• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Budapešťská pomazánka
    Napište svůj komentář k receptu

    Budapešťská pomazánka

    autor: Ladia
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 62
    doba přípravy: 5 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Budapešťská pomazánka
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 250
        g měkký tvaroh
      • 50
        g máslo
      • 4
        lžíce smetana
      • 1
        ks cibule
      • 1
        ks červená paprika
      • paprika - sladká
      • sůl

    Postup přípravy receptu

    1
    Tvaroh s máslem utřeme do pěny. Přimícháme smetanu, drobně nasekanou cibuli, na malé proužky nakrájenou papriku, ochutíme sladkou paprikou a solí. Mažeme na pečivo.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Budapešťská pomazánka (nízkotučná)

    Budapešťská pomazánka (nízkotučná)

    Veganská budapešťská pomazánka

    Veganská budapešťská pomazánka

    Budapešťská výborná pomazánka

    Budapešťská výborná pomazánka

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • JAV13R | 29. 5. 2015 09:40

      Super...

    • Alena
      Alena | 28. 3. 2013 15:42

      výborná - já přidávám ještě naloženou kapii

    • Janaso | 19. 9. 2011 15:57

      Dobré.

    • Eva1 | 14. 4. 2011 21:06

      Stará, dobrá klasika. Foto přikládám. :-P :-)

    • kaja
      kaja | 9. 1. 2011 08:23

      Mě tady spíš překvapuje, že někteří Budapešťskou pomazánku dosud neznali. Lidi, kde jste žili, odkud jste spadli? O:-)

    • Jiří Vašica | 18. 12. 2010 17:02

      Já do pomazánky přidávám lžičku hořčice,to dostane pomazánka tu správnou chuť.Tak to dělala moje maminka <:-)

    • venyss venyss
      venyss venyss | 19. 5. 2009 10:12

      Tak jsem dnes udělala a musím říct,že je opravdu moc dobrá, sice jsem neměla cibulku,ale ten pocit křupání nahradila paprika, připomnělo mi to dětství,kdy jsem jedla tuto pomazánku ve školce...1.

    • Olga Zehnalová
      Olga Zehnalová | 28. 9. 2008 19:12

      Výborná, ja ale smotanu nedávam, aby to nebolo velmi riedke, ani čerstvú papriku, ale ako koreninu dávam ešte kmín.Mne tam velmi pasuje. Ale tú papriku skúsim tiež.

    • Ivona Gaurová
      Ivona Gaurová | 27. 9. 2008 11:18

      výborná jedla jsem ji poprvé a dělala taky poprvé a je to perfektní jednoduchý a levný recept.fakt super

    • Renata Petursson
      Renata Petursson | 20. 3. 2008 21:43

      Nerikam,ze by byla chutove spatna,ale do budapestske pomazanky ma daleko.... Mne tedy prilis nenadchla,navic mi z toho spise vysla jakasi omacka....takze ji malinko dochutim podle sebe a zitra s bramborama na loupacku to bude vpohode...

    • leon tichy
      leon tichy | 15. 12. 2007 10:11

      Výborné!!!

    • leon t
      leon t | 15. 12. 2007 10:10

      vyborni

    • Petra
      Petra | 2. 11. 2007 21:32

      Pokud jí někdo jí ve velkém, není špatné cibulku nahradit pažitkou nebo pórkem. Je to jemnější.

    • Petra
      Petra | 29. 10. 2007 19:06

      Je dobrá, lehounká a hlavně jednoduchá.

    • Anonym
      Anonym | 5. 10. 2007 09:45

      Bez sterilovaných kapií to není ono !

    • mia
      mia | 30. 8. 2007 11:21

      tuhle dobrotu miluju s pečenými bramborami a nebo bramborami na loupačku..velmi mňamósní

    • šárka
      šárka | 24. 8. 2007 14:06

      Také jsem vyzkoušela a díky této pomazánce jsem přišla pomazánkám "na chuť",teď už má dcera vyžaduje pomazánky pořád :o))

    • Anonym
      Anonym | 28. 6. 2007 13:19

      Já ji dělám takto - plnotučný tvaroh (je chutnější )ve vaničce(jemnější),místo másla a smetany dávám majolku dle chuti,na kostičky steril.papriku a ostatní dle receptu někdy i pažitku či jarní cibulku.Jen promíchat a na opečené tousty s trošičkou másla bezva.PS

    • Kateřina Candrová
      Kateřina Candrová | 27. 6. 2007 16:42

      Velice chutná. Jedna z mála, které nemusím kupovat. Děkuji, dávám jedna.

    • Libuše Tesařová
      Libuše Tesařová | 13. 4. 2007 21:38

      Já do pomazánky přidám ještě česnek,je to s ním vynikající.

    • george a. kalovsky
      george a. kalovsky | 9. 3. 2007 14:05

      vytecna jak od madaru tady v T,O,george.

