naklepeme mírne paličkou, osolíme, opepříme a necháme chvíli...
více o Vepřové na šlehačce
Zelí s nadrobno nakrájenou cibulí dusíme mírně podlité vodou asi 20 minut. Brambory ve slupce uvaříme, ale slijeme ještě předtím, než jsou zcela...
více o Brambory zapečené se zelím a mletým masem
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek také oloupeme a prolisujeme nebo utřeme se solí. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na drobné kostičky. Bylinky...
více o Boloňská omáčka II.
**Pracovní postup I:**
Hlavu a vnitřnosti kapra, případně i mlíčí a hřbet důkladně očistíme a propláchneme a dáme vařit do hrnce s vařící osolenou...
více o Rybí polévka III.