    • Iveta Soralova
      Iveta Soralova | 25. 2. 2007 20:15

      Tady jsem si na ní vzpoměla a hned udělala(jako zázrakem byl doma tvaroh)byla fakt dobrá.Klasika jakoby "obyčejná",ale výborná.Doporučuji posypat na chlebu jarní cibulkou.Výborné!!!

    • denisa rozumova
      denisa rozumova | 20. 1. 2007 13:56

      mam rada tvaroh tak proto me chutna budapestska pomazanka.

    • Ivana Rakovanová
      Ivana Rakovanová | 6. 1. 2007 20:20

      Já to dělám tak,že vezmu pomazánkové máslo,zavařené kapie(posekám)pepř a sůl.Je to taková rychlovka pro nečekanou návštěvu.

    • Bubu
      Bubu | 11. 10. 2006 18:31

      Originál receptu: jen tuční tvaroh, zakysaná smetana, paprika (nejdůležitější, musí být kvalitní!!), sůl, hodně cibulky.

    • Radka
      Radka | 4. 10. 2006 22:09

      Nám chutná a nevadí,že je napsaná všude.Dělám jí často.Někdy do ní přidám i špetku pálivé papriky je to takové pikantnější.

    • Zuzana Vlachová
      Zuzana Vlachová | 21. 9. 2006 16:31

      moc dobrá děláme ji doma stejnou

    • Luděk
      Luděk | 18. 9. 2006 19:04

      Já dávám místo tvarohu termizovaný sýr Fenix, je to něco jako Lučina, ale podle mne je chutnější. To je potom chuťovka.

    • Maja
      Maja | 16. 8. 2006 21:36

      Pravá budapešť se nedělá z tvarohu, ale bryndzy.

    • Jitka
      Jitka | 30. 5. 2006 12:23

      Já používám lučinu místo tvarohu -a pomazánka je výborná

    • Jana Tomčíková
      Jana Tomčíková | 25. 4. 2006 21:43

      Dneska jsem pomazánku připravila, neměla jsem smetanu, takže jsem dala mléko a použila jsem čerstvou papriku, aby tam bylo víc vitamínů.Měla jsem trochu obavy, jestli ji nebudu jíst sama, ale zbytečně, dětem i manželovi pomazánka hodně chutnala.Jednoduchá, rychlá příprava,výborná chuť, hodnotím za 1.Díky za připomenutí "staré klasiky".

    • Marsí
      Marsí | 25. 4. 2006 13:59

      Jo co zmizely "lahůdky"( obchod) už to není ono...taky jsme ji kupovali. Mám ji moc ráda , někdy místo cibulky dám pažitku.Anonyme: tady se sdělují i poznatky a přiznám se, že když nevím co zrovna na svačinu, oběd a večeři ( když se vaří denně, chybí inspirace), tak juknu na tyhle stránky a vždy mi pomohou.Navíc..většinou se řídím při výběru komentářem.

    • Marie Němcová
      Marie Němcová | 25. 4. 2006 11:51

      Jako dítě jsem jí milovala,kupovala jsem si jí balenou v takovém malém kelímku.Bohužel dnes se na tuto starou dobrou a jednoduchou klasiku zapomíná. Musím jí prostě udělat a už se na ní těším.

    • Jana
      Jana | 24. 4. 2006 11:31

      Mám ráda recepty rychlé,nenáročné na suroviny a přípravu,ale nápadité.Tahle pomazánka je klasika,dobrá klasika,kterou zvládne každý.I začínající kuchtičky.Takže proč ji nezařadit? jinak pokud vám,milý anonyme,tyhle recepty nevyhovují,nemusíte je číst.

    • Kuchařka on-line
      Kuchařka on-line | 23. 4. 2006 19:45

      Anonyme, ano v každé kuchařce... právě proto je i zde :-)

    • Anonym
      Anonym | 23. 4. 2006 19:41

      Prosím vás,proč jste tak nadšené z úplně obyčejného pokrmu,který je v každé kuchařce?Sem by se měly dávat snad recepty vyjímečné,neznámé,tradiční, třebapo babičkách,apod.

    • Jiří Mlčoch
      Jiří Mlčoch | 19. 4. 2006 08:47

      vcera jsme s pritelkyni udelali a dneska snidali a musim rict, ze to je mnamka:)dekuji za recept:)

    • Denisa Štičková
      Denisa Štičková | 19. 4. 2006 01:29

      Pomazánku dělám úplně stejně, a je výborná, ať už s čerstvou či sterilovanou paprikou!

    • Janička :o)
      Janička :o) | 15. 2. 2006 10:03

      Martina :Jestli to chceš mít kyselejší tak si kup kysanou :)

    • Martina
      Martina | 5. 2. 2006 12:35

      Prosím napište někdo,co za smetanu, kysanou???

    • Jitka Šubrtová
      Jitka Šubrtová | 18. 1. 2006 10:41

      Pomazánka je velice dobrá, ale místo čerstvé papriky jsem dala sterilovanou.Vynikající.

    • brnacka
      brnacka | 8. 1. 2006 13:38

      opravdu velice dobre

    • Katka Dratvova
      Katka Dratvova | 13. 10. 2005 16:06

      Dík za rady je moc dobrá pa pa

    • Clea
      Clea | 29. 9. 2005 14:41

      Fakt výborný recept, a nejlepší je to se sterilizovanou paprikou. Mňam :-)

    • Anna
      Anna | 8. 9. 2005 15:41

      Je opravdu výborná.Taky jsem ji zkoušela dělat ze sterilované papriky a nemělo to chybu.

    • Priserka
      Priserka | 8. 7. 2005 15:20

      Je opravdu dobra...

    • Hanka
      Hanka | 26. 3. 2005 08:54

      Je to opravdu super zkoušela jsem to ä není co dodat!!opravdu díky:-)

    • Dana
      Dana | 10. 1. 2005 14:16

      Zkuste udělat stejně, ale místo zeleninové papriky dejte papriku sterilovanou nasekanou najemno. Je to super.

    • Mirek Dvořák
      Mirek Dvořák | 14. 12. 2004 16:03

      Místo másla dávám Floru, plně nahradí máslo

    • filípek
      filípek | 1. 9. 2004 19:25

      Nemám co dodat dělal sem to samé ale bez másla - nebylo to ono.Díky :-)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
    Chuťovky Pomazánky Dopolední svačina Svačina Syrové Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Máslo Měkký tvaroh Paprika - sladká Smetana Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kremrole se šlehačkou

    Kremrole se šlehačkou

    Coleslaw - podzimní vitamíny

    Coleslaw - podzimní vitamíny

    Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

    Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

    Bagety z pekárny

    Bagety z pekárny

    Křenová pomazánka II.

    Křenová pomazánka II.

    Citronovo tvarohový trhanec bez mouky

    Citronovo tvarohový trhanec bez mouky

    Medové řezy alá falešný medovník

    Medové řezy alá falešný medovník

    Česnekovo-zázvorové kuřecí (nejen) paličky

    Česnekovo-zázvorové kuřecí (nejen)…

    Rýžový salát / příloha

    Rýžový salát / příloha

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    60 minut
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    20 minut
    Salát z pečené červené řepy

    Salát z pečené červené řepy

    30 minut
    Sushi burger

    Sushi burger

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    Poslední sledované recepty

    44
    Palačinky
    Palačinky
    38
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    32
    České buchty
    České buchty
    31
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    27
    Rohlíčky s povidly
    Rohlíčky s povidly

    Zajímavé články

    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky, buchty, koláče i vdolky
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky…
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky: Skvělý oběd z jednoho pekáče
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky:…
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z mletého masa!
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z…
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny Pawlowské
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny…
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…

    Sledujte nás

    AHA.cz Kam zmizela sexy Kohoutová? To je tedy zjev!

    Kam zmizela sexy Kohoutová? To je tedy zjev!

    AHA.cz TRAPAS jako hrom! Tohle si Zemanův Ovčáček za rámeček nedá

    TRAPAS jako hrom! Tohle si Zemanův Ovčáček za rámeček nedá

    AHA.cz Nedělní Aha! 18.4.2021

    Nedělní Aha! 18.4.2021

    Dáma.cz Mikinové šaty jsou ideální na jaro: Okouzlí vás pohodlností a ukryjí nedostatky!

    Mikinové šaty jsou ideální na jaro: Okouzlí vás pohodlností a ukryjí nedostatky!

    Dáma.cz Příliš častá masturbace: Co se může stát a jaké z toho plynou problémy?

    Příliš častá masturbace: Co se může stát a jaké z toho plynou problémy?

    Ženy.cz Veselé pastelové kabelky ovládnou jaro! Tady máte nejlepší z nich

    Veselé pastelové kabelky ovládnou jaro! Tady máte nejlepší z nich

    Maminka.cz Marie Doležalová: Celé léto jsem tajila, že znovu čekáme zázrak

    Marie Doležalová: Celé léto jsem tajila, že znovu čekáme zázrak

    Reflex.cz Kam se poděli Anonymous?

    Kam se poděli Anonymous?

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Rozkládací sedačky nejen na každodenní spaní. Kterou si pořídíte?

    Rozkládací sedačky nejen na každodenní spaní. Kterou si pořídíte?

    Další doporučené recepty:

    Bůčkový holandský řízek
    Bůčkový holandský řízek
    Budapešť
    Budapešť
    Budapešťanda
    Budapešťanda
    Budapešťská pomazánka (nízkotučná)
    Budapešťská pomazánka (nízkotučná)
    Budapešťská výborná pomazánka
    Budapešťská výborná pomazánka
    Budapešťské kuře
    Budapešťské kuře
    • Recepty.cz
    • Budapešťská pomazánka
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí